Суперліга (жінки). Перед стартом. «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» (Тернопіль)

07:41 | 02 октября 2015

 Тернопільська «Галичанка» підійшла до нового сезону з новим титульним спонсором та із серйозними кадровими втратами.

ТРЕНЕРСЬКА АНКЕТА

1. Розкажіть про етапи підготовки. Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння?

2. Розкажіть про втрати та придбання? В якій мірі у зв’язку з цим змінився кадровий потенціал команди?

3. Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті України

4. Які задачі на першому етапі Кубку України?

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

1. Основну частину підготовки ми провели на своєї базі в Тернополі. Крім традиційного домашнього турніру пам’яті Сергія Юрія, зіграли ще в турнір студентських команд у Варшаві. Рівень польського турніру, мабуть, не дуже високий, але для сьогоднішнього стану команди це те, що треба, а треба нам, звісно, ігрова практика. Посіли ми у Варшаві друге місце, хоча повинні були вигравати і сам турнір, і останню гру цих змагань – не вистачило загартованості, все ж таки колектив серйозно омолодився .

2. «Галичанка» втратила трьох досвідчених волейболісток – Наталю Чернецьку та Юлію Палій, які завершили кар’єру, а також Вікторію Дельрос, котра, як відомо, перейшла до відомої французької команди «Канни». Звісно, маємо складнощі в прийомі. Замість Вікторії на важливій позиції ліберо ії сестра Вероніка, якій тільки шістнадцять років, тож від неї поки важко чекати стабільної гри. Розраховую, що допоможе нам в прийомі Тетяна Карпушина, яку ми взяли в оренду в южненському «Хіміку». Звісно, вона не мала багато ігрової практики, і це мінус, але робота в системі напевно принесла свої плоди. Гадаю, що вона вийде в стартовому складі вже з перших матчів.

3. Для початку треба потрапити у першу четвірку за підсумками регулярному чемпіонату. Дуже хочеться, щоб упродовж першого етапу команда додавала, а юні волейболістки зростали, щоб вже у фінальному турнірі, якщо ми туди потрапимо, боротися за медалі.

4. Звісно, ставиться задача проходження в наступний етап Кубку. Хочеться вірити, що ми недарма працювали та щось напрацювали. До того ж, є втрати і в луцькій «Волині», тож чисто математично ми повинні виходити в наступний раунд. Взагалі-то чекаємо старту сезону з певним трепетом, адже від молодого колективу можна чекати як приємних сюрпризів так і не дуже.

СЛОВО КАПІТАНУ

Олена ТУРКУЛА, капітан команди ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- В підготовчий період ми провели чималий обсяг роботи, тож вже хочеться подивитися на ії результат. Звісно, хочеться побільше перемог, нарешті увійти в трійку призерів – здійснити вже цей  прорив. В команді зараз залишилися одна молодь, але доволі перспективна молодь. Головне, щоб вистачило сил та впевненості.

- Як, вважаєте, попрацювали в міжсезонні?

- Низка гравців «Галичанки» брали участь у Всесвітній Універсіаді, тому часу для підготовку було менше, ніж зазвичай. Тим не менш, і фізичну форму набрали непогану, і ігрову. Вважаю, що підготувалися ми нормально, хоча і не так, як в минулі роки.

- «Галичанка» втратила двох основних приймаючих. Як це може вплинути на боєздатність колективу?

- Якимось чином це, звісно, позначиться на грі, але, як відомо, Катерина Дудник, Ангеліна Дуб’янська та Оксана Мадзар отримали чималий міжнародний та досить успішний досвід на Всесвітній Універсіаді, і це явно додало їм впевненості, вони стали грати більш стабільно. Крім того, склад команди поповнила догравальниця Тетяна Карпушина. Розраховуємо на неї. Головне, щоб молоді гравці не підламувалися психологічно, а ігровому плані все, гадаю, буде нормально.

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник