Олімпійському чемпіону Володимиру ІВАНОВУ виповнюється 75!

14:26 | 10 сентября 2015

10 вересня 75-річний ювілей святкує один з легендарних гравців в історії українського волейболу.

Олімпійському чемпіону Ігор у Мехіко 1968 року, чемпіону Європи 1967 року, заслуженому майстру спорта Володимиру Тимофійовичу Іванову виповнюється 75 років!

Володимир Іванов народився у Гомелі (Білоруська РСР) 10 вересня 1940-го, але всесвітню славу здобув у якості українського спортсмена, довгі роки (з 1960-го по 1972-й) виступав у складі київського «Локомотива». Як гравець збірної УРСР 1967 року став чемпіоном Радянського Союзу і переможцем Спартакіади народів СРСР.

Але найвищої спортивної вершини він досяг рік потому, здобувши золоту медаль Олімпійських ігор. У складі збірної СРСР був також бронзовим призером чемпіонату світу 1966 року.

За спортивне довголіття та особистий внесок у розвиток спорту Володимира Тимофійовича Іванова включено до Книги рекордів України. 2000 року він виграв чемпіонат світу серед ветеранів вже у складі збірної України!

На сьогодні Володимир Тимофійович є активним учасником спортивного життя нашої держави, працює на посаді віце-президента Асоціації ветеранів волейболу України та віце-президента Асоціації ветеранів спорту України, є Почесним ветераном волейболу, заслуженим працівником фізичної культури та спорту України.

Федерація волейболу України бажає ювіляру і надати зберігати наснагу та добру вдачу. Міцного здоров’я, щастя та невичерпної енергії, шановний Володимире Тимофійовичу!

 

 

ФВУ

Источник