Нові вимоги ФІВБ у сфері антидопінгу

13:41 | 25 июля 2015

До уваги всіх гравців та офіційних осіб волейбольних клубів та збірних, які беруть участь у міжнародних змаганнях ФІВБ!

 

Міжнародна федерація волейболу оголосила про нові вимоги, що стосуються учасників турнірів під егідою ФІВБ і набирають чинности з 1 вересня 2015 року.

Зокрема, як повідомив Медичний департамент ФІВБ) (FIVB Medical Department), для ФІВБ життєво необхідно, щоб її спортсмени були поінформовані про свої права і обов"язки у сфері анти-допінгу. Міжнародна федерація волейболу розробила онлайн-антидопінгову программу, яка називається «Play clean» і розрахована для гравців та технічного персоналу команд з волейболу та волейболу пляжного. До технічного персоналу відносяться, зокрема, менеджери команд, тренери, а також медичні працівники (лікарі, фізіотерапевти та інші).

Програма діє в рамках нового Всесвітнього антидопінгового Кодексу і містить велику кількість інформації у сфері антидопінгу, а також посилання на інші корисні ресурси.

Медичний департамент ФІВБ проінформував, що попередні дипломи, які були отримані гравцями та офіційними особами команд, діють лише до 31 серпня 2015 року і після цього будуть вважатися застарілими. Відтак вищеназвані особи повинні перездати цю програму.

Відповідний он-лайн курс можна знайти в мережі Інтернет за наступною адресою:

http://playclean.fivb.com

Будь ласка, зверніть увагу на наступне:

- на змаганнях з волейболу нові сертифікати повинні бути представлені на кожний наступний турнір, перш ніж гравці команди та офіційні особи можуть бути затверджені для участі у матчі. Всі попередні дипломи не будуть прийняті Супервайзером ЄКВ.

- на змагання з пляжного волейболу дані будуть звірятися з програмою FIVB VIS Database.

Програма «Play clean» має кілька модулів, які буде нескладно пройти з вашого персонального комп’ютера, планшета або смартфона. Кожен модуль має кілька коротких вправ, які займуть 3-4 хвилини. У разі вдалого проходження курсу новий сертифікат буде відправлений на вказану електронну адресу.

Курс повинен бути пройдений до 1 вересня 2015 року.

ФІВБ нагадує, що допінг в корені суперечить духу спорту. Метою антидопінгової освітньої програми є запобігання навмисного або ненавмисного застосування заборонених субстанцій, речовин і заборонених методів у волейболі і пляжному волейболі. Запобігання допінгу передбачає підвищення обізнаності у відповідних питаннях, поширення актуальної та достовірної інформації.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами ФІВБ

Источник