Відданість традиціям і свято волейболу в Ірпені!

15:25 | 14 июня 2015

В рамках святкувань 90-річного ювілею українського волейболу і з нагоди проведення ХХ Конгрессу ФВУ в місті Ірпінь відбувся товариський волейбольний матч.

 

Місто Ірпінь, що знаходиться в Київській області, стало цього літа центром урочистостей, які об’єднали функціонерів, організаторів, тренерів зі всієї країни для спільної мети – відзначення круглої дати, 90-річчя українського волейболу.

Головною подією зібрань став щорічний Конгрес ФВУ, який також є ювілейним, 20-м. А напередодні, у п’ятницю, у залі місцевого ДЮСШ відбувся товариський поєдинок між випускниками цієї школи і командою ветеранів міста Ірпінь.

Матч відівідало чимало глядачів, зокрема, офіційні делегати та гості ХХ Конгресу Федерації волейболу України. Перед початком зустрічі волейбольна громада нашої країни мала можливість ознайомитися з роботою школи, відвідала спортивний музей з численними призами і трофеями, завойованими вихованцями ДЮСШ за багато років діяльності цієї «альма-матер». Про історію школи чимало цікавого розповів її директор Володимир Тарасов.

Федерація волейболу України подарувала нинішнім учням школи волейбольні м’ячі. На урочистому відкритті поєдинку віце-президент федерації, президент Асоціації дитячого волейболу України Георгій Поддєнєжний вручив пам’ятні відзнаки учасникам обох команд.

«Ірпінська ДЮСШ колись гриміла на весь Радянський Союз, входила до трійки найбільш якісних волейбольних академій у цілій країні, – розповів Георгій ПОДДЄНЄЖНИЙ. – Особисто я на базі цієї школи проводив кілька підготовчих зборів юнацьких команд напередодні Спартакіад школярів, і ми завжди досягали значних результатів. Ця ДЮСШ була стартовим майданчиком для багатьох поколінь успішних волейболістів. Тримає вона планку і зараз: відділенням волейболу в школі керує тренерський сімейний підряд – майстри спорту Сергій і Людмила Вдовіни. Завдяки меру міста Володимиру Карплюку, який є, до речі, моїм учнем і має волейбольне минуле, юнацьким спортом і, зокрема, волейболом в Ірпіні добре опікуються: виділено, наскільки мені відомо, 4 млн грн на обладання спортмайданчиків з новим сучасним покриттям – будуть два волейбольні поля, а також тенісні, баскетбольні, футбольні поля...»

Що стосується самої гри, то, незважаючи на її товариський характер, матч вийшов цікавим і насиченим яскравими моментами. У боротьбі молодості і досвіду сильнішим виявився ... досвід: команда ветеранів Ірпеня святкувала перемогу з рахунком 3:1. Повний зал глядачів, серед яких було багато дітлахів, отримали справжнє задоволення і, хочеться вірити, утвердилися в своїй любові до волейболу.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник