Віталій ОСІПОВ: «У Суперлізі «Дніпро» має боротися вихід у четвірку»

12:26 | 12 августа 2015

 Дніпропетровський «Дніпро», який у минулому сезоні став переможцем вищої ліги, повертається до елітного дивізіону українського волейболу.

Поза Суперлігою дніпряни перебували один рік, але цього вистачило, щоб скучити – насамперед, за більш високим рівнем гри, найсильнішими суперниками в Україні, більшим накалом поєдинків.

Для того, щоб дізнатися більше про підготовку «старого нового» учасника Суперліги до чемпіонату-2015/2016, ми задали питання помічнику головного тренера «Дніпра», відомому спеціалісту Віталію ОСІПОВУ.

-- У наші неспокійні часи нічого не можна передбачити напевно. У вас були сумніви щодо того, що, незважаючи на перемогу у вищій лізі, ваш клуб потягне підвищення в класі?

-- Сумніви були протягом всієї першої половини літа. Питання матеріального забезпечення зараз турбує практично всіх спортивних керівників, і не оминуло воно і наш колектив. Чимало коштів нам треба для того, щоб компенсувати відтік гравців, який відбувся після закінчення минулого чемпіонату. Добре, що нам вдається отримувати кошти з міського бюджету – звичайно, не так багато, як хотілося б, але це вже щось. І також нам поталанило з небайдужою людиною, інвестором нашого клубу, віце-президентом Дніпропетровської обласної федерації волейболу Олександром Сердешним. Саме завдяки йому ми прийняли остаточне рішення про участь у Суперлізі. І хочемо змагатися там не для «галочки», а реально поборотися за вихід до першої четвірки. Таке завдання ставимо перед собою.

-- Чи готова матеріально-технічна база клубу до вимог Суперліги?

-- В елітному дивізіоні ми грали ще не так давно – у позаминулому сезоні. Тому всі вимоги нам добре знайомі. З нашим домашнім майданчиком проблем немає – він успішно приймав матчі протягом останніх кількох років. Тож зараз основні наші думки – про комплектацію. Яка, зізнаюся, ще продовжується. Наскільки успішною вона буде, покаже чемпіонат.

-- Чи сильно зміниться склад команди?

-- Колектив оновиться відсотків на 20—30. Відразу скажу, що у тренерському штабі та в керівництві – жодних нових облич. Керманичем команди залишається Віталій Стадніков.

-- Де шукаєте нових гравців, і чи можете озвучити імена тих, хто вже поповнив склад команди?

-- Звісно, це лише українські волейболісти, легіонерів поки що дозволити собі не можемо. Новачкі, які вже підтверджені, -- центральний блокуючий Дмитро Старчиков, який перейшов до нас з «Локо-Експресу», і догравальник Андрій Муравчиков. Андрій колись грав і за «Дніпро», і за «Юракадемію», а останнім часом виступав за кордоном. Інші прізвища називати поки не буду, адже контракти поки не підписані.

-- Де команда проводить збори, і яка їхня програма?

-- У зв’язку з нестачею коштів гравці приступили до тренувань лише 30 липня, хоча, розуміємо, що це мало статися набагато раніше. Через економію навряд чи нам вдасться виїхати кудись на довгий термін, будемо займатися у Дніпропетровську. Питання по участі у товариських турнірах є відкритим. Як не шкода тренерам, напевно доведеться  набирати форму вже по ходу офіційної частини сезону.

-- Не секрет, що у дніпропетровського волейболу багаті традиції… 

-- Нам є, що відстоювати. Теоретичну та психологічну підготовку наших гравців будуємо великою мірою на основі того, щоб вони знали своє спортивне минуле та цінували досягнення попередників. Дніпропетровськ раніше завжди славився своєю волейбольною школою, нам варто про це не забувати. 

-- Наприкінці липня ви брали участь у засіданні Тренерської комісії ФВУ у Києві і, зокрема, долучилися до прийняття рішень по новій формулі чемпіонату. Ви задоволені нововведенням? 

-- По-перше, відзначу, що вже давно не спостерігав такої великої кількості учасників дискусії. Вона відбувалася у дуже широкому форматі, і всі запрошені могли висловити свою думку по системі проведення турніру. По-друге, здається, прийнята формула задовольнила всіх. Найголовніше, в чому ми виграємо, так це у видовищності. Гадаю, що треба не боятися випробовувати щось нове. І якщо це додасть більшої зацікавленості до турніру з боку вболівальників, спонсорів, то це буде велике досягнення клубів і Федерації. 

 

Прес-служба ФВУ

Источник