Суперліга (жінки). Перед стартом. «Волинь» (Луцьк)

19:26 | 01 октября 2015

Першими на питання прес-служби відповіли представники луцької команди «Континіум-Волинь-Університет».

 

Багаторічний керманич луцькою команди Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, як і його колеги, відповів на питання анкети, а новоспечений капітан 19-річна Олена РУДИК розповіла про настрій в колективі перед сезоном, який, нагадаємо, розпочинається 2 жовтня матчами Кубку України в Южному та Запоріжжі

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет» (Луцк):

1. Розкажіть про етапи підготовки. Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння?

- Майже всю підготовку провели вдома. Зіграли в двох турнірах, в одному з яких, в Тернополі, як ви знаєте, посіли четверте місце, в іншому, в Гродно – третє, також при чотирьох учасниках. В білоруському турніру брали участь дві місцеві команди та «Прибуж’є» з Бресту. В цілому підготовка пройшла нормально. До сезону більш-менш готові.

2. Розкажіть про втрати та придбання? В якій мірі у зв’язку з цим змінився кадровий потенціал команди?

- З команди, про це вже повідомлялося, пішли три основні гравця – Анна Степанюк, Юлія Молодцова та Анна Житовоз. Звісно, було бажання залишити когось з досвідчених волейболісток, щоб вони посприяли зростанню молоді, зокрема  Степанюк та Житовоз. Молоді допомога конче потрібна. Адже, наприклад, наша пасуюча Олена Рудик грає в цьому амплуа лише два місяці. Раніше діяла першим темпом, але володіє м’якою передачею та доволі висока як для зв’язки – 185 см, тож перспектива в неї дуже непогана. Як і у інших волейболісток, які є вихованками нашою луцькою школи – Люда Осачук зі зростом під два метри, Любов Ужва – під 190, Таня Яцків, яка добре проявила себе у матчах юніорського чемпіонату Європи. Знов розпочинаємо все спочатку. Але у нас буде хороша команда, дайте тільки час.

3. Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті України?

- В цьому сезоні ми ні на що не можемо претендувати. Тож будьмо йти крок за кроком, удосконалюючи майстерність гравців – в техніці, тактиці. Тільки так ми досягнемо своєї мети. Якщо форсуватимемо події, то справи не буде. Я й гравців розставив так, щоб була добра перспектива за два роки. Діти дуже хочуть грати, тренуються з великим бажанням, і, скажемо, у порівнянні з весною виглядають набагато краще. А вже за два роки буде команда, перед якою вже можна ставити серйозні турнірні задачі

4. Які задачі на першому етапі Кубку України?

- Тут також ніяких турнірних задач. Головна у нас задача – награвати склад. Пограти з хорошими командами – це відмінний досвід для юних волейболісток, тут вони можуть чомусь навчитися: і блокуванню, і грі на підстраховці, і в атаці. Головна задача, яку я ставлю перед волейболістками в матчі – набрати якомога більше очок за рахунок своїх дій – атаки, блоку та подачі, а не за рахунок помилок суперника. П’ятнадцять з двадцяти завоювали – це вже добре.

А взагалі плануємо в цьому сезоні дуже багато грати, крім безпосередньо чемпіонату – на турнірах в Польщі, Білорусі. Чим більше ігор, тим краще для цих юних волейболісток. Взагалі, вже не вперше розпочинаю будівництво нової команди, тож знаю, як це робити.

 

Олена РУДИК, капітан команди ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- Ми дуже раді, що команда заявлена в Кубку України, тож у нас є можливість грати, награватися. Практика нам дуже потрібна, адже команда тільки формується. Команда дуже молода, всі дівчатка хочуть грати, рвуться в бій. Знаємо, що буде важко – будуть злети та падіння, але ми прагнемо до перемоги.

Звісно, ми відчуваємо відсутність наших досвідчених гравців, які були лідерами команди. Але тепер відповідальність за результат лежить на наших плечах, тож треба грати впевнено.

Намагатимемось боротися за вихід у фінальну частину чемпіонату, але головне для нас на даному етапі – навчитися грати.

 

Прес-служба ФВУ

Источник