Напередодні ХХ Конгресу ФВУ

23:25 | 10 июня 2015

У суботу, 13 червня 2015 року, в місті Ірпінь Київської області відбудеться XX звітний Конгрес Федерації волейболу України.

Конгрес є найвищим керівним органом ФВУ і проводиться щороку. Цьогоріч цей захід стане особливим і буде присвячений 90-річчю появи волейболу в Україні.

Напередодні такої значної події прес-служба ФВУ звернулася до кількох поважних функціонерів із запитанням: «Що ви очікуєте від XX Конгресу ФВУ?»

Євген ЩЕРБИНА (віце-президент ФВУ, голова комісії президентів клубів):

– Чекаю від Конгресу насамперед підведення підсумків нашої роботи за рік. За цей час багато що відбулося – і хорошого, і поганого. Ми маємо згадати і вшувати пам’ять тих наших колег і друзів, які, на жаль, пішли з життя за минулий рік…

І, звичайно, треба намітити плани на майбутнє, вирішити, як жити далі. Тому що в нинішній скрутній економічній ситуації далеко не все залежить від спортсменів і тренерів… Волейбол знаходиться в непростому положенні, як і весь український спорт: величезні проблеми сьогодні з баскетболом, гандболом і іншими видами… Але хочеться, щоб молодь не відверталася від українського волейболу, не зраджувала своїй батьківщині лише заради грошей. Нам треба піклуватися про наше майбутнє.  

Кардинальні рішення на Конгресі навряд чи будуть прийняті. Якщо говорити про професіональний волейбол, то далеко не всі клуби впевнені в тому, чи вдасться їм розпочати наступний сезон. Тож питання щодо кількості учасників Суперліги, вищої ліги, а також регламенту чемпіонату досі залишаються відкритими.

Іван ТИЩЕНКО (заступник голови комісії ФВУ з волейболу пляжного, член НОК України):

– Напевно на Конгресі будуть дані оцінки виконаній роботі, висловлені побажання на майбутнє. Зі свого боку я хотів би висловити надію, що в майбутньому наша федерація більшу вагу приділятиме дитячому волейболу. Без цього годі сподіватися на подальший розвиток нашого виду спорту. У столиці дитячий волейбол майже вмер: у Київському спортивному інтернаті закрите волейбольне відділення. Це означає, що в найближчі 10—15 років у столиці не буде взагалі чоловічих і жіночих команд професіонального рівня. Гадаю, що федерації слід звернути увагу на цю проблему, активізувати дії в даному напрямку.  

Якихось кадрових змін у складі виконкому зараз не буде, і це напевно правильно. Потрібно спокійно працювати далі. Керівництво федерації виконує свої обов’язки в рамках сьогоднішніх можливостей – наші функціонери зуміли зберегти чемпіонат України в Суперлізі, вищій лізі і нижчих дивізіонах. Болючою для нас усіх стала втрата Криму, адже на цьому півострові є чимало спортивних баз, зокрема, і для пляжного волейболу. Цього нам дуже не вистачає.    

Оскільки Конгрес присвячено 90-річчю волейболу в Україні, сподіваюся, наші функіонери не забудуть заслуги ветеранів, адже багато поколінь гравців і тренерів здобували перемоги во славу українського волейболу.

Володимир КОБИЛЬСЬКИЙ (директор ВК «Дніпро» Дніпропетровськ): 

– В цей непростий період у житті нашої держави і українського волейболу не втрачаю надії на те, що ФВУ не буде зупинятися у своєму розвитку, працюватиме над подальшим вдосконаленням змагань. Хочеться, щоб кількість учасників Суперліги і вищої ліги збільшувалась, ні в кого не виникало нарікань на суддівство. Плекаю надію, що і наша чоловіча команда «Дніпро», яка в минулому сезоні виборола путівку до Суперліги, підвищить конкуренцію в цьому дивізіоні і збільшить інтерес з боку глядацької аудиторії. Черговий Конгрес Федерації має стати важливим ланцюжком на шляху змін на краще в українському волейболі.    

 

Прес-служба ФВУ

Источник