Юрій ФІЛІПОВ: «Ігри в Польщі допомогли побачити, на якому ми рівні»

00:56 | 25 сентября 2015

Харківський «Локомотив» повернувся з Польщі і продовжує підготовку до сезону вже в рідному місті. Про польський вояж детальніше розповів головний тренер команди Юрій ФІЛІПОВ.

– Юрій Іванович, як пройшли ігри в Польщі?

– Ми провели в цій країні в загальній кількості сім матчів. У перший день зіграли з чемпіоном Казахстану – командою «Тараз». Провели три партії і виграли 3:0. За домовленістю зіграли з ними ще і тай-брейк, у якому теж здобули перемогу. Після цього провели шість ігор з командами «Плюс-Ліги» та вищої ліги польського чемпіонату. Але варто враховувати, що деякі колективи грали з нами без провідних легіонерів, які виступали на Кубку світу і зараз готуються до чемпіонату Європи в складах своїх збірних.

У п"яти матчах з шести ми здобули перемоги. Обіграли «Купрум» (Любін) – 3:0, «МКС Банімекс» (Бендзін) – 3:1. «Ястшембскі Венгель» (Ястшембе-Здруй) — 3:2, «Ефектор» (Кельце) – 3:2, «Катовіце» — 3:2 і поступилися команді «Заверче» — 1:3. З «Ястшембскі» було зіграно п"ять партій. Але ця гра пройшла в тренувальному режимі з додатковими м"ячами. З «Заверче» ми дали пограти нашій молоді. Були задіяні всі гравці, які вирушили з нами в Польщу. Додалися до нас Ілля Ковальов та Олег Плотницький. Всі наші волейболісти отримали достатню ігрову практику, а тренерський склад оцінив готовність команди до сезону на нинішньому етапі. Ігри в Польщі допомогли побачити, на якому ми рівні.

Ігри на турнірі у Львові стали першими в цьому сезоні. Початок вийшов вдалим...

– Так, у Львові ми провели перші матчі в нинішньому сезоні. До цього у нашої команди двосторонніх зустрічей не було. На цьому турнірі ми також грали з польськими командами. Вважаю, що турнір у Львові, як і ігри в Польщі, був нам дуже потрібен. Нам необхідно було побачити свої сильні і слабкі сторони. До початку чемпіонату України залишилося менше двох тижнів. Так що у час, що залишився до початку сезону, ми проведемо роботу над тими моментами, які потрібно ще «дошліфувати».

Після успішного сезону в пляжному волейболі в Польщі до «Локомотиву» приєдналися Олег Плотницький та Ілля Ковальов. Як ви оцінюєте їхню готовність до сезону?

– Хлопці провели весь сезон на піску. В якості фізичної підготовки вони отримали хорошу практику. З їхньою появою в клубі у нас тепер є більше можливості варіювати складом.

– Нинішній чемпіонат країни пройде за новою формулою, а ось у проведенні Кубка України особливих змін немає. Як ви прокоментуєте нинішній графік ігор «Локомотива» в майбутніх національних стартах?

– Для «Локомотива» ніколи не було проблемою ані терміни, ані формула проведення чемпіонату. Перед нами одне завдання – перемагати. Тому ми готові до нинішньої формули і системи проведення турнірів.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник