На четвертому Відкритому Кубку Києва - рекорд!

19:41 | 12 сентября 2015

З 11-го по 13 вересня у Києві, в Гідропарку, проходить 4-й за ліком Відкритий Кубок Києва імені Ю.Г.Затворницького з пляжного волейболу.

Турніри пам’яті дитячого тренера Юрія Георгійовича Затворницького стали вже доброю традицією у вересні і щоразу збирають все більше і більше учасників. Цього року за звичаєм змагання проводяться у трьох вікових категоріях – серед дітей віком до 14-ти, до 16-ти і до 18-ти років. Про значний зріст популярності турніру свідчить те, що учасниками Відкритого Кубку Києва імені Затворницького у 2015 році стали 210 команд. Це на 100 команд більше, ніж торік!..

На жаль, незважаючи на всі намагання організаторів розширити рамки, запрошені колективи з Латвії, Литви, Білорусі, Молдови, Польщі приїхати не змогли, пояснивши це складною ситуацією в нашій країні. Але і без того змагання проходять на дуже високому рівні. «Нам вдалося долучити до цьогорічного Відкритого Кубку Києва імені Затворницького найбільш рейтингові команди з усієї України – зокрема, переможців та призерів вікових чемпіонатів України з пляжного волейболу», -- відзначив координатор ФВУ з волейболу пляжного Олександр Самсонюк.

Турнір проходить у чудовій атмосфері на зручних кортах комплексу Olmeca Plage (хоча через велику кількість учасників частина поєдинків проходить і на інших майданчиках).

Організатором змагань вже вкотре став Фонд розвитку волейболу в місті Києві імені Юрія Затворницького за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Партнери проведення – Федерація волейболу України, Міністерство освіти і науки, Міністерство молоді і спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту у м.Києві, Київська федерація волейболу, Київська міська спортивна федерація пляжного і класичного волейболу, група компаній «УкрАгроКом» і «Гермес Трейдінг», Міжнародна юридична фірма Dentons, пляжний комплекс «Olmeca Plage».

Важливо відзначити, що другий рік поспіль змагання проводяться під егідою міжнародних волейбольних асоціацій – минулого року турніром опікувалася ЄКВ, цього року своє сприяння учасникам та організаторам висловила EEVZA (Східно-європейська волейбольна зональна асоціація).

«Ми проводимо Відкритий Кубок Києва з пляжного волейболу імені Затворницького в четвертий раз і з кожним роком він викликає все більший інтерес в учасників змагань. Ми стимулюємо бажання дітей займатися спортом, досягати поставленої мети і загартовувати свій спортивний дух. Так само чинив і Юрій Георгійович Затворницький, який присвятив весь свій життєвий шлях вихованню молодих волейболістів», -- розповів Президент Фонду розвитку волейболу в місті Києві та організатор Відкритого Кубка Києва імені Затворницького Владислав Вінярський.

  Президент Фонду розвитку волейболу в м. Києві Владислав ВІНЯРСЬКИЙ на відкритті Відкритого Кубку Києва ім. Затворницького

 

«Такі турніри надзвичайно важливі для Києва. Адже ми усі намагаємося відірвати дітей від комп’ютера і залучати їх до здорового способу життя. Ми ще більше переконалися у тому, що спорт у столиці живе, і є люди, які здатні його розвивати, вкладати у це власні кошти», -- сказав начальник Управління сім’ї, молоді та спорту у м. Києві Олексій Трофимов.

Офіційне відкриття турніру відбулося у п’ятницю. Надзвичайно зворушливим був момент, коли майже півтисячі учасників – дітей, а також, звичайно, гості свята виконали Гімн України без музичного супроводу. З теплими словами до юних спортсменів звернулася онучка Юрія Затворницького та головні організатори змагань.

Відкритий Кубок Києва імені Ю.Г.Затворницького завершиться у неділю, коли відбудуться фінали та відбудеться церемонія закриття. Запрошуємо усіх бажаючих на вирішальні матчі турніру!

 

 

 Прес-служба ФВУ

Источник