Суперліга (жінки). Перед стартом. «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів)

08:41 | 03 октября 2015

Студентська команда з Чернігова «Педуніверситет-ШВСМ» зберегла свій склад та у своєму другому сезоні на рівні Суперліги націлюється на покращення результатів.

ТРЕНЕРСЬКА АНКЕТА

1. Розкажіть про етапи підготовки. Як ви оцінюєте роботу, проведену у міжсезоння?

2. Розкажіть про втрати та придбання? В якій мірі у зв’язку з цим змінився кадровий потенціал команди?

3. Які цілі ставите перед командою у чемпіонаті України

4. Які задачі на першому етапі Кубку України? 

 

Володимир ЖУЛА, головний тренер ВК «Педуніверситет-ШВСМ»:

1. Ми розпочали підготовку у липні. Спочатку провели оздоровчий збір – з’їздили на п’ять днів на море, потім – трьохтижневий загальнофізичний збір в таборі під Черніговом. Далі розпочали роботу з м’ячами.

Десь за тиждень до початку сезону ми з’їздили до Вінниці, де провели два спаринги с «Медуніверситетом»: один – виграли, один - програли. А потім зіграли у своєму місті турнір за участю студентської команди з Харкова, «Регіни» та команди з Гомелю. Перемогли харків’янок, програли білорускам 0:3 та нашим конкурентам за чемпіонатом в п’яти сетах. З командою Рівного показали досить таку непогану гру, а от з білоруським колективом гра не вийшла, хоча вона теж була нам по силах.

Як головний тренер самовіддачею волейболісток задоволений, те, що запланували зробили, і в цілому підготовка пройшла достатньо добре. Сподіваюсь, що вона вплине на якість гри команди та на остаточний результат.

2. Нажаль, ніякого кадрового підсилення нам отримати не вдалося, навіть ще трохи омолодилися. Є деякі втрати в особі досвідченого ліберо Євгенії Заднепровської. На цій позиції зараз грає Христина Кімейчук, яку ми вже підключали у минулому сезоні. Поповнилися ми ще одним ліберо – 17-річною Анною Ковальчук, яка поступила в цьому році в Чернігівський університет. Тож склад у нас виходить дуже молодіжний, в цілому на тому ж рівні, що і в минулому році, навіть більш досвідчений тому що провів один сезон в Суперлізі.

3. Задачі один до одного, як в минулому сезоні. Намагатися з сильними суперниками набирати хоча б двадцять очок в партії, іноді партію зачепитися, чи очко при дуже успішній своїй грі, а своїх конкурентів у нижній четвірці намагатися перемагати.

В цілому, гадаю, що інтриги в чемпіонаті не буде – приблизно минулорічний розклад сил – і в першій четвірці, і в другій.

4. На першому етапі Кубку такі ж задачі, як і в чемпіонаті.

 

СЛОВО КАПІТАНУ

Анастасія ТКАЧЕНКО, капітан «Педуніверситет-ШВСМ»:

- Настрій перед стартом сезону позитивний, налаштовуємося на добру гру. Вважаю, що підготовка пройшла непогано, думаю, що ми готові до чемпіонату.

- Минулий сезон став першим для «Педуніверситету» в Суперлізі…

- Так, набрали трохи досвіду виступів на такому рівні, тож сподіваюся, що цей досвід допоможе нам покращити результати.

- На що націлюєтеся в чемпіонаті…

- Націлюємося показати добрий рівень елементів, командну взаємодію та в цілому хорошу гру. Намагатимемося дати бій кожному супернику та прикладемо всі зусилля для того, щоб набрати більше очок, ніж у минулому чемпіонаті. Гадаю, що головні конкуренти, гадаю, це команди Вінниці та Рівного. Можливо, і «Волинь», яка значно омолодилася, але побачимо.

 

Прес-служба ФВУ

Источник