«Сєвєродончанка» розраховує грати чемпіонат України вдома

07:56 | 16 августа 2015

Срібний призер минулого чемпіонату України та фіналіст Кубку «Сєвєродончанка» розпочала підготовку до нового сезону. 

З цього приводу ми поспілкувалися з головним тренером команди Гарієм ЄГІАЗАРОВИМ.

- Ми приступили до роботи 3-го серпня, майже в тому ж складі, що і в минулому сезоні – зміни мінімальні. Пішла лише Тетяна Литвиновська, яка у білоруській «Мінчанці». На огляді знаходяться три юні волейболістки - з Артемовська, з Маріуполя та Сєвєродонецьку. Команда тренується вдома у складі дванадцяти гравців.

Програма підготовки традиційна. Перший тиждень була втягуючою, а потім розпочалася загально-фізична підготовка та робота з м’ячами. Наприкінці місяця зіграємо в Тернополі на турнірі пам’яті колишнього ректора ТНЕУ Сергія Юрія, де, крім нас, зіграють «Галичанка», «Волинь» та «Перлина Полісся» з білоруського Мозиря. Хочемо провести турнір у себе, але побачимо, як це вийде.

- Чи стояло в міжсезонні питання про існування команди?

- Ні. Ще до уходу у відпустку було вирішено, що «Сєвєродончанка» гратиме у наступному сезоні. Тому основною задачею в міжсезонні було зберегти кістяк команди, і те, що це вдалося зробити, вже велика справа.

- Напевно позитивним моментом для «Сєвєродончанки» стане те, що два гравці клубу Ганна Лісєєнкова та Світлана Дорсман стали срібними призерами Всесвітньої Універсіаді, причому граючи в основному склад?

- Безумовно.  Я взагалі прибічник того, що гравців треба відпускати у всілякі збірні, адже там вони отримують безцінний досвід, втім як і наші два лідери на Універсіаді. Такі заходи безслідно для спортсменів не проходять. Крім досвіду, вони отримують і впевненість в разі досягнення високого результату.

Я вже не раз про це говорив, недолік міжнародних матчів – це найголовніша проблема національної збірної.  Кожна така гра – це важливий досвід, тож хотілося б, щоб таких ігор було якомога більше. Це питання ми підіймали і на нещодавньої тренерській комісії.  Про це говорив и тренер чоловічої збірної Юрій Філіппов. Звісно, ідеальним варіантом таких матчів для збірних стала би участь в Євролізі. Якщо б ми грали в такому турнірі, це був би великий плюс і збірній, і клубам.

- Найближчий чемпіонат України «Сєвєродончанка» теж не гратиме вдома?

- Це питання ще не вирішено. Представники ФВУ проінспектують Сєвєродонецьк, і вже потім буде прийняте остаточне рішення. Це буде приблизно в середині вересня.

 

Прес-служба ФВУ

 

 

 

Источник