Микола ПАСАЖИН: "...Є резерви для посилення гри"

15:26 | 01 сентября 2015

Головний тренер сумського «Хімпрому-СумДУ» розповів про підготовку команди до сезону рівно за місяць до старту чемпіонату України.

Наприкінці серпня у Харкові відбувся традиційний передсезонний турнір до Дня незалежності України, в якому брали участь дві сумські команди – «Хімпром-СумДУ» та «Хімпром-СумДУ-2». Перемогти сумчанам не вдалося, однак інформації для роздумів тренерський штаб отримав вдосталь.

Невдовзі після завершення змагань наставник сумчан Микола ПАСАЖИН дав інтерв’ю клубному сайту.

– Як виникла ідея взяти участь в турнірі двома командами?


– Нічого незвичайного в цьому немає. У нас зараз відбулися великі зміни в першій команді, оскільки пішли кілька гравців основного складу, а на їхні місця прийшли інші волейболісти. Плюс є ще зовсім молоді хлопці, яким також потрібна практика. От і подумали про те, щоб всі виконавці побільше пограли. Організатори змагань пішли нам назустріч, прекрасно розуміючи, що у нас кілька чоловік будуть виступати як за першу, так і другу команди. За це ми їм дуже вдячні.

– В цілому турнір виявився корисним?

– Звичайно. Ми подивилися в ділі своїх гравців, яким вже скоро належить брати участь в чемпіонаті України, побачили помилки, загалом те, над чим будемо працювати далі. З іншого боку, матчі показали, що ми зараз приблизно на одному рівні з харківською «Юракадемією», що стала, як і ми, призером минулого чемпіонату. Зрозуміло, що поступаємося «Локомотиву», зате перевершуємо «Фаворит» з міста Лубни. Одним словом, якщо нам вдасться зберегти цей склад і добре підготуватися до сезону, то будемо знову боротися за високі місця.

– До речі, з «Локомотивом» у вас в Харкові вийшов хороший матч. Згодні?

– Цілком. Принаймні дві з чотирьох партій завершилися з мінімальним рахунком. Спочатку ми виграли на «більше-менше», а потім харків"яни. На мій погляд, це була найцікавіша гра в усьому турнірі. У хлопців був хороший настрій, вони показали характер і те, що можуть боротися навіть з найкращою командою країни.


– Якщо говорити по лініях, то яка з них вас найбільше задовольнила, і над якою, скажімо так, треба ще працювати і працювати?

– Я б не став зараз виділяти ні конкретно волейболістів, ні окремі лінії. Йде підготовка до сезону, і цей турнір був одним з його етапів. Так, він, звичайно ж, дав тренерам їжу для роздумів, але це поки наші внутрішні справи. Зазначу лише, що явних провалів у команди не було. А от коли вже підуть офіційні матчі, тоді й повернемося до цієї теми.

– Тоді поставлю питання по іншому – як вам новачки клубу?

– По відношенню до роботи і самовіддачі у мене до них претензій немає. Максим Ніколайчук, Артем Дигтяренко, Павло Перетятько і Дмитро Кутов зіграли в цілому непогано. Безумовно, що у кожного з них ще є резерви для посилення гри, і ми над цим будемо працювати.

– А що скажете про молодих волейболістів вашого клубу?

– Скажу те, що нам дуже хотілося б, щоб вони прогресували швидше. Це залежить тільки від них. Тому якщо Роман Ревега, Андрій Маринченко, Андрій Пасажин, Борис Жуков, Олександр Туровський хочуть стати справжніми майстрами волейболу, то вони повинні ще багато тренуватися, як кажуть, у поті чола. Ми ж, тренери та керівники клубу, на них розраховуємо.

– Які подальші плани команди?

– Після кількох днів відпочинку хлопці зібралися разом і займалися на тренажерах. У вересні будемо тренуватися в сумському спортивному комплексі «Олімп», де ми проводимо свої домашні матчі. А в двадцятих числах поїдемо на турнір в Чернігів за участю чотирьох клубів чоловічої Суперліги.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімпром-СумДУ»

Источник