Суперліга-2015 (чоловіки). Перед стартом. «Дніпро» (Дніпропетровськ)

13:56 | 30 сентября 2015

У четвер, 2 вересня, розпочинається 25-й за ліком чемпіонат України у чоловічій Суперлізі. Дніпропетровський «Дніпро» повертається до еліти після річної перерви.

Саме з дніпрян ми розпочнемо представлення команд-учасниць найпрестижнішого турніру на національному рівні. Головний тренер дніпропетровської команди Віталій СТАДНІКОВ відповів на чотири запитання нашої анкети…

Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння? Докладніше розкажіть про етапи підготовки. Наскільки задоволені ви цим періодом?

– Підготовку ми розпочали 30 липня, проводили її у Дніпропетровську. Розділили цей період на кілька етапів. На першому етапі основну увагу приділили загально-фізичній підготовці, на другому – до занять у тренажерному залі додалися вправи з м’ячами. Зараз ми знаходимося на заключному відрізку. Нещодавно наша команда взяла участь у товариському турнірі в Чернігові. Але про ефективність зборів та контрольних матчів більше розкажуть вже офіційні ігри.

В якій мірі змінився кадровий потенціал команди? Розкажіть про втрати та придбання? На вашу думку, можна говорити про підсилення команди, чи навпаки?

– Команду залишив ряд гравців. У деяких закінчились контракти і вони поїхали шукати кращої долі. Наші втрати – це передусім Олександр Спаський, Ярослав Заїка та Олександр Фурман. Водночас до наших лав приєднався досвідчений гравець другого темпу Андрій Муравчиков, якому від Спаського перейшла капітанська пов’язка. Крім того, нашими новачками є ще один догравальник Владислав Богатирьов, діагональний Дмитро Старчиков (обидва прийшли з «Локо-Експресу»). Розглядаємо можливість підписати на сезон і досвідченого Юрія Воробея. Якщо вдасться домовитися про його перехід, гадаю, що будемо як мінімум не слабшими, ніж у минулому сезоні. Загалом можна зазначити, що кістяк команди ми зберегли.

Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті та Кубку України?

– Будемо ставити перед собою цілі поступово, рухаючись від однієї планки до іншої. У чемпіонаті насамперед треба вийти до другого етапу, для цього треба опинитися у чільній шістці. А далі апетит може прийти під час їжі… Особливих хвилювань, пов’язаних з поверненням до Суперліги, у нас немає. Ми пропустили лише рік в елітному дивізіоні. Конкуренція між командами очікується дуже хороша. За складом виконавців серед інших вирізняються лише «Локомотив» і, можливо, «Барком». Але і з цими, і з іншими колективами можна боротися.

Як сприймаєте новий формат чемпіонату? Чи сприятливий він для вашої команди?

 – Система проведення змагань змінилася на краще. Інтрига на всіх щаблях турнірної таблиці не зникатиме передчасно, і це має сподобатися вболівальникам.

 

Слово капітану

Андрій МУРАВЧИКОВ (капітан «Дніпра»):

– Я гадаю, «Дніпро» на сьогоднішній день за складом виконавців – одна з найбільш досвідчених команд Суперліги. Більшість хлопців грала на високому рівні і не один раз вирішувала складні завдання у чемпіонаті України. Так само і фінансове становище клубу поліпшилося у порівнянні з тим, що було пару років тому. Ми не пасемо задніх у цьому питанні. Щодо мене, то я повернувся у дніпропетровську команду після перерви – виступав деякий час у Катарі, а також на Кіпрі, де у складі «Анортосіса» виграв чемпіонат та Кубок країни. Минулого сезону я взяв паузу в кар’єрі: присвятив час своєму здоров’ю, а також, звичайно, сім"ї. Зараз сповнений сил, щоб допомогти дніпропетровській команді боротися за високі місця. Думаю, бути в трійці призерів нам по силам…

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник