Суперліга (чоловіки). Перед стартом. «Локомотив» (Харків)

16:56 | 02 октября 2015

Напередодні старту змагань в Суперлізі багаторазовий чемпіон країни «Локомотив» провів ряд заходів і розкрив подробиці підготовки.

У середу, 30 вересня, в управлінні Південної залізниці відбулася зустріч волейболістів та тренерів «Локомотива» з керівництвом Південної залізниці. Такі зустрічі стали вже доброю традицією. Почесними грамотами були відзначені гравці «Локо», які цього літа вибороли срібні медалі Всесвітньої Універсіади. Це Дмитро Теременко, Пилип Гармаш, Микола Мороз і Юрій Томін. Такі ж нагороди отримали і бронзові призери чемпіонату Європи з пляжного волейболу Олег Плотницький та Ілля Ковальов.

Президент «Локомотива» Євген Щербина подякував керівництву Південної залізниці за увагу до команди та підтримку. Він відзначив, що гравці команди докладуть максимум зусиль для того, щоб показати максимальний результат і в сезоні, що починається.

Євген Щербина представив новачків команди. Ними стали Дмитро Теременко (він повернувся до харківського колективу після виступів за кордоном), Іван Слинчук (кращий гравець минулої Суперліги, що виступав за ВК «Вінниця»), Микола Мороз (екс-гравець «Хімпрому»), Максим Бедуха, Олег Плотницький (обидва у минулому сезоні грали за «Локо-Експрес»), а також Ілля Ковальов (перейшов з «Вінниці»).

Після завершення минулого сезону «Локомотив» залишили Олександр Стаценко (буде виступати в Туреччині), Ян Єрещенко (запрошений до російського «Газпрому-Югра» з міста Сургут), Дмитро Сухінін, Сергій Гуменюк (переїхав до Казахстану), Євген Капаєв (поповнив склад «Баркому»).

Головний тренер харківської команди Юрій Філіпов також подякував керівництву за увагу до команди і запевнив, що нинішній сезон, як би він не склався, буде пройдений «Локомотивом» гідно. Після цього присутні на зустрічі представники фан-клубу подарували команді від імені усіх вболівальників талісман на цей сезон - великий прапор «Локо», який за задумом має стати символом нових перемог колективу.

В той же день у конференц-залі спорткомплексу «Локомотив» відбулася прес-конференція за участю президента клубу Євгена Щербини, головного тренера Юрія Філіпова та капітана Володимира Татарінцева.

Юрій ФІЛІПОВ, зокрема, підсумував підготовчий період напередодні початку сезону: «Свою підготовку в цьому році ми почали раніше, ніж звичайно, на початку липня. Це пов"язано з тим, що в команду залучено дуже багато молодих хлопців – новачків. Серед них і ті, хто прийшов з інших команд, і ті, хто до цього виступали в нашій другій команді – «Локо-Експрес». Провели два традиційних збори в Миргороді, потім взяли участь у турнірі на День незалежності в Харкові, зіграли на «Кубку Лева» і провели низку товариських матчів з командами «Плюс Ліги» та вищої ліги в Польщі.

Питання щодо адаптації новачків, зокрема, «пляжників» Плотницького та Ковальова до специфіки класичного волейболу головний тренер прокоментував так: «У кожного виконавця це відбувається індивідуально. У Олега Плотницького, приміром, я не помітив ніяких проблем з переходом з піску в зал. Ілля Ковальов звикає трохи повільніше, але це, думаю, нормально. В плані фізичної підготовки хлопці почувають себе як мінімум не гірше за інших. З ігровою практикою в них є деякі недоліки, але їх можна виправити. Попереду ще є час».

Володимир ТАТАРІНЦЕВ (капітан «Локомотива»): «Всі хлопці готові і не дочекаються початку чемпіонату, Кубка України та єврокубків. В нашій команді багато молодих гравців. Порозуміння між ветеранами і новачками як на майданчику, так і поза ним чудове, дідівщини немає (посміхається). Молоді хлопці тягнуться за нами, а ми намагаємось давати їм гарний приклад».

 

Ознайомитися з повним змістом прес-конференції можна на відео на сайті Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=yoEJlpGfWuw

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК "Локомотив"

 

Источник