Суперліга (чоловіки). 2-й тур. Майстри доводять клас

06:41 | 12 октября 2015

У п’ятницю та суботу відбулися матчі 2-го туру чоловічої Суперліги. На відміну від першого туру, на цей раз на майданчик вийшли всі вісім команд. 

Центральним протистоянням вважалася дуель у Харкові, де чемпіон країни місцевий «Локомотив» приймав срібного призера попередньої першості сумський «Хімпром-СумДУ».

«Локомотив» – «Хімпром-СумДУ» – 3:0 (25:16, 25:15, 25:15)

«Локомотив»: Слинчук, Теременко, Плотницький, Татаринцев (к), Жилинський, Ковальчук; Фомін (л), Головень. Тренер: Юрій Філіпов.

«Хімпром»: А.Пасажин, Кісілюк, Николайчук (к), Жуков, Клочко, Ревега; Кутов (л), Антоненко (л), Ляшенко, Маринченко, Туровський. Тренер: Микола Пасажин.

Судді: О.Скибицький (Львів), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 61 хв. (22+20+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Теременко – Жуков.

9 жовтня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 850 глядачів.

  

«Локомотив» (Харків) – «Хімпром-СумДУ» (Суми) – 3:0 (25:16, 25:15, 25:10)

«Локомотив»: Слинчук, Рудницький, Плотницький, Ковальов, Теременко, Ковальчук; Фомін (л), Головень, Томін, Мороз. Тренер: Юрій Філіпов.

«Хімпром»: А.Пасажин, Кісілюк, Николайчук (к), Жуков, Клочко, Ревега; Кутов (л), Антоненко (л), Ляшенко, Маринченко, Туровський. Тренер: Микола Пасажин.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), О.Скибицький (Львів).

Тривалість матчу: 57 хв. (20+19+18).

Кращі гравці (версія ФВУ): Рудницький – Клочко.

10 жовтня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 550 глядачів.

Обидві команди вдало стартували в новому сезоні – і ті, й інші у першому турі не програли жодної партії своїм суперникам, тож зустрічі у харківському Палаці спорту імені Г.Кірпи очікувалися з інтересом. Втім, не можливо не враховувати і те, що сумчани в міжсезоння втратили досить багато кваліфікованих гравців, і наразі поки що виглядають слабшими за самих себе зразка минулого сезону. Тож боротьби у Харкові не вийшло. Господарі без особливих проблем взяли верх у всіх шести партіях за два ігрові дні.

Як повідомив офіційний сайт «Локомотива», напередодні першої гри другого туру відбулася невелика приємна церемонія. Директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко вручив посвідчення майстрів спорту міжнародного класу трьом гравцям «Локомотива» – Дмитру Теременку, Юрію Томіну і Миколі Морозу.

 

Нагадаємо, що у складі збірної України ці гравці влітку 2015-го стали срібними призерами Всесвітньої Універсіади в Кореї. Додамо, що звання «майстер спорту міжнародного класу» присвоєно і гравцю ліберо харківського клубу Пилипу Гармашу, але, на жаль, він захворів, тому офіційно це посвідчення йому вручать пізніше.

Що стосується гри «Локо», то у складі харків"ян відзначилися в атаці і на блоці Дмитро Теременко і Костянтин Жилинський, Володимир Ковальчук ускладнював життя приймаючим «Хімпрома» своєю подачею, чудово зіграв в ключових моментах першої зустрічі Володимир Татарінцев, а в кінцівці партій навіть отримав ігрову практику 16-річний гравець і номінально другий зв’язуючий харків"ян Олексій Головень.

 

*** 

«Дніпро» – «Барком» – 0:3 (21:25, 20:25, 19:25)

«Дніпро»: Терещук, Євстратов, Богатирьов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к); Романцов (л), Остроумов (л), Старчиков, Колпаков. Тренер: Віталій Стадніков.

«Барком»: Семенюк, Осадца (к), Шиманський, Пилипів, Тевкун, Капаєв; Обремський (л), Бокшан (л), Гребенюк, Плясецький, Кадюк. Тренер: Ян Сух.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 69 хв. (22+25+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Остроумов – Капаєв.

9 жовтня. Дніпропетровськ. Зал ПДАБА. 233 глядача.

 

«Дніпро» – «Барком-Кажани» – 2:3 (20:25, 25:17, 25:22, 24:26, 8:15)

«Дніпро»: Терещук, Євстратов, Богатирьов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к); Романцов (л), Остроумов (л), Старчиков, Колпаков. Тренер: Віталій Стадніков.

«Барком»: Семенюк, Осадца, Шиманський, Пилипів, Тевкун  (к), Капаєв; Обремський (л), Бокшан (л), Гребенюк, Плясецький, Кадюк, Флюнт, Буздуган. Тренер: Ян Сух.

Судді: М.Медвідь (Запоріжжя), С.Овчарук (Миколаїв).

Тривалість матчу: 109 хв. (23+22+25+27+12).

Кращі гравці (версія ФВУ): Муравчиков – Капаєв.

10 жовтня. Дніпропетровськ. Зал ПДАБА. 307 глядачів.

Львівський «Барком-Кажани», який проводив свій перший поєдинок у нинішньому чемпіонаті, двічі переміг у Дніпропетровську новачка елітного дивізіону місцевий «Дніпро». У першій зустрічі перевага підопічних Яна Суха виявилася досить переконливою, а ось друга дуель додала перцю у це протистояння.

У суботу дніпряни програли першу партію, а потім виграли два сети поспіль і мали всі шанси перемагати в четвертій партії і брати три очки! Але в найвідповідальніший момент (за рахунку 24:21) щось у діях та в настрої господарів майданчика зламалося. В той же час львів’яни вчасно схаменулись і довели, що у них з нервами все гаразд. Вони відіграли відразу три матч-боли (!) і вирвали четверту партію. Ця невдача підкосила дніпропетровців ще більше, і на тай-брейку вони вже не змогли скласти гідної конкуренції – 8:15.    

Але, тим не менше, одне очко команда Віталія Стаднікова у «Баркома» відібрала…

 

 ***

«Фаворит» – «Юракадемія» – 0:3 (21:25, 13:25, 23:25)

«Фаворит»: Політько, Бушний, Дьогтєв (к), Курлапов, Сотнік, Шилік; Крайник (л), Василенко, Помпе. Тренер: Анатолій Офат.

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Сухінін, Калініченко, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Брова, Столбунов, Жолоб, Камінський, Бегменко. Тренер: Володимир Романцов.

Судді: М.Хвас (Тернопіль), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 68 хв. (20+21+27).

9 жовтня. Лубни. Зал ДЮСШ. 112 глядачів.

 

«Фаворит» – «Юракадемія» – 1:3 (15:25, 21:25, 25:22, 20:25)

«Фаворит»: Політько, Бушний, Дьогтєв (к), Курлапов, Сотнік, Шилік; Крайник (л), Василенко, Помпе. Тренер: Анатолій Офат.

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Брова, Калініченко, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Бегменко (л), Сухінін, Столбунов, Жолоб, Камінський. Тренер: Володимир Романцов.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), М.Хвас (Тернопіль).

Тривалість матчу: 86 хв. (19+21+23+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Шилік – Шевченко.

10 жовтня. Лубни. Зал ДЮСШ. 78 глядачів.

Тим часом «Юракадемія» поки що йде без втрат, як і її земляки з «Локомотива». Щоправда, відзначимо, і календар у юристів у першій половині жовтня не був складним. У першому турі вони легко здолали чернігівський «Буревісник», а нині здійснили вдалий вояж у Лубни. З загальної картини вибилася лише третя партія у другому матчі, коли підопічним Анатолія Офата все ж вдалося досягти локальної перемоги, взявши сет. Але у четвертій партії гості розставили крапки над «і».

Тепер обидва представники Харкова впевнено очолюють турнірну таблицю, набравши максимальну кількість очок. До речі, в наступному турі ці суперники зустрінуться в рідному місті, де господарями майданчика будуть юристи.

 

*** 

«Буревісник-ШВСМ» – ВК «Вінниця» – 3:2 (25:22, 20:25, 27:25, 15:25, 15:11)

«Буревісник»: Борисенко (к), Прохоренко, Гладенко, Дикун, Чмирьов, Сірий; Чуб (л), Старченко (л), Копич, Татаренко, Дем’янський, Яловенко, Данилов, Азаров. Тренер: Микола Благодарний.

«Вінниця»: Руденко, Хомин, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Краєвський (л), Поліщук, Мазенко, Тищенко. Тренер: Олександр Бондаренко.

Судді: С.Лемещук (Київ), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 131 хв. (29+26+34+25+17).

9 жовтня. Чернігів. Зал ЧНПУ. 160 глядачів.

 

«Буревісник-ШВСМ» – ВК «Вінниця» – 3:2 (25:22, 20:25, 25:21, 21:25, 15:13)

«Буревісник»: Борисенко (к), Прохоренко, Гладенко, Дикун, Данилов, Татаренко; Чуб (л), Старченко (л), Копич, Татаренко, Дем’янський, Яловенко, Азаров, Чмирьов, Сірий. Тренер: Микола Благодарний.

«Вінниця»: Руденко, Хомин, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Краєвський (л), Поліщук, Мазенко. Тренер: Олександр Бондаренко.

Судді: В.Козловський (Рівне), С.Лемещук (Київ).

Тривалість матчу: 114 хв. (25+22+27+24+16).

10 жовтня. Чернігів. Зал ЧНПУ. 120 глядачів.

Найбільш напруженими цього разу вийшли матчі у Чернігові, де «Буревісник-ШВСМ» приймав «Вінницю». У першому поєдинку суперники по черзі вигравали партії, поки не дісталися до тай-брейку. Тут успіх був на боці господарів, які виграли п"ятий сет з рахунком 15:11 і разом з ним всю зустріч -- 3:2.

На наступний день історія повторилася з філігранною точністю: чернігівці вигравали непарні сети, а вінничани щоразу зрівнювали рахунок у парних. Тож знову дійшла черга до тай-брейку, де перевага господарів виявилася мінімальною, але значимою.  

 

***

Наступні ігри в Суперлізі будуть проведені вже 16—17 жовтня. У Вінниці підопічні Олександра Бондаренка прийматимуть «Барком» в рамках перенесених поєдинків 1-го туру. 16-го числа зустріч розпочнеться о 18-й годині, а на наступний день команди вийдуть на майданчик о 12.00.

Ще до того, як будуть проведені матчі 3-го туру, команди переключаться на змагання у Кубку України, перший етап якого відбудеться 22—24 жовтня.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник