Cуперліга (жінки). Утворилася «трійка» лідерів

15:56 | 11 октября 2015

«Хімік», «Орбіта» та «Галичанка» здобули по дві перемоги в стартовому турі чемпіонату України та утворили трійку лідерів.

 П’ЯТИМАТЧЕВА ПЕРЕМОЖНА СЕРІЯ

Оновлена команда Ігоря Філіштинського не мала проблем також з оновленою, але трохи менше, командою вінницького Медуніверситету. Відзначимо дебют луцькою нападниці Ганни Довгополюк, яка повернулася у волейбол після декрету. Вона вийшла на заміну в першому сеті замість 17-річної Юлії Яструб, яка виходила у стартовому складі у всіх матчах «Орбіти» в нинішньому сезоні. Також слід відзначити, що у порівнянні з кубковими матчами «старт» запорізької команди не змінився. 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Білозгар-Медуніверситет» - 3:0 (25:17, 25:18, 25:22)

Орбіта: Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Савченко, Яструб, Фролова; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Лохманчук, Пугач, Дударенко. Тренер – Ігор Філіштинський.

Білозгар: Козачковська, Соболь, Малярчук, Якушева (к), Малишева, Яковчук; Кутнякова (л), Житовоз, Побережна, Лужецька. Тренер – Юлія Якушева.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), В.Самодай (Суми).

Кращі гравці (версія ФВУ): Кравченко - Якушева.

9 жовтня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 300 глядачів.

 Фото vk.com/orbita_zp

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Білозгар-Медуніверситет» - 3:0 (25:10, 25:20, 25:20)

Орбіта: Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Савченко, Яструб, Фролова; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Лохманчук, Дударенко, Довгополюк. Тренер – Ігор Філіштинський.

Білозгар: Козачковська, Соболь, Малярчук, Якушева (к), Малишева, Яковчук; Кутнякова (л), Житовоз, Лужецька. Тренер – Юлія Якушева.

Судді: В.Самодай (Суми), Ю.Омельченко (Одеса).

Кращі гравці (версія ФВУ): Яструб - Якушева.

10 жовтня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 200 глядачів.

 Фото vk.com/orbita_zp

 

ЛУЦЬКА МОЛОДЬ ДАЛА БІЙ «ГАЛИЧАНКАМ»

Якщо в першому матчі тернопільська команда здобула впевнену перемогу, то в другому – молодь Богуслава Галицького дала бій супернику. В другій партії волинянки видряпали перемогу на більше-менше – 29:27. На решту матчу луцьких волейболісток вже не вистачило. Відзначимо повернення на майданчик після довгої перерви, пов’язаної з травмою діагональної «Галичанки» Ганни Реви

 

«Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0 (25:20, 25:10, 25:16)

Галичанка: Туркула (к), Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Єфременко, Карпушина; Вер.Дельрос (л), Карпець, Стасівська, Рева. Тренер - Андрій Романович.

Волинь: Ужва, Скрипник, Яцків, Осачук, Рудик (к), Тищенко; Карасьова (л), Гас, Собчук. Тренер - Борислав Галицький.

Судді: В.Паршін (Рівне), М.Мельник (Київ).

Тривалість матчу: 59 хв. (23+17+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Туркула - Ужва.

9 жовтня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 120 глядачів.

«Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:1 (25:21, 27:29, 25:17, 25:18)

Галичанка: Туркула (к), Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Єфременко, Карпушина; Вер.Дельрос (л), Карпець, Стасівська, Рева. Тренер - Андрій Романович.

Волинь: Ужва, Скрипник, Яцків, Осачук, Рудик (к), Тищенко; Карасьова (л), Гас, Собчук. Тренер - Борислав Галицький.

Судді: М.Мельник (Київ), В.Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 89 хв. (22+28+19+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Дудник - Рудик.

10 жовтня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 95 глядачів. 

 

ДВІ РОБОЧІ ПЕРЕМОГИ ЧЕМПІОНА 

«Хімік» - «Педуніверсітет- ШВСМ» - 3:0 (25:13, 25:18, 25:15)

Хімік: Дрозд, Політанська, Сильченкова, І.Молодцова, Чернуха, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Расточило, Напалкова, Кальченко. Тренер - Сергій Голотов.

Педуніверситет: А.Жула, Ткаченко (к), Кравчук, Українець, Коленко, О.Жула; Кімейчук (л), Ковальчук (л), Качан, Калабура. Тренер - Володимир Жула.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), М.Елькін (Одеса).

Тривалість матчу: 62 хв. (19+22+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук – Ткаченко.

6 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 78 глядачів.

У стартовому складі  «Хіміка» в першому матчі чемпіонату України вийшли відразу чотири новачки, як і в попередній офіційній грі - з «Волинню».

Початок був дуже схожий на перший матч цих команд в Южному чотири дні до цього. Знову чернігівські волейболістки ніяк не могли впоратися з подачею Катерини Сильченкової. І рахунок перед першою перервою був таким ж - 8:1.

Втім, далі южненська машина трохи збилася з второваним шляхом. Втрата концентрації чемпіонок позначилася на їхніх діях в атаці і на блоці, чим скористалися чернігівські волейболістки, що скоротили відставання до чотирьох очок - 10:6. Тим не менш, на другу перерву команди пішли з двозначною перевагою фаворита - 16:6. Далі без принципових змін, але з низкою позитивних дій з боку волейболісток «Педуніверситету» - в їх активі ряд активно виграних м"ячів. Завершила партію швидкою і чіткою атакою Анастасія Чернуха - 25:13.

Зі старту другої партії на майданчик вийшла Катерина Кальченко (на фото: №1). Для 23-річної волейболістки цей матч став 200-м за шість сезонів виступів за «Хімік», з чим, як кажуть, і вітаємо. Незважаючи на вік, її цілком можна назвати ветераном команди - вона виступає за «Хімік» найдовше з нинішнього складу.

Що стосується безпосередньо гри, то підопічні Володимира Жули, що грали з хорошими емоціями, чого явно не вистачало в недавньому кубковому матчі команд, і у другій партії продовжували чинити гідний опір маститому суперникові, пішовши на першу перерву в якості лідера - 8:7. «Хімік», ясна річ, незабаром вийшов вперед, попутно вирішуючи свої тактичні завдання. 16:11. Але суперник, на диво, не відпускав. Помітною фігурою в їх складі стала зв’язуюча Анастасія Ткаченко, що набрала чимало очок несподіваними скиданнями. Тим не менш, перевага «Хіміка» сумнівів не викликала - 25:18.

У схожому ключі розвивався і третій сет. Чемпіонки і самі грали і супернику багато дозволяли. Підсумок - 25:15 в партії і 3:0 у матчі.

До речі, цей матч став 150-м для Сергія Голотова в якості в головного тренера «Хіміка» (134 перемоги). Наші вітання тренеру!

«Хімік» - «Педуніверсітет- ШВСМ» - 3:0 (25:11, 25:14, 25:15)

Хімік: Кальченко, Політанська, Сильченкова, І.Молодцова, Чернуха, Козлова (к); Нємцева (л), Степанчук, Расточило, Напалкова, Дрозд. Тренер - Сергій Голотов.

Педуніверситет: А.Жула, Ткаченко (к), Кравчук, Українець, Коленко, О.Жула; Кімейчук (л), Ковальчук (л), Качан, Калабура. Тренер - Володимир Жула.

Судді: М.Елькін (Одеса), С.Овчарук (Миколаїв).

Тривалість матчу: 55 хв. (19+19+17).

Кращі гравці (версія ФВУ): Нємцева – Українець.

7 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 51 глядач. 

Другим матчем з «Педуніверситетом» «Хімік» завершував серію з п"яти ігор, які команда провела упродовж шести днів. Графік начебто напружений, але рівень суперництва дозволяв провести навіть в п"ятому матчі не мати проблем з «фізикою». І цей матч Сергій Голотов присвятив відпрацюванню різних тактичних моментів, націлюючись на перший матч 1/16 фіналу Кубка ЄКВ з французьким «Нантом» (27 жовтня). Команда і гравці поступово набирають форму.

Звітна гра, якщо і відрізнялася від першої, то незначно. Чернігівські волейболістки не виглядали покірливими новачками, як в кубковому матчі, але й такого куражу, який був напередодні, теж не було. Тим не менш, підопічні Володимира Жули заробили чимало очок активними діями - і атакою, і блоком, і подачею.

Гру можна поділити на відрізки, які змінювали один одного: спочатку «Хімік» здійснював переконливий відрив, в основному за рахунок гострої подачі, потім йшла більш-менш рівна ділянка, потім знову вибух від «Хіміка». Так перша партія, традиційно для очних матчів команд, почалася з серії подач Катерини Сильченкової - 7:2. Далі - 16:5. Незабаром суперницям вдалося набрати три очки поспіль, що дозволило їм скоротити відставання до десяти очок - 18:8. А завершилася партія серією атак Катерини Кальченко з третьої зони - м"яч ефектно встромлявся в паркет суперника. 25:11.

У другій партії в «старті» з"явилися Дар"я Дрозд та Олена Расточило, що замінили Інну Молодцову і Катерину Сильченкову. Стартували 8:5, до другої перерви - 16:14. Більше очок суперник не набирав - подача Расточило стала в більшості випадків непідйомною для них. 25:14.

Третю партію завершили 25:10, матч - 3: 0, після чого відразу ж вирушили в тренажерний зал, щоб отримати додаткове навантаження - ще одна годинне тренування.

Як повідомив клубній прес-службі головний тренер ВК «Хімік» Сергій Голотов, сербська діагональна Міна Томич не брала участі у стартових матчах сезону через травму плеча. Волейболістка проходить необхідні процедури, і планується, що вона повернеться в лад на наступному тижні (офіційний сайт ВК «Хімік»).

 

Прес-служба ФВУ

Источник