Кубок України. 1-й етап. Післямова. Сергій ГОЛОТОВ та Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ

17:11 | 06 октября 2015

 Головні тренери ВК «Хімік» і ВК «Континіум-Волинь-Університет» Сергій ГОЛОТОВ та Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ підбили на прес-конференції підсумки виступу на 1-му етапі Кубку України в Южному.

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Нарешті ми зіграли повним складом. Хотів подивитися не на боротьбу, а на нашу схему гри. Щось стало вимальовуватися і тепер ясно, що треба відмести, а що додати. Хоча боротьба більш-менш була лише в матчі з «Галичанкою». І то у суперника гра не вийшла. Але, в будь-якому випадку, тренування є тренування, ігри є ігри.

- По використанню гравців захисного плану - Христини Нємцевої та Аліни Степанчук. Судячи з усього, в різних іграх можливі варіанти...

- Звичайно. У серйозних матчах Нємцева буде гравцем, що виходить, а Степанчук як більш досвідчена - ліберо. У простіших - Христина буде отримувати досвід на позиції ліберо.

- Наприкінці жовтня «Хімік» проведе перший матч 1/16 фіналу Кубка ЄКВ з французьким «Нантом». Розкажіть про найближчі плани команди у зв"язку з цим?

- Днями ще зіграємо з чернігівською командою в чемпіонаті, потім - з «Сєвєродончанкою». Але ігри з сєвєродонецької командою хочемо перенести, щоб у нас до єврокубка було віконце для проведення контрольних матчів з суперником хорошого рівня. Ігри у нас є, але, на жаль, вони низького рівня суперництва. Хотілося б з сильною командою пограти. Пограти і перевірити себе. Повчитися боротися хоча б. Початок сезону, а люди ще не адаптувалися до напруги боротьби. Хочеться серйозні ігри провести.

- Чи є інформація про «Нант»?

- Поки що ні. Наскільки я знаю, немає ще на місці основного зв’язуючого. Всього у складі шість, чи сім легіонерів, і вони ще не з"явилися в розташуванні команди. Буквально сьогодні (4 жовтня. – прес-служба) «Нант» стартує в турнірі, і тоді ми будемо мати більш чітку інформацію.

- Але рівень команди можна оцінити?

- Судячи по гравцях, які є в заявці, це дуже серйозна команда. Дуже серйозна

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- Команда зіграла набагато гірше, ніж на передсезонних турнірах в Тернополі та Гродно. Взагалі не зіграли Ужва, Осачук, яка, наприклад, яскраво виглядала в Тернополі.

Що стосується результату, то ми були повинні перемогти Чернігів, і ми це зробили. Ставити задачі перемогти «Хімік» та «Галичанку» - це несерйозно. Ці команди укомплектовані, у мене ж – діти на майданчику. Розпочинаємо все спочатку

- З чим пов’язуєте невдалу гру команди?

- З тягарем відповідальності офіційних матчів, який тиснув на гравців, а також великий зал, який прибив моїх волейболісток так, що вони не могли отямитися. Загубилися одним словом в цьому залі. Та й помилок своїх було дуже багато. Я дивився статистику матчу з «Галичанку», то ми, наприклад, в атаці набрали однакову кількість очок – по 31-му, проте ми зіпсували 18 ударів, а суперник – тільки десять. В атаках з нестандартних положень тернопільська показала 45%, ми – 24%. Ось, над чим треба працювати. Я їм так і кричав: «Атакуйте, з будь-якого положення атакуйте, інакше не навчитесь». Це раз. Друге. Треба серйозно попрацювати над прийомом. Найголовніше, що тактично не вміють грати, тобто не вміють переміщатися по майданчику. Цьому, звісно треба вчитися. Матеріал є. Є, кого вчити. На наступний рік нам вже буде легше грати, а роки за два будемо вже на щось претендувати. А ось цей сезон буде дуже важким. Кожна гра – чи з «Хіміком, чи з «Педуніверситетом». Дуже важко. Тому що заставити волейболісток правильно працювати тактично і технічно правильно виконувати всі елементи саме в офіційних іграх, де є висока турнірна відповідальність, малодосвідченим гравцям дуже складно. Більш-менш обіграні Яцків, Ужва, Карасьова, Скрипник, але вона вперше в діагональ встала, решта - вперше грають на такому рівні.

Але ще раз скажу: «Хто не падав, той не підіймався». Є відмінна перспектива. Це покоління за фізичними даними перевершує попереднє. Якщо Осачук зніматиметься в максимальному стрибку, ії ніхто не закриє. Але всьому свій час. Найголовніше буде реалістом та оптимістом і прагнути до високих цілей. Зараз наша ціль зробити таку команду, щоб «Хіміку» не було соромно з нами грати.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник