Александр Борічіч – новий президент ЄКВ!

14:56 | 19 октября 2015

У Софії відбулася Генеральна асамблея Європейської конфедерації волейболу. Новим президентом ЄКВ на чотирирічний термін обраний серб Александр Борічіч.

 

XXXVI Генеральна асамблея ЄКВ тривала у столиці Болгарії кілька днів  і співпала з проведенням у цьому місті вирішальних матчів чемпіонату Європи з волейболу 2015 року.

Цього року поважне зібрання, поміж інших важливих питань порядку денного, мало на меті обрання нового керівництва Європейської конфедерації волейболу. Відзначимо, що участь у Генеральній асамблеї зазвичай беруть всі глави національних федерацій континенту. Нашу країну на офіційних заходах представляв президент ФВУ Володимир Туровський.

У п’ятницю, 16 жовтня, перед делегатами Асамблеї виступив президент ФІВБ Арі Граса, який поділився своїм баченням подальших перспектив волейболу та проголосив основні цілі, закладені у Стратегічному плані розвитку ФІВБ.  

Наступного дня відбулися вибори нового голови ЄКВ. Президентом організації було обрано серба Александра Борічіча. Він змінив на цій посаді Андре Майера з Люксембурга, який керував європейським волейболом 14 років. Борічіч – дев’ятий за рахунком президент ЄКВ.

Александр Борічіч, якому 67 років, свого часу був відомим волейболістом і виступав за збірну Югославії, яка вигравала бронзу чемпіонату Європи-1975. По завершенні ігрової кар"єри працював тренером, у 1992 році очолив федерацію волейболу Югославії. Очолював федерацію волейболу Сербії і Чорногорії, федерацію волейболу Сербії. З 2001 року Борічіч працював у Виконавчому комітеті ЄКВ, а з 2011 року обіймав посаду 1-го віце-президента.

Александр Борічіч продовжує також виконувати функції виконавчого віце-президента ФІВБ, відповідального за етапи Світової ліги та Світового Гран-Прі.

Відтепер на нього покладені обов’язки президента ЄКВ, він буде їх виконувати протягом чотирьох років, до наступного звітно-виборчого з"їзду, який має відбутися в 2019 році.

 

 

Прес-служба ФВУ 

Источник