Аматорська ліга (жінки). Драма в Запоріжжі

20:55 | 08 июня 2015

Раніше ми підвели підсумки виступу чоловіків в аматорській лізі. Настала черга розібратися, що відбувалося у турнірі серед жінок.

У змаганнях вищої аматорської ліги України взяли участь вісім жіночих колективів. За підсумком регулярної першості була визначена топ-четвірка – «ОДЮСШ-ЗНУ» (м. Запоріжжя), ВК «Полтавчанка», СК «Арго-Альянс» (м. Миколаїв) та «Харків’янка».

Фінальний тур за участю цього квартету пройшов у Запоріжжі. Вирішальною стала гра у другий ігровий день за участю двох фаворитів – команди господарів та переможців минулого сезону «Полтавчанки». Ось що розповів прес-службі про перебіг того поєдинку наставник «Полтавчанки» Анатолій Іванович ВОЛІЧЕНКО:

«Наша команда вела у рахунку по партіях – 2:1, і перемагала у четвертій партії 22:18. Хотів би передати привіт судді національної категорії Роману Михайловичу Цвілю… Ні на кого не хочу нарікати, але ту партію ми у підсумку програли господарям – 27:29. А після цього змушені були віддати і матч… Втім, для мене моя команда – найкраща і є переможцем. Як мінімум, ми найстабільніші в аматорській лізі: за шість останніх сезонів чотири раз ставали першими і двічі – другими. Могли б виграти і цього року…»

Золоті нагороди дісталися команді Запоріжжя, ця висота їй підкорилася вперше. На третьому місці опинився «Агро-Альянс» з Миколаєва, для якого також п’єдестал пошани є в новинку. А ось срібний призер чемпіонату-2013/2014 – «Харків’янка» – цього разу опинилася за межею призерів, фінішувавши четвертою.

 

Команди

1

2

3

4

Очки бонусні

Очки фін. туру

 Всього очок

Партії

Місце

«ОДЮСШ-ЗНУ»

м. Запоріжжя

 

3-2

3-0

3-0

 4

 8

 12

 9-2

  1

ВК «Полтавчанка»

м. Полтава

2-3

 

2-3

3-0

 3

 5

 8

 7-6

  2

СК «Агро-Альянс»

м. Миколаїв

0-3

3-2

 

3-0

 1

 5

 6

 6-2

  3

ВК «Харків"янка»

м. Харків

0-3

0-3

0-3

 

 2

 0

 2

 0-9

  4

 

Команди, які за підсумком основного етапу потрапили до нижчої частини турнірної таблиці, розігрували 5—8 місця у Києві. Підсумок цих зустрічей є таким: п’ята сходинка чемпіонату – в запорізького колективу «ЗІЕІТ»; шосте місце – у киянок з «Хімфарм-інвесту»; сьома сходинка закріплена за ще одним колективом зі столиці «Інваспорт»; а останнє восьме місце посів «ХДЗА-Колос» з Харкова.

 

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник