Українці в Баку 2015. Анкета тренерів

12:25 | 12 июня 2015

Тренери українських «пляжників»-учасників І Європейських олімпійських ігор відповіли на питання анкети, запропонованою прес-службою ФВУ.

 

1. Як ви оцінюєте виступ своїх підопічних в попередніх турнірах сезону?

2. Як ви оцінюєте їх готовність напередодні старту Європейських олімпійських ігор?

3. Які задачі ставите перед ними над цих змаганнях?

 

Володимир КУЦЕНКО, тренер пари Ірина Махно/ Інна Махно.

1. На оцінку «задовільно». Розраховували на більш кращий результат. В Бадені, наприклад, по тому, як складалася гра, повинні були обіграти російську пару. Вели 20:18 в партії та програли. На турнірах в Люцерні та Прагу зобов’язані були в основну сітку увійти – часто-густо через недолік досвіду включалося хвилювання, все ж таки дівчатка ще молоді.

2. Та готові дівчатка – нема питань. Якщо заспокояться, дадуть відмінний результат, адже є всі дані для цього – «фізика», рухливість, взагалі, в «пляжці» вони все можуть, на мій погляд. Але відповідальність гри, трапляється, залишає відбиток на їх дії – вона їх сковує. А треба розслабитися та отримати задоволення від своєї гри і не думати, на турнірі якого рівня ти граєш.

3. Як мінімум, потрапити в «четвірку». Їм це по силам. Все, що нижче, це поганий результат.

 

Валерій САМОДАЙ, тренер Єлізавета Суліма/ Дар’я Удовенко.

1. Турнірів було чимало, в цілому можна оцінити попередню частину сезону як середню. До кращих зразків гри ще далеко.

2. На фініші підготовки до Баку 2015 почало щось проглядати. Сподіваюся, що це допоможе вдало виступу.

3. Націлюємося на призову трійку, а там вже як вийде.

 

Олексій КУЛІНІЧ, тренер пари Олексій Денін / Олег Плотницький:

1. Ця пара створена зовсім нещодавно та провела лише два турніри: на обох посіла друге місце - на етапі чемпіонату України в Харкові та на етапі чемпіонату EEVZA в Москві, обігравши в останньому доволі досвідчені пари. Перші ігри були не досить прості, тому що не було ще необхідної взаємодії. Але з кожним разом хлопці додавали і показали у підсумку добрий результат.

2. Хлопці готові непогано. Рвуться в бій, бажають добре зіграти.

3. Задач нам не оголошували. Вважаю, нам треба як мінімум у «вісімку» потрапити. А там вже – від гри до гри ставитимемо задачі, тобто навантажитимемо їх психологічно. Пара нова, і якщо виступлять добре, радітимемо, ні – нічого страшного. В будь-якому разі це безцінний міжнародний досвід.

 

Василь БУКІН, тренер пари Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик:

1. Не можу сказати, що дуже добре. Середнє. Чому? Тому, що підготовка була націлена саме на Баку 2015. Є ключові змагання, до яких треба готуватися. Так тренерський склад і націлював спортсменів.

2. Гадаю, що «задовільно».

3. Як мінімум, треба вийти з підгрупи, а далі вже, як карта ляже. Не можу сказати, що склад дуже сильний. Треба хоча б в «дев’ятку» найсильніших потрапити.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник