Володимир ПИЛИПІВ: «Після «Кубку Лева» нам буде легше в Суперлізі»

17:26 | 01 сентября 2015

З 4-го по 6 вересня у Львові в Палаці спорту «Галичина» пройде третій міжнародний турнір «Кубок Лева» за участю команд України, Польщі та Румунії.

Цього року на старт вийдуть п’ять колективів – це львівський «Барком-Кажани», харківський «Локомотив», польські «Кампер-Вишков» та «Слєпск Сувалки», а також румунська команда «П’ятра-Нямц». На жаль, переможця двох минулих турнірів – сумський «Хімпром-СумДУ» – цього разу не запросили. Про це повідомили на офіційній інтернет-сторінці сумського клубу.

Що ж стосується команди господарів, то багаторічний гравець ВК «Барком-Кажани» Володимир ПИЛИПІВ розповів про особливості підготовки до сезону в інтерв’ю агенству «Гал-інфо».

– Володимире, як команда готувалася до «Кубку Лева» та до нового чемпіонату України?

– На початку липня тренувалися у Львові, після чого поїхали на 10-денний збір до Польщі. Там команда здебільшого працювала над фізичною підготовкою. Дуже багато їздили на велосипедах, тренували ноги. Хоч і з м’ячами працювали не так багато, але певні вправи були. Час від часу грали у нестандартний волейбол – два на два або три на три.

Після поновлення тренувань у Львові зіграли на турнірі у польському Жешуві. Ми хоч і виграли його, але вихвалятися цим не треба – на турнірі грали напівпрофесійні команди. Повернувшись до Львова, продовжили підготовку до «Кубка Лева» та нового сезону. У Львові уже більше працювали над тактико-технічною та фізичною підготовкою. Чимало часу приділялося роботі з м’ячами та вправам на тренажерах.

– Чи вдалося уже всім гравцям порозумітися з новим головним тренером команди поляком Яном Сухом?

– Так. Він найбільше хоче, аби ми працювали над страховкою та над блоками. Це основні елементи захисту. Відчувається, що у нього інша система тренувань, мабуть, більш європейська. Ян Сух має професійний підхід до роботи. У нього є система тренувань на два місяці наперед. Кожного понеділка тренер нам каже, над чим ми працюватимемо аж до п’ятниці.

– У період літнього міжсезоння склад «Кажанів» поповнили одразу шість нових волейболістів. Чи встигли знайти з ними спільну мову на майданчику?

– Так. Ми уже притерлися один до одного. Кожен знає своє завдання у грі. Можна сказати, що у нас уже є стартовий склад команди і ті гравці, які складуть найближчий резерв. Думаю, на «Кубку Лева» ми ще краще зіграємося.

– За які місця побореться львівська команда на міжнародному турнірі?

– Ми будемо фаворитами (сміється). Та якщо відверто, то буде важко в усіх іграх, але старатимемось зіграти якнайкраще. Нам протистоятимуть сильні команди з Польщі, Румунії та найсильніший український колектив «Локомотив». У професійних польських команд ми ще ніколи не вигравали, тому старатимемось порушити цю традицію цього разу. Вважаю, що краще пограти з сильними суперниками, і, можливо, їм програти, аніж легко обігрувати слабких конкурентів. Після матчів «Кубка Лева» нам буде легше у чемпіонаті України. До слова, керівництво команди поставило перед нами завдання завоювати один з комплектів нагород Суперліги. Нам це під силу. Відчуваю, що команда до цього готова.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Барком-Кажани»

 

 

Источник