I Європейські ігри. День четвертий, прощальний...

23:10 | 19 июня 2015

Наші чоловічі дуети завершили змагання з тим же успіхом, як і жіночі. Лише одна пара вийшла в плей-офф, однак програла у першому ж матчі.

У п"ятницю зранку на I Європейських іграх в Баку пройшли завершальні матчі групового раунду. Більші шанси на прохід до наступного етапу змагань мала пара Олексій Денін / Олег Плотницький. Незважаючи на поразку в останній грі в квартеті від швейцарців Кісслінга/Штрассера з рахунком 0:2 (16:21, 15:21), підопічні Олексія Кулініча посіли третє місце в групі і таким чином виконали завдання-мінімум. Ввечері на них чекав перший бар’єр у раунді плей-офф (до того ж, як з’ясував жереб, протистояти довелось господарям змагань), тож українським спортсменам було важливо до цього часу відновити сили.

                  Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ та Олексій ДЕНІН – єдиний чоловічий дует з України, який вийшов в плей-офф

Інший наш дует – Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик – поступився з рахунком 1:2 латвійській парі Соловей/Сорокін. Запоріжани програли у першій партії 15:21, виграли наступний сет 21:18, але на тай-брейку знову сильнішими були латиші – 15:12. На жаль, з трьома поразками в групі українці посіли останнє, четверте місце і припинили подальшу боротьбу.

Отже, всі сподівання вболівальників у п’ятницю ввечері були спрямовані на позитивний результат у зустрічі Деніна/Плотницького з азербайджанською парою Сантос/Рудих.

Матч вийшов динамічним та інтригуючим. Першу партію наші хлопці програли – 15:21, але у другій проявили справжній характер. Перевагою в цьому сеті володіла то одна, то інша команда, але Олексій та Олег на жилах витягнули вирішальні епізоди – 22:20! По партіях – 1:1.

Все вирішувалося на тай-брейку, і тут підтримка азербайджанських вболівальників, а можливо, в деяких моментах і надмірна лояльність суддів до команди господарів далися взнаки. Господарі на початку третього сету вирвалися вперед. Потім українці зрівняли – 8:8. Але Сантос і Рудих, які грають вже півтора роки разом (тоді як для Деніна та Плотницького змагання в Баку – усього лише другий спільний турнір!) все ж вирвали перемогу – 15:12 на радість місцевої публіки.

Таким чином, на Європейських іграх не залишилося жодної української команди (нагадаємо, з ігрових видів спорту ми були представлені лише у пляжному волейболі).

Дякуємо, Баку! Чекаємо наших співвітчизників вдома!

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник