Суперліга (чоловіки). 1-й тур. Вдома стіни допомагають!

13:11 | 04 октября 2015

У п’ятницю-суботу відбулися матчі 1-го туру Суперліги. На старт вийшли шість команд (дуель «Вінниця» – «Барком» перенесена на пізніший строк).

У поєдинках, що відбулися, результат скрізь вирішувався протягом трьох сетів. І ще одна закономірність цього туру: у всіх зустрічах перемогли господарі майданчику.

 

«Локомотив» – «Дніпро» – 3:0 (25:16, 25:9, 25:15)

 

«Локомотив»: Слинчук, Теременко, Плотницький, Татарінцев (к), Жилинський, Ковальчук; Гармаш (л), Фомін (л), Головень, Ковальов. Тренер – Юрій Філіпов.

«Дніпро»: Богатирьов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к), Терещук, Євстратов; Романцов (л), Остроумов (л), Воробей, Гонтаровський. Тренер – Віталій Стадніков.

Судді: В.Козловський (Рівне), П.Касай (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 59 хв. (22+27+20)

Кращий гравець (версія ФВУ): Плотницький («Локомотив»).

2 жовтня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 1 760 глядачів.

 

«Локомотив» – «Дніпро» – 3:0 (25:22, 25:19, 25:20)

 

«Локомотив»: Слинчук, Рудницький, Томін, Ковальов, Теременко, Ковальчук; Гармаш (л), Фомін (л), Мороз. Тренер – Юрій Філіпов.

«Дніпро»: Воробей, Богатирьов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к), Терещук; Романцов (л), Остроумов (л), Євстратов, Колпаков, Старчиков, Коновалов. Тренер – Віталій Стадніков.

Судді: П.Касай (Запоріжжя), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 69 хв. (25+22+22)

Кращий гравець (версія ФВУ): Теременко («Локомотив»).

3 жовтня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 870 глядачів.

 

Чинний чемпіон України харківський «Локомотив» без особливих проблем здолав дебютанта Суперліги дніпропетровський «Дніпро» в обох зустрічах. Перед початком першого матчу, у п’ятницю, у Палаці спорту «Локомотив» відбулося урочисте відкриття чемпіонату, на якому був присутній президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

                                        

Що стосується подій на майданчику, «Локо» із самого початку матчу захопив ініціативу і не давав супернику жодного шансу на те, щоб вийти вперед. Особливо ефективними були атаки новобранців харків"ян – Олега Плотницького та Дмитра Теременка.

Особливо вражаючою була перевага господарів у другому сеті, який завершився з рахунком 25:9. М"яч буквально валився з рук гостей, а «Локомотив» не зменшував темп. Третій сет став повторенням перших двох – «Локомотив» впевнено набирав очки, а ось дніпряни робили занадто багато невимушених помилок. Останнє, переможне очко господарям приніс ще один новачок команди Ілля Ковальов, який офіційно оформив перші три очки «Локомотива» в новому чемпіонаті країни.

Напередодні другої гри тренерський штаб та гравці «Дніпра» зробили висновки з помилок, і в цілому поєдинок пройшов дещо за іншим сценарієм, хоч і завершився черговою сухою перемогою «Локомотива».

Зазначимо, що дуже ускладнив життя гостям прикрий епізод у першій партії. Досвідчений зв"язуючий Юрій Воробей при виконанні подачі буквально на рівному місці отримав важку травму (лікарі діагностували у нього розрив ахіллового сухожилля). Бажаємо якнайшвидшого одужання одному з ключових гравців «Дніпра»...

Деякий час боротьба у поєдинку йшла на рівних, але в кінці кінців «Локомотив» включив додаткові ігрові потужності, а головним козирем став перший темп – Дмитро Теременко. Гравцю харків’ян під першим номером вдавалося все – і атаки, і подачі, і блок. У підсумку дві перші партії хоч і дарували по ходу деяку інтригу, але завершилися перемогами господарів. У складі «Дніпра» можна відзначити діагонального Олександра Бондаря. Його подачі часом завдавали неприємностей приймаючим харків"ян, але повести «Дніпро» за собою цьому гравцю так і не вдалося. Третій сет пройшов вже за повної переваги «Локомотива», який довів справу до логічного завершення. Ейс у виконанні Володимира Ковальчука, а потім надійний блок Миколи Рудницького стали завершальними акордами у переможній грі чемпіона.

 

                                             На прийомі - капітан "Локомотива" Володимир ТАТАРІНЦЕВ

***

«Хімпром-СумДУ» – «Фаворит» – 3:0 (25:14, 31:29, 25:20)

 

«Хімпром»: А.Пасажин, Кісілюк, Николайчук (к), Клочко, Жуков, Ревега; Кутов (л), Антоненко (л), Перетятько, Ляшенко, Маринченко. Тренер – Микола Пасажин.

«Фаворит»: Бушний, Дьогтєв (к), Політько, Сотнік, Шилін, Курлапов; Крайник (л), Василенко, Помпе. Тренер – Анатолій Офат.

Судді: В.Паєвський (Харків), О.Осадчий (Чернігів).

Тривалість матчу: 73 хв. (16+33+24)

Кращі гравці (версія ФВУ): Кісілюк – Дьогтєв.

2 жовтня. Суми. Зал «Олімп». 279 глядачів.

 

«Хімпром-СумДУ» – «Фаворит» – 3:0 (25:18, 25:22, 25:21)

 

«Хімпром»: А.Пасажин, Кісілюк, Николайчук (к), Клочко, Жуков, Ревега; Кутов (л), Антоненко (л), Ляшенко, Маринченко, Туровський, Попильнух. Тренер – Микола Пасажин.

«Фаворит»: Бушний, Дьогтєв (к), Політько, Сотнік, Шилін, Курлапов; Крайник (л), Василенко, Помпе, Оніпко. Тренер – Анатолій Офат.

Судді: О.Осадчий (Чернігів), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 65 хв. (22+24+19)

Кращі гравці (версія ФВУ): Николайчук – Бушний.

3 жовтня. Суми. Зал «Олімп». 199 глядачів.

 

Срібний призер попереднього чемпіонату сумський «Хімпром-СумДУ» у себе вдома приймав «Фаворит» з міста Лубни. У більшості партій перемога господарів не викликала сумнівів. Трохи вибився із загальної картини другий сет першої гри, в якому глядачі побачили справжню боротьбу та інтригу. Втім, сумчани, які проводили свій перший матч у новому складі (їхня команда оновилася майже повністю), все ж вирвали перемогу – 31:29.

Другий поєдинок пройшов більш рівно, без несподіваних сюжетних поворотів. У всіх трьох партіях господарі здобули заслужені перемоги. Відзначимо, що найрезультативнішим гравцем у складі сумчан в обох зустрічах був Євген Кісілюк.

 

***

«Юракадемія» – «Буревісник-ШВСМ» – 3:0 (25:14, 25:20, 25:21)

 

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Брова, Калісниченко, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Бегменко (л), Русін, Сухінін, Тимець. Тренер – Володимир Романцов.

«Буревісник»: Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Прохоренко, Данілов; Чуб (л), Старченко (л), Копич, Чмірьов, Демянський, Сірий, Яловенко. Тренер – Микола Благодарний.

Судді: В.Паршин (Рівне), Ю.Омельченко (Одеса).

Тривалість матчу: 84 хв. (22+27+35)

Кращі гравці (версія ФВУ): Шевченко – Гладенко.

2 жовтня. Харків. СК НЮАУ. 430 глядачів.

 

«Юракадемія» – «Буревісник-ШВСМ» – 3:0 (25:17, 25:14, 31:29)

 

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Брова, Калісниченко, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Бегменко (л), Русін, Сухінін, Тимець. Тренер – Володимир Романцов.

«Буревісник»: Сірий, Копич, Прохоренко, Гладенко, Дикун, Чмірьов; Чуб (л), Старченко (л), Борисенко (к), Татаренко, Данілов, Демянський, Яловенко. Тренер – Микола Благодарний.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 89 хв. (24+25+40)

Кращі гравці (версія ФВУ): Шаповал – Сірий.

3 жовтня. Харків. СК НЮАУ. 250 глядачів.

 

З певним інтересом очікувалося ще одне протистояння в Харкові: бронзовий призер минулої першості «Юракадемія» приймала чернігівський «Буревісник». Але напруженої боротьби тут також не вийшло, за виключенням деяких відрізків.

Харків’яни загалом контролювали хід гри, а до активу гостей можна зарахувати лише те, що в двох партіях у першому матчі вони довели свій рахунок виграних м’ячів до «20».

У другому поєдинку перші два сети пройшли за більш ніж переконливої переваги «юристів». Але рахунок у другій партії 25:14, мабуть, розхолодив господарів.

У наступному, третьому сеті чернігівці мало не спромоглися на видовищний «камбек». Програючи 10:13, «Буревісник» виграв шість очок поспіль, повівши – 16:13. Лише повернення на майданчик уже досвідченого (за мірками «Юракадемії») Гордена Брови знову вирівняло гру, і надалі тривали «гойдалки». Гра перейшла на «більше-менше», і «Буревісник» наприкінці зустрічі мав відразу п’ять (!) сетболів. Втім, не реалізував жодного. «Юракадемія» витягнула цю партію на характері і знов перемогла – 3:0.

 

***

2-й тур першого етапу Суперліги, на відміну від 1-го туру, буде повним. Очікується чотири протистояння. Матчі пройдуть 9-го і 10 жовтня. У них зіграють:

«Локомотив» – «Хімпром-СумДУ»

«Фаворит» – «Юракадемія»

«Буревісник-ШВСМ» – ВК «Вінниця»

«Дніпро» – «Барком-Кажани»

 

 

Пресс-служба ФВУ

Источник