«Локомотив» виграв «Кубок Лева». «Кажани» - другі

16:11 | 08 сентября 2015

Харківский клуб став переможцем міжнародного волейбольного турніру у Львові, який проводився втретє. 

У минулі два роки обидва рази тріумфаторами передсезонного турніру у столиці Галичини ставали волейболісти сумського «Хімпрому-СумДУ». Але цього разу підопічних Миколи Пасажина не було серед запрошених. У третьому за рахунком «Кубку Лева» взяли участь чемпіон України «Локомотив», ще один учасник української Суперліги «Барком-Кажани» (Львів), а також іноземні колективи «П’ятра-Нямц» (Румунія), «Кампер-Вишков» (Польща ) і «Слєпск Сувалки» (Польща).

Згідно з регламентом турніру, кожен матч складався з трьох сетів. За перемогу в кожній партії команди отримували по одному турнірному балу. Фінальний матч і поєдинок за третє місце проходили вже за звичайними правилами -- до перемоги однієї з команд у трьох сетах.

На першому етапі всі суперники зіграли між собою в одне коло, за підсумками якого участь у вирішальному поєдинку вибороли «Локомотив» та господарі змагань. Українське дербі стало справжньою окрасою турніру, розтягнувшись на максимальні п"ять сетів.

При активній підтримці вболівальників дві стартові партії залишилися за волейболістами «Баркома», які обидва рази вигризали перемогу в грі на «більше-менше».

Проте в третьому сеті підопічні Юрія Філіппова повернули інтригу матчу, завершивши його з різницею в шість очок на свою користь.

Шанс завоювати головний приз господарі мали в четвертому ігровому відрізку, знову довівши його до гри на «більше-менше». Але на цей раз чіткіше наприкінці зіграли «залізничники». За харків"янами залишився і укорочений п"ятий сет, в якому вони знову краще провели заключні хвилини.

У результаті «Локомотив» завоював головний трофей, а львів"яни закінчили домашній «міжнародник» на другому місці. У поєдинку за бронзу, у ще одному дербі, але вже польському, сильнішими були гравці команди «Слєпск Сувалки», які перемогли земляків з «Кампер Вишкова» з «сухим» рахунком.

  

Міжнародний турнір «Кубок Лева»

 

Фінал

«Локомотив» -- «Барком-Кажани» -- 3:2 (24:26, 25:27, 25:19, 26:24, 15:13)

 

Матч за третє місце

«Слєпск Сувалки» -- «Кампер Вишков» -- 3:0 (25:19, 25:23, 25:23)

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник