Кубок України-2015: міста, дати та система проведення

13:26 | 15 сентября 2015

Матчі Кубку України серед жіночих команд відкриють офіційний сезон в українському волейболі. Чоловічі клуби почнуть змагатися за цей трофей наприкінці жовтня.

 

Кубок України. Жінки

Як повідомив Директорат Федерації волейболу України, I етап Кубку України серед жіночих команд проходитиме з 2-го по 4 жовтня 2015 року у містах Южне та Запоріжжя.

Відповідно до Регламенту проведення Кубку, на I етапі команди розділені на дві підгрупи:

 

 Група "А"

м. Южне

 Група "Б"

м. Запоріжжя

"Хімік" (Южне) "Сєвєродончанка" (Сєвєродонецьк) "Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов" (Тернопіль) "Орбіта-ЗТМК-ЗНУ" (Запоріжжя) "Континіум-Волинь" (Луцьк) "Білозгар-Медуніверситет" (Вінниця) "Педуніверситет-ШВСМ" (Чернігів) "Регіна-МЕГУ-ШВСМ" (Рівне)

В підгрупах команди грають по колу. Розклад ігор за таблицею Бергера. Команди, які посядуть перше-друге місця в підгрупах, потрапляють до фіналу Кубку.

Фінальний етап відбудеться 23-24 грудня 2015 року. Його місце проведення буде визначене Директоратом ФВУ на основі пропозицій та заявок команд і за погодженням з Виконкомом ФВУ. У фінальному раунді спочатку будуть зіграні півфінальні матчі -- переможець кожної групи зіграє з командою, яка посяде друге місце в іншій групі. У другий ігровий день переможці пар виборюватимуть Кубок України, а команди, що програли у півфіналах, розігруватимуть 3-4 місця.

                            Южненський "Хімік" - переможець Кубку України у сезоні-2014/2015 серед жінок

 

 

 

Кубок України. Чоловіки

У розіграші Кубку України серед чоловічих команд цього року братимуть участь 16 колективів. Змагання проводитимуться у три етапи. На I етапі команди розділені на чотири підгрупи. Поєдинки цієї стадії відбудуться 22-24 жовтня у містах Чернігів, Хмельницький, Дніпропетровськ, Львів. Склади підгруп:

 

Група "А-1"

м. Чернігів

Група "А-2"

м. Хмельницький

Група "А-3"

м.Дніпропетровськ

Група "А-4"

м. Львів

"Локомотив" (Харків) "Хімпром-СумДУ" (Суми) "Юридична академія" (Харків) ВК "Вінниця" (Вінниця)

СВК "Буревісник-ШВСМ" (Чернігів)

"Фаворит" (Лубни) ВК "Дніпро" (Дніпропетровськ) "Барком-Кажани" (Львів) "Педуніверситет-ШВСМ" (Чернігів) "Новатор-Елементум" (Хмельницький) "Локомотив-ХГВУФК №1" (Харків) "Барком-Кажани-2" (Львів) "Бахмут" (Артемівськ) "ХОВУКС-Юридична академія-2" (Харків) "Альтера-ШВСМ" (Донецьк) "Родничок-Колос" (Новоселиця)

 

В підгрупах команди грають по колу. Розклад ігор за таблицею Бергера. До II етапу потрапляють команди, які посядуть перше та друге місця у кожній групі.

На другому етапі команди розділяться на дві групи. До групи "Б-1" потраплять такі колективи - переможці підгруп "А-1" та "А-4", а також команди, що посядуть другі місця у підгрупах "А-2" та "А-3".

До групи "Б-2" потраплять переможці підгруп "А-2" та "А-3", а також команди, що посядуть другі місця у підгрупах "А-1" та "А-4".

На другому етапі команди у групах зіграють по колу, розклад ігор так само за таблицею Бергера. Команди, що посядуть перше-друге місця у грапух "Б-1" та "Б-2", потрапляють до фіналу.

Фінальний етап відбудеться 26-27 грудня 2015 року. Його місце проведення буде визначене Директоратом ФВУ на основі пропозицій та заявок команд і за погодженням з Виконкомом ФВУ. Як і у жіночому турнірі, у фінальному раунді спочатку будуть зіграні півфінальні матчі -- переможець групи на другому етапі зіграє з командою, яка посяде друге місце в іншій групі. У наступний ігровий день переможці пар виборюватимуть Кубок України, а команди, що програли у півфіналах, розігруватимуть 3-4 місця.

                     Харківський "Локомотив" - переможець Кубку України у сезоні-2014/2015 серед чоловіків

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник