Ярослав ГОРДЄЄВ: «У Європейських ігор є майбутнє!»

07:55 | 05 июля 2015

У неділю, 28 червня, в Баку завершилися I Європейські ігри. Українські волейболісти, нагадаємо, були представлені лише у турнірі «пляжників». 

На жаль, пара Ярослава Гордєєва і Владислава Ємельянчика не здобула лаврів в столиці Азербайджану, програвши у всіх трьох матчах на груповому етапі. Про те, чому так сталося, а також про атмосферу змагань ми дізналися більше у одного з учасників відомого дуету з Запоріжжя Ярослава ГОРДЄЄВА.

«Рівень збірних на турнірі був сильний, - каже Ярослав. – Але не в цьому головна причина нашої невдачі, тим більше, що з більшістю команд ми вже були знайомі до цього. На жаль, припускалися  багатьох суттєвих помилок, тож лише ми самі винуваті у поганому виступі. У деяких моментах не вистачало лише трошки для успішного результату. Приміром, у другій грі, з греками, ми виграли першу партію, а потім поступилися у другій – 20:22, і також віддали тай-брейк.

Це просто був не наш турнір… Хоча якщо абстрагуватися від результату, то участь на Європейських іграх сподобалася з точки зору отриманого досвіду і відчуття атмосфери великої події. Все було дуже добре організовано - починаючи від води і рушників, які надавалися спортсменам на кортах, і закінчуючи підготовкою самих стадіонів, відмінним транспортним сполученням між головними об’єктами…

Знаю, зараз серед спортивної громадськості точиться багато розмов щодо того, чи є у Європейських ігор майбутнє. З моєї точки зору, відповідь позитивна – майбутнє є. Принаймні, ми спортсмени, точно зацікавлені у таких змаганнях, оскільки на справжні Олімпійські ігри потрапити доволі складно, а на Європейській олімпіаді можна відчувати десь схожу атмосферу, а ще – підвищувати свій рейтинг і здобувати досвід.   

У неділю ввечері цікаво буде подивитися церемонію закриття Ігор (розмова відбулася напередодні. – Прим. авт.), якщо це не буде заважати нашим тренуванням. Попереду у нашої пари – нові старти, тож готуємося до наступних звершень».

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник