«Волинь» зіграла з білорусками  

11:56 | 18 октября 2015

Луцька «Волинь», користуючись паузою в чемпіонаті України, зіграла вдома два матчі з гродненським «Неманом-ГрГУ» - шостою командою Білорусі за підсумками минулого чемпионату.

 

Команди не раз зустрічалися на різного рівня турнірах, тому з грою опонентів знайомі добре. Завдання на матчі в обох команд були поставлені однаково – набратися ігрового досвіду на старті нового сезону. В Україні Суперліга стартувала минулими вихідними. Нагадаємо, лучанки в Тернополі двічі поступилися місцевій «Галичанці». У Білорусі розіграш національної першості розпочався тільки 17 жовтня.

 Непоступливість та принциповість команди продемонстрували у матчі першого ігрового дня. Кожна з партій завершувалася з мінімальною перевагою котроїсь команди в два очки. Більш холоднокровно в кінцівках діяли лучанки – 3:1 (25:23, 25:23, 23:25, 25:23);

Матч-відповідь пройшов у такому ж ритмі. Та переможця вдалося визначити лише в «п’ятихатці». У п’ятому сеті волинянки не змогли показати впевненої гри. Вирішальним аспектом став відсоток помилок – 2:3 (25:21, 23:25, 25:19, 24:26, 10:15).

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- Два місяці тому ми зустрічалися з цією командою на товариському турнірі, тоді програли. Зараз є прогрес, але потрібно менше помилятися, дуже багато тактичних прорахунків. Потрібно виправлятися і грати чистіше. Ми не можемо дарувати перемогу супернику за рахунок наших помилок. Ми мусимо зіграти триста матчів, щоб створити команду. За два роки команда вийде на належний рівень

Анжела НАЙДЕНКО, капітан «Неману-ГрГУ»:

- З луцькою командою ми зустрічалися неодноразово – минулого року зіграли товариську гру, цьогоріч вже двічі. Команда дуже цікава для нас, адже грає в незвичний волейбол: високі передачі, трошки техніка відрізняється. Ми приїхали сюди перевірити свої сили перед початком чемпіонату. Зізнаюсь, цими іграми залишились задоволені.

 

Прес-служба за матеріалами офіційного сайту ВК «Континіум-Волинь-Університет»

Источник