Бразильські домінанти!

16:40 | 07 июля 2015

У неділю в Голландії завершився 10-й чемпіонат світу з пляжного волейболу. І в жіночій, і в чоловічій сітці найсильнішими виявилися бразильські дуети. 

Жоден український дует на зліт найсильніших команд планети, на жаль, не потрапив, тож ми були на цих змаганнях скоріше сторонніми спостерігачами.

До нинішнього сезону чемпіонат світу з пляжного волейболу, як правило, ставав подією одного міста — подібна традиція існувала починаючи з найпершого турніру у Лос-Анджелесі 1997 року і до попереднього — у польських Старих Яблуньках у 2013-му.

На цей раз організатори вирішили розширити географію, провівши турнір у чотирьох містах — Амстердамі, Гаазі, Апелдорні і Роттердамі. Аншлаги були далеко не завжди, але, безумовно, кожне місце відрізнялося своєю особливою атмосферою. Так, наприклад, амстердамський корт розташувався в самому серці столиці, прямо навпроти королівського палацу. А в Роттердамі арена для пляжних баталій була збудована на березі, поруч із розкішним круїзним лайнером — в каютах жили спортсмени, гості, також на борту був влаштований медіацентр.

Роттердам — одне з міст чемпіонату світу

 

За багаторічну історію чемпіонатів світу (це стосується і чоловіків, і жінок) лише двічі до найвищої сходинки п"єдесталу добиралися дуети з Європи. У 2009-му удача посміхнулася німцям Бринку і Реккерману (через три роки вони стали кращими на Олімпійських іграх в Лондоні), а в 2013-му – голландцям Броуеру і Меунзену. У решті випадків перемагали на першостях планети представники інших континентів, серед яких поза конкуренцією США і Бразилія.

І саме бразильським парам вдалося у Голландії стати кращими і в жіночому, і чоловічому розіграші.

Бразильці Елісон і Бруно здобули золоті нагороди серед чоловіків, здолавши у фінальному матчі господарів турніру — Рейндера Нуммердора і Крістіана Варенхорста з рахунком 2:1 (12:21, 21:14, 22:20).

У матчі за третє місце бразильці Евандро Гонсалвеш і Педро Сольберг виявилися сильнішими американців Ніколаса Лусени і Теодора Бруннера —  2:0 (22:20, 21:13).

 Бразильці Елісон і Бруно вкусили світової слави!

 

У жіночих змаганнях взагалі весь п’єдестал пошани виявився бразильським!

Бразилійки Агата і Барбара завоювали золоті медалі, обігравши у фіналі з рахунком 2:0 (21:18, 22:20) своїх співвітчизниць Тайану Ліму і Фернанду Алвеш.

Бронзові медалі дісталися Марії Антонеллі і Юліані Фелісберте, які обіграли німкень Кетрін Холтвік і Ільку Земмлер — 2:1 (23:25, 21:18, 15:9).

 

На подіумі виблискували лише бразильські дівчата!

 

Приз найкращого гравця турніру, за думкою організаторів, виборов 38-річний голландець Рейндер Нуммердор, для якого срібло чемпіонату світу стало найвищим досягненням у пляжному волейболі, але за його плечима – дуже яскрава кар’єра у «класиці». У класичному волейболі він свого часу вигравав чемпіонат Європи та виступав за олімпійську збірну своєї країни.

Інші індивідуальні призи розподілилися таким чином:

Найрезультативніший гравець — Педро Сольберг (Бразилія)

Кращий в атаці — Бруно Шмідт (Бразилія)

Кращий на блоці — Крістіан Варенхорст (Нідерланди)

Кращий на подачі — Евандро Гонсалвеш (Бразилія)

  

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник