Суперліга (жінки). Перед стартом. «Сєвєродончанка» (Сєвєродонецьк)

06:41 | 02 октября 2015

Представники срібного призера минулого чемпіонату та фіналісту Кубку - ВК «Сєвєродончанка» відповіли на питання прес-служби перед початком сезону.

Срібний призер минулої першості та фіналіст Кубку України «Сєвєродончанка» підходить до чемпіонату з добрим настроєм, адже команда знов гратиме домашні ігри в Сєвєродонецьку.

ТРЕНЕРСЬКА АНКЕТА

1. Розкажіть про етапи підготовки. Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння?

2. Розкажіть про втрати та придбання? В якій мірі у зв’язку з цим змінився кадровий потенціал команди?

3. Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті України

4. Які задачі на першому етапі Кубку України?

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

1. Підготовку провели у себе в Сєвєродонецьку, де, на щастя, і гратимемо упродовж сезону. Зіграли в турнірі в Тернополі за участю чотирьох команд. В цілому попрацювали непогано, запланований обсяг роботи виконали, але хотілось би провести більше спарингів

2. Залишила команду Тетяна Літвіновська, поповнили колектив молоді кадри, але вони ще не готові щось вирішувати на майданчику. Тож в цілому кадровий потенціал команди дещо зменшився.

3. Потрапляння в першу «четвірку» в регулярному чемпіонату, а далі – боротьба за медалі.

4. Така ж, як і в чемпіонаті, потрапляння у «Фінал чотирьох». Наскільки мені відомо, серйозно оновилася команда Запоріжжя, але напевно команда залишиться в числі претендентів на нагороди. «Орбіта» приймає перший етап і це, звісно, плюс для неї в боротьбі за перемогу в цьому міні-турнірі. Я б не списував з рахунку і інших суперників – команди Рівного та Вінниці. З ними теж треба грати з повної самовіддачею, щоб не було ніяких несподіванок.

СЛОВО КАПІТАНУ

Анна ЛІСЄЄНКОВА, капітан команди ВК «Сєвєродончанка»:

- До старту сезону підходимо з бойовим настроєм, вже нарешті хочемо вийти на майданчик. Звісно, прагнемо показати хорошу гру та боротися за перемогу в кожному матчі.

Підготувалися ми, вважаю, непогано. З уходом Тетяни Літвіновської, звісно, стане складніше вирішувати задачі, адже це гравець з основної обойми. З одного боку, основний склад ми зберегли, з іншого, ті зовсім юні волейболістки, які поповнили колектив, поки не готові грати на серйозному рівні.

- Хто стане головними суперниками у національних змаганнях?

- Зараз, на першому етапі Кубку України це, звісно, «Орбіта», а чемпіонаті, крім цієї команди, в числі наших конкурентів ще «Хімік» та «Галичанка».

- Матчі чемпіонату «Сєвєродончанка» знов гратиме у Сєвєродонецьку…

- Ми дуже раді нарешті повернутися в рідне місце, на рідний майданчик. Ми дуже скучили за атмосферою свого залу, за своїми вболівальниками і, звісно, хочеться виступати та показувати красиву груу своєму Льодовому палаці, а не їздити по іншим містам весь сезон.

- Ви вже не перший сезон є лідером колективу, несете серйозне навантаження. В чемпіонаті, який стартує, ситуація наврядчи зміниться…

- Так, але я вже звикла до цієї відповідальності, до такого навантаження. Важко, звісно, але я розумію, що не можу підвести ані команду, ані тренера.

 

Прес-служба ФВУ

Источник