«Хімік» - «Сєвєродончанка»: 3-3

13:11 | 18 октября 2015

 Чемпіон та срібний призер минулого чемпіонату України обмінялися «сухими» перемогами.

В першому матчі «Хімік» переміг доволі впевнено. Лише у другій партії одному з головних конкурентів нашої команди вдалося якийсь час триматися на відстані двох-трьох очок - 12:10, 16:13, 19:17, але напруженої кінцівки не вийшло.

«Хімік» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:19, 25:19, 25:14)

«Хімік»: Кальченко, Політанська, Сильченкова, І.Молодцова, Чернуха, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Напалкова, Дрозд, Расточило. Тренер - Сергій Голотов

«Сєвєродончанка»: Деніна, Хорольська, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Балабанова; Юрченко. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медведь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 67 хв. (22+23+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Чернуха - Деніна.

16 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 150 глядачів.

Під час презентації команди зразка-2015/16, що пройшла якраз напередодні центральних матчів 2-го туру чемпіонату України - про неї ми ще розкажемо на сайті ФВУ, новачки «Хіміка» поділилися своєю думкою щодо майбутнього бою. Журналістів цікавило, чи не позначиться відсутність серйозного рівня опору в стартових матчах сезону на грі команди з конкурентом в особі «Сєвєродончанки»:

Інна МОЛОДЦОВА, гравець «Хіміка»:

- Настрій, звичайно ж, бойовий. Само собою на перемогу. Те, що не було серйозного суперництва на старті сезону, на мій погляд, проблемою не буде. У нас грамотний тренерський штаб, який знає, як нас підготувати і підвести до серйозних ігор.

Тетяна КОЗЛОВА, капітан «Хіміка»:

- Матчі із «Сєвєродончанкою», думаю, покажуть нашу готовність на сьогоднішній день. Про свою готовність мені важкувато судити, так як передсезонні матчі не грала. Команда готова. Подивимося наскільки.

Напевно перша гра з «Сєвєродончанкою» допомогла розкрити якісь недоліки в діях команди, все-таки рівень суперника був вищий, ніж у стартових матчах сезону.

І якщо в тих іграх Сергій Голотов міг скільки завгодно експериментувати без шкоди для результату, то в 2-му турі це могло бути чревате наслідками, та й єврокубки вже на носі. Втім, в кінцівці матчу тренер все ж дозволив собі змінити склад на дві третини, і на хід подій це не вплинуло.

У «Сєвєродончанки» у порівнянні з кубковими іграми - перший тур чемпіонату, нагадаємо, ця команда зіграє пізніше - відбулася одна зміна. Номінальний перший темп Таїсія Хорольська зайняла позицію в «старті», який покинула Карина Юрченко (як стала відомо пізніше, через травму. – прес-служба), а її місце в діагоналі в свою чергу зайняла Людмила Афанасьєвська, що грала в тих матчах в третій зоні. Відзначимо, що «Сєвєродончанка» мала певні проблеми з ігровою практикою. За останні два місяці команда провела всього шість ігор - три в кінці серпня на турнірі в Тернополі і ще три в Кубку на початку жовтня. Можливо, це і позначилося на якості дій підопічних Гарія Егіазарова.

«Хімік» захопив перевагу вже зі старту 8:4, а потім на подачі Катерини Сильченкової, яка продемонструвала цю грізну зброю вже на старті сезону, довели рахунок до розгромного - 20:9. Нападники «Хіміку» були успішні і в центрі сітки, і з краю. Добувши двозначну перевагу, господарки майданчика дещо втратили концентрацію, і дозволили супернику скоротити відставання вдвічі. Але не більше того. 25:19 - головний снайпер «Хімік» Анастасія Чернуха завершила сет потужної атакою із задньої лінії.

У другій партії «Хімік», знову на подачі Сильченкової, відразу ж позначив свою перевагу. Нападники передній лінії чітко використовували свої можливості. Чернуха - атака з «двійки», Катерина Кальченко - блок на Ганні Лісєєнковій, помилка зв’язуючої суперника. 5:1. Ранній тайм-аут Гарія Егіазарова. Не допоміг.

Трохи пізніше Кальченко додав до діагональної атаці ейс, і вже до першої перерви результат партії був зумовлений - 8:2. Чернуха ускладнила супернику прийом, і сама ж атакувала із задньої лінії - 10:4.

І знову збій у грі «Хіміка». «Сєвєродончанка» розігралася на сітці. За рахунку 12:8 наставник «Хіміка» зробив рокіровку на позиції блокуючої - Дар"я Дрозд замість Інни Молодцової. Найпомітнішою у складі суперника була Світлана Дорсман. Відрив мінімальний - 13:12. Не наздогнали. На цьому відрізку відрив коливався від двох до трьох очок - 12:10, 16:13, 19:17. У цей момент Алла Політанська допустила помилку, і Сергію Голотову довелося взяти перший в матчі тайм-аут, щоб поспілкуватися з плеймейкером по душах. Перерва принесла плоди. Катерина Кальченко запустила подачу, а суперник ніж відповісти не знайшов. Добив «Сєвєр» єкатерининський блок «Хімік» - Сильченкова - Кальченко, що закрив його головну ударну силу - Лісєєнкову. 23:18. А закінчилася партія промахом Ганни. 25:19.

У третій партії «Хімік» знову стартував потужно - 5:1, і суперник, на відміну від перших двох партій, не знайшов, чим відповісти. 11:3 - після скидання Політанською. Далі «Хімік» тримав гру під контролем, і ближче до другого перерви Сергій Голотов почав робити заміни. У кінцівці склад змінився на дві третини. Але гра при цьому не змінилася. 25:14 в партії і 3:0 у матчі.

Зазначимо, що свій 50-й матч за «Хімік» провела Олена Расточило.

«Хімік» - «Сєвєродончанка» - 0:3 (24:26, 18:25, 23:25)

«Хімік»: Кальченко, Дрозд, Політанська, Чернуха, Томич, Козлова (к); Степанчук (л), І.Молодцова, Расточило, Сильченкова. Тренер - Сергій Голотов

«Сєвєродончанка»: Деніна, Хорольська, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Балабанова; Юрченко. Тренер - Гарий Єгіазаров.

Судді: М.Медведь (Запоріжжя), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 76 хв. (27+22+27).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук - Лісєєнкова.

17 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 92 глядача.

Головний тренер «Хіміка» Сергій Голотов зробив одну заміну в стартовому складі в порівнянні з першою грою. Замість Катерини Сильченкової з"явилася Міна Томич, яка через травму в офіційних матчах цього сезону ще не грала.

Рахунок відкрила Анастасія Чернуха потужним ударом з «четвірки», Анна Лісєєнкова відповіла тим же. 1:1. Обмін точними діями тривав до рахунку «6», поки доігровщіці «Сєвєродончанки» не нанесли дві чітких пострілу з краю сітки, після чого команди пішли на перерву. «-2» - дрібничка, але неприємно. Тим більше, що далі вона перетворився на неприємності великого розміру. Збився приціл у Анастасії Чорнухи і після чергового промаху замість неї вийшла Катерина Сильченкова. Рахунок на той час був уже 6:11. До другого перерви ситуація не змінилася - 12:16. «Хімік» скоротив відставання до двох очок, але не можна сказати, що напад налагодився. 17:19. А ось пару «четвірок» «Сєвєру» Анну Лісєєнкову з Інною Деніною в цьому матчі було не втримати. Періодично це, звичайно, вдавалося. Наприклад, коли Політанська закрила Деніну, зробивши рахунок мінімальним 22:23. Лісєєнкова потужним ударом із задньої лінії заробила подвійний сетбол для своєї команди. 22:24. «Хімік» обидва відігравав завдяки м’ячу, який переходить, у виконанні Дар’ї Дрозд і рідкому промаху Лісєєнкової. 24:24. Але у вирішальний момент доігровщіци били точно в ціль. 24:26 - «Хімік» програв перший сет у сезоні.

Стартовий відрізок другій партії, де в «шістці» продовжила грати Сильченкова, команди пройшли врівень. І після серії ударів ситуація на майданчику, здавалося, налагодилася. 10:6. Тайм-аут Гарія Егіазарова. І слідом за ним пішов провал «Хіміку» в нападі, який і визначив результат партії. Упродовж десяти (!) розіграшів «Хімік» не міг знятися на подачі Деніної. 10:16. А тут ще пошкодила ногу при приземленні Катерина Кальченко. Всі одне до одного. Інна Молодцова, що вийшла замість неї,  непогано увійшла в гру - скидання за голову блокуючих і «чохол» Лісєєнковій, але концептуально це нічого не змінило: з ями так і не вибралися. 18:25 - Політанська скинула в блок. 0:2.

Але ще не все втрачено. Тим більше, що початок третьої партії за «Хіміком». 5:1 - після того, як Чернуха заблокувала сєвєродонецьку «десятку». Дебют був списаний зі вчорашнього матчу, а от продовження явно із сьогоднішнього: скористатися стартовим доробком не вийшло. Не все ладилося в грі, а частенько м"ячі просто падали...

«Сєвєродончанка», що грала в цьому матчі, на відміну від першого, з відмінним настроєм, зрівняла гру в партії. У кожному виграному розіграші «Хіміка» хотілося бачити позитив, який стане наріжним каменем перелому. Ось Дрозд закрила Деніну, а ось Політанська зробила скидання. Але цей позитив не складався в якусь результуючу складову. Всьому виною свої помилки і натхненна гра сіверськодонецьких «країв». Символічно, що саме Лісєєнкова поставила крапку в матчі. 0:3 - «Хімік» поступився.

Відзначимо, що це перше «сухе» поразка «Хіміка» в домашніх матчах Суперліги за період керівництва Сергія Голотова - з 29 вересня 2012 року (111 ігор)

Після двох турів «Хімік» лідирує, набравши 9 очок. На три менше у «Орбіти» і «Галичанки», які свої ігри 2-го туру зіграють 23-24 жовтня.

Що стосується Катерина Кальченко, то додому вона пішла самостійно. Тому будемо сподіватися, що останню тренувальний тиждень перед першим матчем 1/16 фіналу Кубку ЄКВ з «Нантом» вона почне разом з командою. Нагадаємо, що «Хімік» в цьому сезоні в єдиному числі представляє жіночий український волейбол в єврокубках.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

 

 

Источник