Франція – чемпіон, або Хай живе новий король!

16:42 | 20 июля 2015

У неділю в Ріо-де-Жанейро визначився чемпіон Світової ліги. Вперше в історії цих престижних змагань золоті нагороди виборола збірна Франції!

 

Світова ліга була організована в 1990 році та проводиться Міжнародною федерацією волейболу (FIVB), в нинішньому році кількість учасників склала рекордні 32 команди – на чотири більше, ніж у минулому розіграші. Стосовно формули змагань, то залишилася система розподілу команд на три дивізіони – залежно від їхнього положення у світовому рейтингу.

До фінального раунду першого дивізіону («Фінал шости»), який проходив у Ріо-де-Жанейро, вийшли збірна Бразилії (як організатор), а також команди США, Польщі, Сербії, Італії та переможець другого дивізіону збірна Франції.   

І саме французи – володарі так званої «wild card» – змогли створити сенсацію на волейбольному олімпі. Посівши друге місце у своїй групі, у півфіналі вони вийшли на переможців іншої групи – збірну Польщі. В іншому півфіналі зустрілися збірна Сербії та тріумфатори Світової ліги-2014 команда США. Обидві півфінальні зустрічі виявилися дуже яскравими і драматичними, а їхні результати – несподіваними.

Источник