«Хімік» - «Сєвєродончанка». Прес-конференція тренерів

16:56 | 19 октября 2015

 Головні тренери «Хіміку» та «Сєвєродончанки» на прес-конференції після матчів 2-го туру чемпіонату України, прокоментували виступ своїх команд, які, нагадаємо, обмінялися «сухими» перемогами.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Хімік» в Україні, як «Уралочка» в СРСР»

- Гарію Шамоєвічу, вітаємо вас з перемогою. Які висновки були зроблені після першої гри, щоб домогтися успіху в другій?

- Якщо ви пам"ятаєте першу гру, то ми потворно зіграли в атаці. Ми в принципі не впоралися з цим компонентом. У нас на майданчику замість п"яти нападників було тільки два. А удвох виграти в такої команди як «Хімік» досить складно. Проблеми вчорашньої поразки - все-таки психологія. Деякі гравці здригнулися і не показали те, що вони могли показати. Особливо лідер наших атак Лісєєнкова. Сьогодні на майданчику була абсолютно інша Аня. Досвід вже підказує, що дві гри поспіль потворно команди, як правило, не грають. Вчорашнє неподобство на майданчику - це все-таки стресова ситуація для гравця. А після такого стресу у гравця, як правило, йде правильна реакція.

- І все-таки більш конкретно про причини досить крупної поразки в першому матчі?

- Як я вже говорив, це психологія. «Хімік» на багатьох гравців надає певний тиск, так як останні п"ять років ця команда вважається найсильнішою в країні. Якщо ви пам"ятаєте, за часів СРСР виграш в такої команди як «Уралочка» був великою рідкістю, і багато команд, а точніше гравці цих команд, пасували перед брендом. Так і з «Хіміком» зараз в Україні. Плюс вчора суперник зіграв набагато краще в атаці.

- Тим не менш, на другий матч «Сєвєродончанка» вийшла абсолютно з іншим настроєм, ніж вчора? Були знайдені якісь особливі слова?

- Природно, було проведене зібрання. Було акцентовано увагу на тому, що з будь-яким суперником треба боротися, а результат - наслідок того, що ти робиш на майданчику.

- Наскільки очікуваної була сьогоднішня перемога, адже сезон тільки розпочався?

- Не сказав би, що цей результат був очікуваним. Незадовго до виїзду в Южне ми втратили одного з основних нападників - травмувалася Карина Юрченко. Вона, хоч і молодий гравець, несе певне навантаження в атаці, є одним з лідерів нападу. На жаль, ми її не могли використовувати в матчах з «Хіміком». Природно, це позначалося на настрої команди і на виконанні завдань в Южному. Я припускав, що після вчорашньої поразки ми зіграємо краще, додамо однозначно. Думаю, що сьогодні не настільки вдало зіграли в атаці волейболістки «Хіміка». І десь за рахунок цих помилок суперника нам вдавалося йти вперед.

- Така гра «Сєвєродончанка» - стеля? Наскільки великий потенціал команди?

- Межу встановити досить складно. Вдосконаленню немає меж. Думаю, що у «Сєвєродончанки» є потенціал, і команда може додавати, особливо з поверненням в лад Юрченко. Звичайно, багатьом гравцям, зокрема, Таїсії Хорольської, не вистачає досвіду - вона часто губиться в ігрових ситуаціях. В цілому ж, думаю, що ми зіграли на відсотків сімдесят своїх можливостей.

- Тим цікавіше буде боротьба в чемпіонаті ...

- Думаю, що все ще попереду, враховуючи формулу чемпіонату. Все буде вирішуватися у фінальній четвірці. На сьогодні ці розклади - перший ти, або другий-третій-четвертий - можуть нівелюватися в першому ж фінальному турі. Тому основна боротьба буде на другому етапі.

Прес-конференція Гарія ЄГІАЗАРОВА. ВІДЕО 

Сергій ГОЛОТОВ: «Головна мета зараз - єврокубки» 

- Чому програли? Тому що експериментували. Я зробив зміни в складі. Намагалися Томіч підключити, Чернуху з діагоналі перевели в «четвірку», спробували Дрозд. Ми цілеспрямовано готуємося до єврокубків. Так, ми програли, але це не ключова гра сезону. У нас практично через тиждень перша гра єврокубка, і тому вважаю, що є право на експерименти.

- Тим не менш, Чернуха досить невдало зіграла...

- Вона почала гру не на своєму місці, потім була замінена. Після перебування на «лавці» вона трохи збилася з ритму гри. Не думаю, що 20-річна волейболістка повинна грати так стабільно, як вона це зробила вчора, показавши в атаці 68% ефективності.

- Чи можна говорити, що досить легка перемога в першому матчі позначилася на настрої команди у другій грі?

- Знаєте, на зібранні перед другим матчем я сказав волейболісткам, що мені абсолютно не сподобалася гра напередодні. Цифри мене насторожили, і після першої гри у мене був якийсь неприємний осад, незважаючи на впевнену перемогу - 25:19, 25:19, 25:14. Я був абсолютно незадоволений грою команди. У підсумку те, що я прогнозував, воно все збулося. У сьогоднішній поразці, може, винен і я сам, поставивши такий склад. Але, повторюся, у нас немає часу, нам треба готуватися до єврокубків, і тому треба було спробувати такий склад сьогодні.

- Міна Томіч до першого матчу єврокубка набере форму?

- Боюся, що ні. Вона пропустила більше десяти днів через травму плеча. У цей період вона тільки ходила в тренажерний зал і до м"яча не торкалася. Не думаю, що вона буде готова до першого матчу.

- Після ігор з «Сєвєродончанкою» команда тепер вже буде повністю зосереджена на єврокубку. Як буде побудована робота в цей період?

- Нарешті у нас є вже якийсь відеоматеріал, правда, він досить невеликий. Будемо чекати 20 жовтня, коли «Нант» зіграє свій перший матч у чемпіонаті Франції, і матеріалу буде вже набагато більше. У нас буде чотири дні на розбір, на підготовку, на перегляд відео. Будемо вже конкретно працювати по супернику. У неділю вихідний, а в понеділок вже починається підготовка. Саме цикл під єврокубок. І фізично будемо готуватися, і технічно, і тактично - будемо певні схеми награвати. Часу цілком достатньо. Працювати будемо в такому циклі - 2-1-2-1-2. До Франції вирушаємо ввечері 25 жовтня.

Прес-конференція Сергія ГОЛОТОВА. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник