Суперліга (чоловіки). «Вінниця» та «Барком» поділили очки!

07:41 | 19 октября 2015

У п’ятницю та суботу відбувся спарений двобій в рамках 1-го туру чоловічої Суперліги. ВК «Вінниця» приймав «Барком»… 

Результати двох матчів виявилися різними, і це досить цікаво та символічно. Адже вперше у цьому сезоні суперники, що грали між собою в турі, поділили перемоги. Мало хто чекав на такий розвиток подій саме у цьому протистоянні, адже проблеми «Вінниці» усім відомі, тоді як «Барком» ставить перед собою у цьому сезоні досить амбіційні завдання і розглядається як теоретичний претендент на золото. Багато хто зі спеціалістів прогнозував для галичан у «Вінниці» легку «прогулянку», але з висновками, схоже, поспішили…

 

ВК «Вінниця» – «Барком-Кажани» – 3:2 (25:23, 16:25, 25:17, 16:25, 15:11)

«Вінниця»: Руденко, Хомин, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Краєвський (л), Тищенко. В.о. тренера: Ігор Новіков.

«Барком-Кажани»: Осадца, Флюнт, Семенюк, Гребенюк, Капаєв, Кадюк; Обремський (л), Бокшан (л), Тевкун (к), Шиманський, Плясецький, Кульбіда, Пилипів. Тренер: Ян Сух.

Судді: В.Босенко (Суми), О.Осадчий (Чернгів).

Тривалість матчу: 104 хв. (24+20+21+23+16).

16 жовтня. Вінниця. Зал ВДПУ. 190 глядачів.

 

ВК «Вінниця» – «Барком-Кажани» – 0:3 (22:25, 19:25, 24:26)

«Вінниця»: Руденко, Хомин, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Краєвський (л), Тищенко. В.о. тренера: Ігор Новіков.

«Барком-Кажани»: Осадца, Флюнт, Семенюк, Гребенюк, Капаєв, Кадюк; Обремський (л), Бокшан (л), Тевкун (к), Шиманський, Плясецький, Кульбіда, Пилипів. Тренер: Ян Сух.

Судді: О.Осадчий (Чернгів), В.Босенко (Суми).

17 жовтня. Вінниця. Зал ВДПУ.

Становище вінницької команди, і без того незавидне (колектив влітку оновився майже повністю, втративши всіх основних гравців), ще більше ускладнилося в середині минулого тижня, буквально напередодні матчів з «Баркомом». У клубному лазареті опинився … головний тренер  колективу Олександр Бондаренко (на фото).

Справа в тому, що ще влітку, граючи в волейбол на чемпіонаті України серед ветеранів, Олександр Юрійович травмував ахілл. Знадобилася операція… На щастя, хірургічне втручання було успішним, але все ж кілька наступних тижнів керувати командою Бондаренко якщо і зможе, то лише дистанційно.

«Керування тренувальним процесом покладене на мого помічника Ігоря Новікова. А я сподіваюся повернутися у стрій до початку грудня. До цього часу нога перебуватиме в гіпсі, – розповів Олександр БОНДАРЕНКО. – Я підтримую постійний зв’язок зі своїм асистентом, він повідомляє мені подробиці матчів. Звичайно, п’ятнична перемога над «Баркомом» додала мені позитивних емоцій, сподіваюся, це прискорить одуження».

Ігор НОВІКОВ у свою чергу відзначив: «Нічого особливого у нас не сталося. Хлопці дуже добре налаштувалися на протистояння з львівським колективом і заслужено виграли перший матч. Відзначив би у нашому складі капітана Артема Скорохода та діагонального Андрія Горбенка. Втім, на компліменти заслуговує вся команда. Що ж до «Баркома», то у цієї команди багато амбіцій, але поки  я не бачу, за рахунок чого вона боротиметься за золото... Щоправда, у другій зустрічі нам виграти не вдалося – забракло сил, хлопці все віддали у п’ятницю. У нас молодий колектив, нам елементарно не вистачає досвіду».

Один з провідних гравців львівської команди Віталій ОСАДЦА також прокоментував підсумки протистояння з «Вінницею»: «Ми поступилися у першій зустрічі через недооцінку суперника. Не змогли гідно налаштуватися і жорстоко за це поплатилися. Прикро, що не втримали перевагу у стартовій партії: вели у рахунку 17:11, але втратили концентрацію і дали супернику можливість вийти вперед по сетах. Після цього ми лише наздоганяли «Вінницю», але так і наздогнали. На наступний день вийшли на майданчик набагато більш серйозно налаштованими і виграли другий матч. Те, що втратили два очки за один тур, не дуже добре для нас, але чемпіонат лише розпочинається і попереду довга дистанція. Ми зробимо правильні висновки після цього виїзду».

 

***

Отже, в Суперлізі зіграно два повні тури, і наразі чемпіонат бере невелику перерву. А нині на порядку денному – Кубок України, 1-й етап якого буде зіграний вже цього тижня.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник