Євро-2015 (чоловіки). Мінус Росія, Польща та Сербія…

23:41 | 15 октября 2015

У середу в Італії та Болгарії пройшли чвертьфінальні матчі першості Європи серед чоловіків. Деякі зустрічі завершилися сенсаційно…

Достатньо сказати, що протягом одного дня з боротьби за медалі вибули два супер-фаворити – діючі чемпіони світу збірна Польщі та команда, яка поки що володіє титулом чемпіона Європи, – росіяни.

Особливо несподіваною та надзвичайною стала поразка польської збірної від команди Словенії, яка пробилася в чвертьфінал через ігри плей-офф. Слід зазначити, що словенців тренує легендарний італійський тренер Андреа Джані. Втім, незважаючи на це, їхні шанси в дуелі проти поляків виглядали примарними. Тим більше, що «Кадра» вже обігрувала цього суперника в груповому турнірі (тоді рахунок був 3:1 на користь на користь «біло-червоних»).

Однак цього разу підопічні Стефана Антіга зіткнулися з самовідданою грою словенців. Програвши два перших сети, поляки зуміли переломити хід поєдинку і зрівняли рахунок по партіях. У вирішальному п"ятому сеті з рахунком 16:14 успіху добилися словенці. А ось поляки пакують валізи додому.

В італійському містечку Бусто-Арсіціо зустрічалася найбільш інтригуючи пара дуелянтів. Італія проти Росії! Саме ці дві команди протистояли одна одній у фіналі першості Європи 2013 року, і тоді перемога була за росіянами. Нині «Скуадра Адзурра» взяла у своїх супротивників більш ніж впевнений реванш! Цікаво, що в цій грі найбільша загроза росіянам надходила від Івана Зайцева (на фото нижче) – сина олімпійського чемпіона з волейболу у складі радянської збірної В"ячеслава Зайцева. Саме він забивав ключові м"ячі у поєдинку, став найрезультативнішим гравцем зустрічі (14 набраних балів) і приніс переможне очко італійській команді.

                                

Інші співгосподарі чемпіонату Європи – волейболісти Болгарії – в трьох партіях перемогли збірну Німеччину. Для українських вболівальників цей матч був цікавий тим, що в складі обох суперників виступали екс-гравці харківського «Локомотива» – зв’язуючі Георгій Братоєв і Лукас Кампа.

І, нарешті, ще в одному чвертьфіналі також не обійшлося без сенсації. Збірна Франції переконливо з рахунком 3:1 перемогла бронзових призерів минулого чемпіонату Європи команду Сербії. Найрезультативнішим гравцем зустрічі став нападник першого темпу «трикольорових» Антонен Рузьє (20 очок).

До вашої уваги результати всіх чвертьфінальних пар.

Чемпіонат Європи-2015. Чоловіки

Источник