Суперліга (жінки). 1-й тур. Чи відбере «Регіна» очки у «Волині»?

00:25 | 27 октября 2013

Перші матчі 1-го туру - «Хімік» - «Кряж-Медуніверситет», як відомо, вже відбулися і принесли такі результати за підсумком та за грою, які і очікувалися, а ось інші пари вже не такі передбачувані. В усіх суперництвах є певні питання, коли знімуть вже самі ігри. Цікаво, що в цьому турі знов зустрінуться команди, які сперечалися на першому етапі Кубку України, але тепер на майданчику іншої команди. Детальніше в нашому традиційному прев’ю.

 

«Континіум-Волинь-Університет» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»

Якщо б луцька команда зберегла свій склад, ніяких питань щодо результатів цих матчів не виникло б, адже в минулому сезоні рівненська не змогла відібрати у «Волині» навіть партію. Але зараз важко передбачити, навіть наставнику господарок, як закінчаться ці матчі. Зрозуміло, що поки «Волинь» розкочується, у «Регіні» є шанси відібрати цінні бали та отримати перевагу в заочній боротьбі із вінницьким «Кряжем». Фактором, який може зіграти проти рівненської команди може стати те, що вона буде їздити на матчі із рідного міста, а не жити в готелі в Луцьку.

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер «Континіум-Волинь-Університет»:

- Якщо порівнювати з минулим сезоном, омолоджена «Волинь» сильніше за складом, ніж «Регіна»?

- А я нинішню «Регіну» не бачив. Чув там відбулися деякі зміни. Порівняти зможу лише після першого матчу з цією командою. А нам буде дуже важко, адже поки що на майданчику дуже багато пустого місця.  Ще дуже багато працювати.

 

Валерій ПАРХОМЕНКО, головний тренер ВК «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»:

- Валерію Федоровичу, зараз «Волинь» для всіх команда-загадка. Можливо це шанс для «Реґіни» відібрати очки у луцької команди?

- Побачимо. Я не знаю, що собою представляю наш найближчий суперник. Крім того, у нас є певні кадрові проблеми. Але в будь-якому разі ми боротимемось.

- Які недоліки в грі команди показали матчі 1-го етапу Кубку України?

- Само собою є проблеми в зіграності. Крім того, з прийомом та блоком. Гра не за один день робиться, а у нас три нових людини у складі. Тим більше, що спарингів у нас не було. Чим більше гратимемо, тим краще будуть наші показники. Розраховуємо на це, над цим працюємо.

- За рахунок чого ви плануєте добиватися результату в Луцьку?

- За рахунок швидкого волейболу. Спробуємо ускладнити життя супернику та, звісно, прагнутимемо набирати очки в цьому двобої. Але без якості прийому та блокування цього складно буде досягнути. Сподіваюсь, хоча б одну гру ми виграємо.

 

«Континіум-Волинь-Університет» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

5 матчів: +5-0, партії - 15-1, очки - 15-0.

Кубок-2011/12 – 1 матч: +1-0, партії – 3-1, очки – 3-0. Луцьк – 3:1.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +4-0, партії - 12-0, очки – 12-0. Луцьк - 3:0, 3:0, Рівне – 3:0, 3:0.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ»

В минулому чемпіонаті ці команди до певного моменту боролися за потрапляння в четвірку і в очній боротьбі здобули по дві перемоги, проте обидві звитяги «Орбіти» були більш вагомими – триочковими.  В міжсезонні тернопільська команда не дорахувалася своїх стовпів – Олександри Биценко та Галини Щур, але номінально Андрій Романович зміг їх замінити – прийшли Еліна Гебер та Олена Туркула, але питання зіграності ніхто не відміняв, а ось з цим у «Галичанки» є проблеми – жодного контрольного матчу в міжсезонні. «Орбіта» із стартової шістки втратила лише Ганну Антоненко, але отримала посилення в обличчі центральні блокуючих Катерини Фролової і Дар’ї Забудченко, та триразової чемпіонки країни Христини Пугачової, яка може грати як в «двійці», так і в «четвірці». Тож Ігор Філіштинський, за його ж словами, отримав глибину складу, якої не мав в минулому сезоні. Згідно предстартовому аналізу віддамо перевагу «Орбііи», яка до того ж грає на своєму майданчику.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

- По першому матчу суперників нічого не скажу. Це була гра двох команд, які готувалися до чемпіонату. Не більше того. Не вразила мене гра моєї команди, про гру противника говорити не буду – у неї є свій тренерський штаб.

- Які висновки зробили з матчу в Тернополі?

- Готуємося так, неначе ми не зустрічалися. Виходимо з того, що це новий турнір, інша форма відповідальності. Готуємося як до домашніх матчів, до хорошого противника. Не більше того. Суперник, напевно, зробив якісь висновки з першого нашого двобою. Ми зі свого боку зайняті своєю грою, ніж грою противника

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер «Галичанки-ТНЕУ»:

- Андрію Васильовичу, напередодні нової зустрічі з «Орбітою» поділиться, будь ласка, враженнями від першого матчу в Тернополі.

- «Орбіта» веселіше виглядала на сітці. В першу чергу, на більш високому рівні виявилася зіграність зв’язуючої з першими темпами. Якщо Олена Туркула у складі «Галичанки» зіграла на рівні, то в другій лінії ця позиція була програшною. Крім того, два діагональних «Орбіти» - Лютікова та Пугачова зіграли продуктивніше, ніж наша діагональна Рева. Саша молода та недосвідчена, та до того ж перейшла на цю позицію з «четвірки». Вона ще ненакатана та ненаграна.

- За рахунок чого плануєте боротися з «Орбітою» в матчах чемпіонату?

- Ми свою аналітику провели. Прорахували, сподіваюся, слабкі та сильні сторони суперника. Тепер стоїть питання техніки, щоб виконати це.

Якщо рахувати плюси та мінуси, то всі плюси поки на боці «Орбіти». По-перше, суперник – більш досвідченіша команда. По-друге, більш награна, адже провела  чимало спарингів в міжсезонні. Програємо ми і на позиції зв’язуючої. Ольга Скрипак молодше Ліни Дубьянською, але має набагато більший досвід в грі саме на цій позиції, в тому числі і міжнародний у складі юнацької збірної у фіналі чемпіонаті Європи.  Якщо вона має добру доводку, то розриває блок дуже здорово.

У нас є свій єдиний плюс: велике бажання показати таку гру, щоб вижати з цих двох ігор максимум можливого. Найголовніше, вийти та показати те, що ми вміємо. Говорячи футбольною мовою, ініціатива за господарями, а ми діятиме на контратаках: наша задача зіграти від захисту та спробувати перехопити ініціативу. Гадаю, що й фактор вболівальників, позначиться на грі – в Запоріжжі ходять на волейбол. Але здаватися ми не збираємося: ми працювали, готувалися і прагнемо реалізувати цю підготовку.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

5 матчів: +3-2, партії - 13-7, очки - 11-4.

 Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +2-2, партії - 10-7, очки – 8-4. Тернопіль - 2:3, 3:0, Запоріжжя – 2:3, 3:1.

Кубок-2013/14 – 1 матч:+1-0, партії – 3:0, очки – 3-0.

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали

 

«Сєвєродончанка» - «Керкінітіда»

На першому етапі Кубку України кримська команда трохи не стала непереборною перешкодою для «Сєвєродончанки» на шляху до фінальної частини змагань . Лише в п’ятому сеті підопічні Гарія Єгіазарова дотиснули опонента. Але як говорять, «ложки знайшлися, але осадок залишився».  Тож, напевно, перебіг матчів в Сєвєродонецьку буде зовсім інший, але ж суперники доволі близько познайомилися один з одним, і завдяки більш високому класу господарі матимуть перевагу. Тим більше, що за останні роки кримська команда жодного разу в Сєвєродонецьку не перемагала, навіть партії не взяла. Відзначимо, що матчі відбудуться не в Льодовому палаці, як зазвичай, а в ДЮСШ-3 у зв’язку з ремонтними роботами в  головній спортивній споруді міста. За простором нове місце зустрічі, за словами Гарія Єгіазарова, нагадує спорткомплекс луцької ОДЮСШ. Відзначимо, ще один фактор: головний тренер «Керкінітіди» Леонід Хричов за рекомендаціями лікарів залишився вдома. Грою команди у відсутності незмінного керманича буде керувати другий тренер, колишній гравець Олена Пупикіна

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Доволі важко склався для «Сєвєродончанки» матч в Євпаторії. Як ви вважаєте чому?

- По-перше, позначився фактор першого офіційного матчу – це додало хвилювання. Крім того, «Керкінітіда» зіграла, мабуть, одну з найкращих своїх ігор. Напевно позначилося на діях команди в кращий бік й присутність на тренерському містку після хвороби Леоніда Хричова. Я проаналізував ті партії, які ми програли, і прийшов до висновку, що в кінцівках було створено більша кількість помилок, ніж зазвичай.  Це зумовило підсумок.  А ось вигравали ми свої партії з доволі великою перевагою. Також ми ще не мали чітких відомостей про те, як виглядає «Керкінітіда» зараз, адже залишили команду Людмила Постовойтенко та Людмила Цоліна, які багато чого значили в ігровій картині. В їх відсутності малюнок гри дещо видозмінився.

- Чи можна казати, що «Сєвєродончанка» у всеозброєнні підходить до чергових матчів із кримською командою?

- Так, ми акцентували увагу гравців на помилках та готувалися до цих матчів більш детально з урахуванням ігри в Євпаторії. Тобто йшла більш цілеспрямована підготовка.

- Наскільки важливо розпочати чемпіонат з перемог?

- Так, це важливо, тим більше, що ми гратимемо вдома при своїх вболівальниках. Важливо вже зі старту задати позитивний імпульс. Будь-яку справу треба розпочинати добре.

 

Леонід ХРИЧОВ, головний тренер ВК «Керкінітіда»:

- В кубковому матчі із «Сєвєродончанкою» лише дві партії з п’яти партій нам вдалися, і це, звісно, позначилося на результаті. Так, місцями ми показували видовищний волейбол: доставали безнадійні м’ячі у захисті, результативно грали на блоці, але взагалі ми ще не готові, та й лава коротка, про що я говорив напередодні матчів. Команда ще тактично не доведена до потрібного рівня. Склад з кінця серпня змінився, тож є чимало тактичних рішень, а вони награються тривалий час.

Перші три партії більш-менш вдало зіграла Ірина Брезгун, а потім, очевидно, втомилася – можливо не звикла з навантаженням в якості лідера команди. Не впоралася вона, не впоралася зі своєю роллю Анастасія Нікітіна, хоча цілком могли перемогти. А взагалі ще багато роботи по удосконаленню гри команди.

Для того, що зімпровізувати треба мати високий рівень майстерності, а у нас таких гравців немає. Я їх практично не бачу і в українському чемпіонаті взагалі.

- Якими вам бачаться матчі в Сєвєродонецьку?

- Хочеться, щоб вони були хоча б такого рівня, як наш очний матч в Євпаторії. Як складеться – не знаю. Крім того, мені незрозуміла позиція «Сєвєродончанки», яка призначила перший матч на 12.00, притому, що це робочий день, а Сєвєродонецьк, як відомо, промислове місто – там всі на роботі в цей час. Я пробував довести нелогічність цього, але знайшлися причини для цього.  

 

«Сєвєродончанка» - «Керкінітіда»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

10 матчів: +7-3, партії - 25-9, очки - 22-8.

 Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +3-1, партії - 10-3, очки – 9-3. Сєвєродонецьк - 3:0, 3:0, Євпаторія – 1:3, 3:0.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії – 3:0, очки – 3-0. Южне – 3:0

Суперліга-2011/12 – 4 матчі: +3-1, партії – 10-3, очки – 9-3. Сєвєродонецьк – 3:0, 3:0, Євпаторія – 3:0, 1:3

Кубок-2011/12 – 1 матч:+0-1, партії – 2:3, очки – 1-2. Южне – 2:3

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник