Лідерство в рейтингу ЄКВ наближає до Бразилії

05:11 | 22 октября 2015

ЄКВ оприлюднила рейтинги національних збірних. В результаті визначилися команди, які претендують на те, щоб потрапити на Олімпійські ігри. 

Сенсаційних словенців у Ріо не побачимо

Рейтинг-лист чоловічих збірних був оприлюднений невдовзі після завершення чемпіонату Європи, який минулої неділі завершився у Софії.

В оновленому рейтингу, як і раніше, перший рядок зберігає збірна Росії, і це незважаючи на непереконливий результат цієї команди на Євро. Нагадаємо, росіяни поступилися у чвертьфіналі італійцям.

Саме «Скуадра Адзурра» посідає друге місце в табелі о рангах. З п’ятої позиції на третю піднялася збірна Болгарії.

Що ж до французької дружини, яка святкувала історичну першу перемогу на чемпіонаті Європи, то вона … залишилася на своєму сьомому місці. Ще гірша ситуація в словенців, які створили головну сенсацію Євро – ця балканська збірна лише десята…

Згідно регламенту відбору на Олімпійські ігри (нещодавно ми зупинялися на ньому докладніше в нашій статті), вісім збірних, які мають кращий рейтинг ЄКВ, претендують на путівку на Олімпіаду від європейського континенту. Відзначимо, до цього часу квитки у Ріо вже забронювали собі італійці за підсумками Кубку світу.  

Отже, участь у європейській кваліфікації на Олімпійські ігри візьмуть зібрні Росії, Болгарії, Польщї, Німеччини, Сербії, Франції, Фінляндії та Бельгії. Турнір проводитиметься з 5-го по 10 січня у Берліні, Напряму на Ігри потрапить лише переможець. Команди, що посіли друге і третє місця, отримають другий шанс на світовому відборі, який відбудеться в травні 2016 року в Японії.

Становище чоловічої збірної України у рейтингу ЄКВ не змінилося порівняно з минулою редакцією даного реєстру. Україна – на 23-й позиції. Повністю рейтинг доступний за цим посиланням

 

Жінок розсудить Анкара

Трошки раніше був опублікований і відповідний рейтпнг ЄКВ серед жіночих команд. Нагадаємо, жіночу першість Європи виграли росіянки, і в даному випадку їхній факт лідерства у реєстрі не викликає зайвих питань. Росіянки посунули з лідируючої позиції італійок, які очолювали рейтинг перед цим. Команда з Апеннін є другою, збірна Сербії – на третій позиції.

Оскільки сербки вже кваліфікувалися на Олімпійські ігри через Кубок світу, участь в європейському олімпійському відборі візьмуть: Росія, Італія, Туреччина, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, Польща і Хорватія. Змагання проходитимуть з 4-го по 9 січня в Анкарі. Формула – та сама, що і для чоловічих збірних.

Відзначимо, що жіноча збірна України у рейтингу ЄКВ поступилася однією позицією і наразі посідає 18-те місце. Докладніше з реєстром можна ознайомитися за цим посиланням.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник