І Європейські ігри: нова сторінка історії українського бічволею

03:25 | 12 июня 2015

Сьогодні в Баку відбудеться відкриття І-х Європейських ігор 2015.

О 19-00 на "Першому національному" розпочнеться пряма трансляція церемонії відкриття І Європейських ігор, що пройдуть в Баку з 12 по 28 червня. Проте українська збірна з волейболу пляжного продовжує підготовку до історичного старту. До Азербайджану наші спортсмени вирушать 14 червня, а вже 16-го розпочнеться турнір з волейболу пляжного, який триватиме до 21 червня.

Загалом в змаганнях прийматимуть участь 32 жіночі та 32 чоловічі команди, котрі здобули відповідну кількість ліцензій (не більше 2-х для однієї країни) за підсумками рейтингу ЄКВ на 1 січня 2015 р., окрім збірної Азербайджану, яким, як господарям, надано право презентувати 2 жіночі та 2 чоловічі команди. В Баку будуть представлені команди з 24 країн Європи.

На першому етапі команди будуть розподілені на 8 груп по 4 команди. За результатами ігор в групах, команди що посядуть перші три місця потрапляють до пле-офф і далі продовжують шлях до фіналу за "олімпійською системою". Змагання будуть відбуватись на новозбудованій арені для пляжних видів спорту.

Україна на І Європейських іграх буде представлена в повному складі: 2 жіночі та 2 чоловічі команди.

Склад збірної України 

Чоловіки:

Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик (тренер – Василь Букін)

Олексій Денін / Олег Плотницький (тренер - Олексій Кулініч)

Жінки:

Єлизавета Суліма / Дарія Удовенко (тренер – Валерій Самодай)

Інна Махно / Ірина Махно (тренер Володимир Куценко)

На сайті ЄКВ оприлюднений склад груп за квотою країн. Остаточний поіменний склад груп, а також повний розклад матчів стане відомий після технічної наради 15 червня.

Склад груп жіночих команд:

 

Склад груп чоловічих команд:

 

В наступному матеріалі Ви зможете ознайомитись з коментарями тренерів кожної з команд.

Більше новин:  

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник