Представляємо нову книгу – «90 років волейболу в Україні»

10:25 | 24 июня 2015

З нагоди ювілею українського волейболу, який ми відзначаємо цього року, побачила світ книга, що так і називається – «90 років волейболу в Україні».

Видання розповідає про історію становлення та розвиток волейболу в Україні і охоплює так званий радянський період, починаючи від виникнення волейболу на наших теренах у 1925 році і до 1992 року, коли завершились останні спільні змагання в рамках колишнього Союзу.

У книзі вшановано імена справжніх майстрів, які примножували славу вітчизняної волейбольної школи протягом багатьох десятиліть. Увагу привернуто не лише до спортсменів, а й до організаторів, тренерів, суддів, які зробили свій внесок у популяризацію гри мільйонів українців.

Підвищенню інтересу до книги сприяє унікальний фотоматеріал з фондів Національного олімпійського комітету України, Національної парламентської бібліотеки України ім. Вернадського та з приватних архівів. Значна частина цих фото публікується вперше.

Особливого забарвлення виданню надає публікація спогадів та інтерв’ю, так би мовити, головних дійових осіб – гравців, тренерів, суддів волейболу.

Книга, що вийшла в світ зусиллями Федерації волейболу України (головні автори-упорядники видання – Володимир Туровський та Володимир Трофимов), є лише першим томом багатогранної історії українського волейболу. Другий том, який більшою мірою буде присвячений подіям часів незалежної України, має вийти в друк наступного року.

Відзначимо, що книга «90 років волейболу в Україні» (том I) була презентована делегатам ХХ звітного конгресу ФВУ, що пройшов в місті Ірпінь, і отримала схвальні відгуки перших читачів.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник