Євгена Щербину обрано членом НОК України

02:11 | 17 октября 2015

У четвер, 15 жовтня, у Києві відбулася XXX Генеральна асамблея НОК України, що підбила підсумки роботи організації за рік.

Серед інших питань, які розглядалися під час роботи Асамблеї, відбулося прийняття до складу нових членів НОК.

Як відомо, кожна федерація має квоту у два представники. Після трагічної смерті Олександра Бібера, яка вразила волейбольну спільноту в першій половині цього року, одне місце від ФВУ залишалося вакантним. Але у цей четвер функціонери Національного олімпійського комітету України висловили цілковиту підтримку Євгену Васильовичу Щербині – 1-му віце-президент ФВУ, голові Комісії президентів клубів, члену Виконкому ФВУ і президенту клубу «Локомотив».  

Прес-служба ФВУ привітала Євгена ЩЕРБИНУ зі здобуттям членства у НОК і задала одному з керівників Федерації кілька актуальних питань.

– По-перше, вдячний за привітання. Також я вдячний членам НОК за довіру, адже бути у складі такої організації та працювати задля спорту – дуже почесно та відповідально. На жаль, через службове відрядження я не зміг бути присутнім на Асамблеї. Але з Сергієм Назаровичем Бубкою ми бачилися нещодавно, на відкритті чемпіонату України у Харкові. Тоді я подарував йому волейбольний м’яч і висловив надію, що кожного ранку цей м’яч буде нагадувати йому, що він зробив і що ще треба зробити для волейболу.

                           Євген ЩЕРБИНА та Сергій БУБКА на урочистому відкритті 25-го чемпіонату України    

На превеликий жаль, зараз в Україні ігрові види спорту, за виключенням одного-двух, кинуті на самовиживання. Напевно нарікати на когось конкретно тут неможна, винна скоріше загальна ситуація в країні. Кожен виживає як може. Не всім поталанило так, як волейбольному клубу «Локомотив», який має надійного партнера – Південну залізницю…

– За історію незалежності нашої країни українські збірні – не часті гості на Олімпійських іграх. Точніше, на них «синьо-жовті» виступали лише один раз. Чи здатні ми змінити цю ситуацію в найближчому майбутньому?

– Почнемо з того, що відбір на головні змагання чотирьохріччя настільки складний, що поки що поїздку в Ріо-де-Жанейро на наступний рік не гарантували собі навіть такі гранди, як Польща та Росія. Треба казати прямо: рівень чемпіонату України на сьогоднішній день дуже впав. Звичайно, ми можемо ставити собі за ціль потрапити на Олімпіаду 2020 року – це більш реально. Але потрібно працювати з молоддю. Принцип має бути такий: сильні клуби – сильна збірна. Але клуби в нас сьогодні слабкі…

Для того, щоб ситуація змінилася, потрібно багато складових. Але навіть спостерігаючи матчі чемпіонату Європи, який завершується в Болгарії, ловиш себе на думці, що ті команди, з якими ми три роки тому грали на рівних, зараз вже далеко попереду.

– Як покращити рівень національної команди?

– Всі розуміють, що вона повинна грати. Перспективні волейболісти у нас є, їм потрібна лише ігрова практика на гідному міжнародному рівні. Інші збірні грають у багатьох турнірах – як офіційних, так і товариських, але нас туди не запрошують через наш низький рейтинг… Я гадаю, що не обов’язково збірна України має грати контрольні матчі з іншими збірними, на даному етапі це можуть бути і закордонні клуби. Звичайно, для цього мають бути і відповідні фінансові можливості, тобто не все так просто. Але це – важливе завдання для Федерації. Знайти «вікна» в календарі Суперліги для матчів національної команди – не проблема. Інтереси збірної мають бути на першому місці!

 

Прес-служба ФВУ

Источник