Олександр БОНДАРЕНКО: «Найкращу форму плануємо на кінець лютого»

00:25 | 27 октября 2013

Як вже повідомляв сайт ФВУ, головною несподіванкою стартового туру Суперліги стали результати матчів в Сумах, де вінницький ВНАУ відібрав чотири з шести очок у господарів майданчика. На питання прес-служби ФВУ відповів головний тренер команди-сенсації Олександр БОНДАРЕНКО:

 

 - Ми сподівалися на сприятливий для нас результат, але не думали, що зуміємо відібрати аж чотири очки у команди, яка ставить високі цілі в чемпіонаті, тим більше враховуючи нашу підготовку. Для мене як тренера гра моєї команди стала трішки одкровенням.

Одна з причин такого результату матчів те, що добре влилися в команду новачки, а саме Артем Калініченко, В’ячеслав Панкратенков та Анастасій Остроумов – дивлячись на їх дії, створювалося враження, що вони грають в команді вже не один рік. Вийшов вдалий підбір гравців, склався колектив.

В перший день ми не змогли добитися перемоги тому, що суперник добре зіграв проти нас в груповому блоці. Це було однією з причин поразки. Крім того, останні три м’ячі на тай-брейку ми віддали супернику самі, зробивши свої помилки при рахунку 12:12.

- В другий день гра перевернулася…

- Так. Ми дуже вдало розпочали, кілька раз заблокувавши перших темпів суперника. Потім ця, так би мовити, бацила передалася на крайніх гравців. Вони теж поблокували своїх візаві. В діях гравців «Хімпрому» з’явилася нервозність, сумська команда не була схожою на себе в психологічному плані. Після програної першої партії сумчани так і не відновилися. Хоча в другому сеті вони постійно лідирували до позначки «20» з відривом два очки, в кінцівці ми знову вдало зіграли на блоці – так, 23-є очко було набране одиночним блоком, а в останніх розіграшах надійно діяли на зйомі. А вже в третій партії ми були постійно у відриві на два-три очки, який зберігся до закінчення партії. При рахунку 24:20 я вже не переживав за підсумок матчу, адже бачив, що гра у волейболістів йде, команда набрала впевненості. Відзначу, що хлопці витримали прийом, з чого в принципі починаються атакуючі дії. Крім того, суперник зробив багато помилок на подачі. Якщо, наприклад, взяти перший матч, ми не подали 18 разів, а сумчани – 17-ть, хоча ми зробили при цьому більше ейсів.

- Команда ВНАУ стала сенсацією старту сезону в Україні. На першому етапі вінницькій команді вдалося перемогти «Локомотив», зараз - одного з претендентів на медалі. Після цього напевно сам Бог велів замахнутися на медалі. Чи зарано про це говорити?

- Так, зарано. Я все ж таки орієнтуюся на виступ «Буревіснику» в минулому сезоні, який важко розпочинав та посів шосте місце на першому етапі. А вже на першій стаді плей-офф чернігівці обіграли «Хімпром», який був третім в «регулярці», а потім боролися за бронзові нагороди. Тому я хочу провести команди по турніру так, щоб набрати оптимальну форму саме у вирішальних матчах чемпіонату. Місце на першому етапі мене хвилює не настільки, наскільки гра, яку показує команда. Тож робота буде направлена на те, щоб гравці набрали свою найкращу форму наприкінці лютого.

- Тобто вдалий старт не говорить про те, що команда в добрій формі?

- Саме так. Ми трохи форсували підготовку, плюс гравці, які прийшли до нас, добре підготувалися в міжсезонні – я маю на увазі їх фізичний стан: хто пройшов збори у складі «Фавориту», хто у складі «Кримсоди». Решту гравців вдалося в такому авральному темпі підготувати саме до перших ігор, адже було важливо, щоб команда отримала психологічну впевненість. Але після такої форсованої підготовки обов’язково буде спад – це аксіома.

Крім того, як я говорив перед початком Кубку, у нас не закінчена комплектація: немає третього гравця першого темпу, другого зв’язуючого. Для того, щоб когось запрошувати, у нас немає можливості. Побачимо, як ми витримаємо чемпіонат, адже все можливо – травми, інші неприємності.

Говорити щось конкретне про цілі я поки не можу, адже ще не було зустрічі з президентом клубу, народним депутатом Григорієм Калетніком. Вона запланована вже наступного тижня після повернення «ВНАУ» з Красноперекопська, де з 27 по 29 вересня ми зіграємо в турнірі за участю місцевої «Кримсоди», «Хімпрому» та мінського «Строітеля».  

 Для отримання повної картини матчів 1-го туру в Сумах було б цікаво поспілкуватися з головним тренером «Хімпрому» Миколою ПАСАЖІНИМ, але додзвонитися до нього, на жаль, не вдалося.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник