Суперліга (жінки). Перед стартом. «Хімік» (Южне)

12:11 | 02 октября 2015

П’ятикратний чемпіон України южненський «Хімік» входить в новий сезон оновленим складом, але з максимальними задачами.

 

 

ТРЕНЕРСЬКА АНКЕТА

1. Розкажіть про етапи підготовки. Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння?

2. Розкажіть про втрати та придбання? В якій мірі у зв’язку з цим змінився кадровий потенціал команди?

3. Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті України

4. Які задачі на першому етапі Кубку України?

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

1. Розпочали підготовку наприкінці липня в Южному, де працювали до кінця серпня. Дуже серйозно займалися фізичною підготовкою, чимало часу приділили тактиці, адже до нас прийшли чимало нових виконавців. За період підготовки провели одинадцять матчів, з яких два вдома та  дев’ять в Польщі. В цілому, добре попрацювали. Єдине, що хотілося б зіграти більше матчів повним складом, адже у  ряді контрольних матчах були відсутні Дар’я Дрозд та Тетяна Козлова. Втім, вони вже готові грати і в кубкових матчах їх участь планується.

2. «Хімік» залишили чотири гравці обойми, до лав команди прибули шість волейболісток, дві з якх, щоправда ще не готові грати на такому рівні. Шо стосується кадрового потенціалу, тільки ігри можуть відповісти на це питання, зараз нічого не можу сказати. Шкода, звичайно, що пішли два таких кваліфікованих гравця як Ірина Трушкіна і Надія Кодола, які все розуміли з півслова, але що поробиш. А новоприбулим гравцям ще тільки належить влитися в систему. Процес, звичайно, йде, але для цього потрібен час. Доводиться багато раз повторювати нюанси, тобто ми починаємо практично з нуля в цьому відношенні.

3. Задача, звісно, така, що й завжди – перемога.

4. Будемо вирішувати свої завдання, пробувати різні схеми. Навіть цих матчів я дуже чекаю, щоб награти якісь тактичні моменти, подивитися, як команда виконує установки. Тренування тренуваннями, але все ж хочеться перевірити напрацювання в ігровому режимі, та й настрій на офіційні матчі буде відповідний.

 

СЛОВО КАПІТАНУ

Тетяна КОЗЛОВА, капітан ВК «Хімік»

- Тетяно, розкажіть, в якому настрої ви і команда підходите до старту сезону?

- Що стосується мене, то дуже скучила за атмосферою волейболу, по самій грі. Команда підходить до старту в бойовому настрої. Ми відкриваємо сезон на своєму майданчику, хотілося б зіграти якомога краще.

- Ви на деякий період випадали з тренувального процесу. У яких кондиціях зараз перебуваєте?

- Не можу назвати свій стан на нинішній момент оптимальним. Були певні проблеми зі спиною, тож зараз йде набір кондицій. Багато чого поки що не виходить. Потрібен ще деякій час, адже форма швидко не набирається, особливо, коли пропускаєш деякий етап фізичної підготовки.

- Як працюється зі своїм новим старим тренером Сергієм Голотовим?

- Відмінно. Вимоги Сергія Івановича я знаю, якою він бачить мою гру, теж. Так що згадали старе (посміхається)

- На першому етапі Кубку України «Хімік» явний фаворит…

- Так, але незважаючи на це, ми налаштовуємося на домашній арені максимум того, на що ми здатні на даний момент. Природно, подібний настрій не тільки на перший етап Кубку, а й на весь сезон. Для чого ж ми тренуємося? Щоб показати свою кращу гру, максимальний результат - той, який від нас чекають.

- Як вважаєте, хто буде в числі конкурентів «Хіміка» в чемпіонаті?

- Знаю, що в командах відбулися певні зміни, а в минулому сезоні я не дуже стежила за чемпіонатом України. Але думаю, що коло конкурентів у порівнянні з минулим роком не зміниться

 

Прес-служба ФВУ

 

 

 

Источник