Українські клуби дізналися суперників у Кубку ЄКВ

15:10 | 05 июня 2015

Харківський «Локомотив» зіграє зі словаками, а южненський «Хімік» відкриє для себе Францію.

 

Годину тому у штаб-квартирі ЄКВ в Люксембурзі відбулося жеребкування Кубку ЄКВ та Кубку виклику сезону-2015/2016. Жеребкування пройшло за участю президента Європейської конфедерації волейболу Андре Мейера, членів Комісії ЄКВ по єврокубкам та незалежних спостерігачів.

Як ми повідомив офіційний сайт ЄКВ, своїх суперників у Кубку ЄКВ та Кубку виклику дізналися загалом 127 команд. Чоловічі клуби представлені у цьому сезоні 32 країнами, а жіночі – 30 країнами. Причому вперше у змаганнях такого рівня візьмуть участь команди з Косово, яке отримало тимчасове членство у ФІВБ.

Україна буде представлена у цьому євросезоні двома клубами – чемпіоном чоловічої Суперліги харківським «Локомотивом» та чемпіоном жіночої Суперліги южненським «Хіміком». Вони делеговані у Кубок ЄКВ.

Отже, «Локомотив» в 1/16 фіналу зустрінеться з клубом «Мірад» (Прешов, Словаччина). Перший матч, згідно жеребу, є домашнім для нашого клубу, другий – виїзним. Поєдинки, згідно календаря ЄКВ, мають пройти 3—5 листопада та 17—19 листопада. З остаточною турнірною сіткою можна ознайомитися тут.

«Хімік» на цій же стадії вперше у своїй історії зіграє з клубом з Франції – ВК «Нант» з однойменного міста. Перша гра має пройти у гостях 27—29 жовтня. Матч –відповідь – 10—12 листопада. З турнірною сіткою жіночих змагань можна ознайомитися тут.

«Я дуже задоволений тією кількістю команд, які розпочнуть виступи у майбутньому сезоні, – відзначив президент ЄКВ Андре Мейер. – Хотів би особливо привітати новачків, які, сподіваюсь, скористаються можливістю для того, щоб розвивати наш вид спорту у своїх країнах. Бажаю всім командам-учасницям удачі. З нетерпінням чекаємо захоплюючого сезону, який досягне апогею навесні наступного року».

 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник