Кубок ЄКВ (жінки). «Нант» (Франція) - «Хімік». На старті єврокубкового сезону

14:56 | 27 октября 2015

Сьогодні о 21.00 за київським часом п’ятиразові чемпіонки України волейболістки «Хіміку» стартують в новому євросезоні – в першому матчі 1/16 фіналу Кубку ЄКВ вони зустрінуться в Нанті з однойменним клубом.

«ХІМІК». ОСТАННІ НОВИНИ

Перед першим матчем команда під керівництвом Сергія Голотов мала повний тренувальний тиждень для детальної підготовки до суперництва з «Нантом». У складі команди працювала і Катерина Кальченко, яка отримала пошкодження в останньому офіційному матчі – із «Сєвєродончанкою». Планується, що вона зіграє в Нанті. У Францію «Хімік» традиційно відправився заздалегідь, щоб встигнути адаптуватися до умов проведення матчу.

 

 23 жовтня. Южне. ФСК "Олімп". Одне з останніх тренувань "Хіміку" перед вілправленням в Нант

 

«ХІМІК». КОМЕНТАРІ 

Алла ПОЛІТАНСЬКА, зв’язуюча ВК «Хімік»:

- Про «Нант» інформації небагато. Знаємо, що суперник веде швидку гру, з хорошим прийомом. Будемо намагатися виграти. За рахунок чого «Хімік» може добитися перемоги в «Нанті»? Командні дії, емоції, повна концентрація і настрій - ось складові успіху. А, взагалі, ми націлені завоювати єврокубковий трофей.

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- «Нант» - команда хорошого європейського рівня, у складі якої вісім легіонерів. Загалом, суперник в порядку, але ми будемо боротися, тушуватися не збираємося. Ми вивчили його добре, і вважаю, що він нам під силу. Серед сильних сторін «Нанта» зазначу дуже якісний прийом і швидку гру. Треба буде нівелювати ці компоненти подачею.

- Ви не раз говорили, що «Хімік» цілеспрямовано готується до єврокубків. Як оціните готовність команди зараз?

- Готовність нормальна, але завжди хочеться, щоб вона була краще. Гравці ще не набрали максимальну форму. Це тривалий процес, особливо після декретної відпустки, в якому знаходилися деякі волейболістки. Але в цілому гравці вже близькі до своїх оптимальних кондицій. Думаю, що ми можемо зіграти в Нанті на хорошому рівні. За останніми тренувань я оцінив би готовність команди на сімдесят відсотків.

- Які складові успіху в Нанті?

- У першу чергу - прийом. На сітці, думаю, ми все ж потужніші - і на блоці, і за ростовими даними. Гратимемо в новому залі, де господарі матимуть серйозну підтримку. Тому важливо, щоб волейболістки не здригнулися в прийомі.

Тетяна КОЗЛОВА, капітан ВК «Хімік»:

- «Нант» - добра команда з прекрасною підтримкою. Коли я виступала за «Канни», виїзні ігри в Нанті складалися досить непросто. Але «Хімік» налаштований успішно виступити в єврокубку. Ми їдемо в Нант, щоб боротися і перемагати

 

 

 

«НАНТ». ТРОХИ ІСТОРІЇ

Історія першого суперника «Хіміку» в єврокубку розпочалася у 1968 року, але головні успіхи датуються останніми роками.

У 2010 році ВК «Нант» посів друге місце в першому національному дивізіоні і вийшов в елітний - Лігу А. Кращим для команди став сезон-2013/14 - друге місце в чемпіонаті країни, фінал Кубка Франції і путівка в Лігу чемпіонів. Цікаво, саме в цьому турнірі наш суперник і дебютував у єврокубках. З одного перемогою «Нант» зайняв третє місце в групі з турецьким «Фенербахче» (1-е місце),  азербайджанським «Азерйолом» (2-е) і румунською «Штіінцею» (4-е). Після цього «Нант» перейшов в челендж-раунд Кубку ЄКВ, де потрапив на майбутнього володаря трофея - краснодарське «Динамо» (0:3, 0:3).

 

«НАНТ». КАДРИ-2015

Цікаво, що у складі нашого майбутнього суперника вже третій сезон грає бельгійська центральна Енджі Бланд - чемпіонка України 2012 року в складі «Хіміка». Разом з нею ще одна волейболістка збірної Бельгії Ельс Вандестен, яка виступала на недавньому чемпіонаті Європи в основному складі.

У нинішньому сезоні в «Нанті», як і в «Хіміку», відбулися серйозні кадрові зміни: на зміну чешці ДолежаловоЇ, аргентинці Калло, гречанці Кутуксіду і двом американкам - Вільямс і Тернер прийшли інші п"ять легіонерів - бразилійка Рамос, американки Грант і Хармс, канадка Марсель і чешка Барборкова.

 

«НАНТ». НОВИЙ СЕЗОН

Наскільки відбилися ці зміни на силі «міцного горішка» з Нанта, складно судити, оскільки команда зібралася в повному складі лише на початку жовтня і провела всього дві офіційні ігри - 20 та 24 жовтня. Втім, в останній підопічні Сільвена Кінкіса обіграли срібних призерів останнього чемпіонату Франції - «Лє-Канне», з рахунком 3:1.

Матч «Нант» - «Хімік», на відміну від матчу чемпіонату Франції, відбудеться в набагато місткому залі «Palais Des Sports Beaulieu», який вміщує 5500 глядачів. За повідомленням офіційних ресурсів клубу, вся квитки розкуплені.

 

«НАНТ». КОМЕНТАРІ

Маріон ГОТЬЕ-РАТ, капітан ВК «Нант» (Франція):

- У нас виходить досить напружений графік на старті сезону. Цей матч Кубка ЄКВ стане третім для нас за останній тиждень. Європейський Кубок не є пріоритетом для нас в цьому сезоні, але це не означає, що ми не будемо грати на перемогу. Навіть, навпаки! Я думаю, що треба буде підійти до цього матчу з хорошим настроєм, а в самій грі бути точними і надійними у своїх діях.

 

Сільвен КІНКІС, головний тренер ВК «Нант»:

- Ми дуже раді знову брати участь в єврокубках. Дівчата пишаються, що добилися такого права, оскільки кваліфікуватися в Кубок ЄКВ було досить непросто. Тому вони будуть прагнути якомога краще. Єврокубки - це відмінний досвід.

 

Енджі БЛАНД (Бельгія), гравець ВК «Нант», чемпіонка України 2012 року у складі «Хіміку»

- Звичайно, я дуже рада, що завдяки жеребу «Нант» зіграє з «Хіміком», і мені, таким чином, вдасться зустрітися з людьми, з довелось попрацювати пліч-о-пліч у Южному. Чекаю-не дочекаюся зустрічі з дівчатами, з якими ми стали чемпіонами - Катею Кальченко, Аліною Степанчук, тренерами команди і Дімою Марюхнічем, звичайно. З нетерпінням чекаю поїздки до Южного, щоб побачити вболівальників команди. Для мене це хвилюючий момент.

Що стосується волейболу, я рада, що ми зможемо помірятися силами з такою командою, як «Хімік». Ця команда грає зовсім в іншому стилі, ніж той, що ми показуємо у французькій лізі. Це висока і потужна гра, тоді як ми намагаємося грати в швидкісний волейбол. Буде дуже цікаво побачити суперництво двох команд, що грають в різних стилях.

- Яким вам бачиться перший матч?

- Я думаю, що він буде складним, оскільки обидві команди не володіють великим обсягом інформації про суперника. Хто буде більше прагнути до перемоги, буде допускати менше помилок, той і переможе. У кожному разі всі квитки на завтрашній матч розпродані, і сподіваюся, що ми зможемо подарувати уболівальникам гарне шоу.

Хто виграє перший матч, матиме невелику перевагу перед повторною грою. Знаю, що «Хімік» має репутацію команди, яка відмінно грає вдома. Пам"ятаю, що в січні 2012 року южненська команда програла в гостях голландському «Слідрехту», а потім перемогла суперника вдома із загальним рахунком 4:0. Навіть якщо ми виграємо перший матч, питання про вихід в наступний раунд єврокубку залишиться відкритим до гри в Южному.

 

«Нант». Останній офіційний матч

«НАНТ» - «Лє Канне» - 3:1 (25:22, 25:20, 22:25, 25:17)

НАНТ: Рамос 1 очко (1 - атака, 0 - блок, 0 - подача), Марсель 19 (19,0,0), Готьє-Рат (к) 8 (4,2,2), Хармс 17 (13,4 , 0), Друенн 11 (10,0,1), Грант 9 (7,1,1); Унгерер (л), Фуше, Стоіліковіч, Бланд. Тренер - Сільвен Кінкіс.

Лє Канне: Стам-Пілон 20 (14,4,2) Мартінес 10 (7,3,0), Нюхалова 2 (1,0,1), Феделе 13 (12,0,1), Замбелло (к) 9 ( 6,3,0), Марті 1 (0,1,0); Цуцуї (л), Тодорова 2 (0,2,0), Руа, Гуерра Франко 6 (5,1,0), Корнієнко 2 (1,0,1). Тренер - Рікардо Марчезі.

Судді: К.Деврес, С.Крепель.

Набрані очки: 97-84 (61-49 - атака, 9-12 - блок, 4-5 - подача, 23-18 - помилки суперника).

24 жовтня. Нант. Зал «Сент Джозеф». 710 глядачів.

 

«Нант» (Франція).

Заявка на єврокубки-2015/16

 

 

Гравець

Амплуа

Зріст

Рік нар.

1

Енджі БЛАНД (Бельгія)

центр.блокуюча

187

1984

3

Фабріно РАМОС (Бразилія)

зв’язуюча

177

1986

6

Ельс ВАНДЕСТЕН (Бельгія)

догравальниця

186

1987

7

Ніа ГРАНТ (США)

центр.блокуюча

188

1993

8

Кетрін ХАРМС (США)

діагональна

185

1990

9

Ніна СТОІЛІКОВІЧ

зв’язуюча

178

1996

10

Ліза УНГЕРЕР (Бразилія)

ліберо

164

1988

11

Сарка БАРБОРКОВА (Чехія)

догравальниця

192

1985

12

Клементін ДРУЕНН

догравальниця

180

1993

13

Маріон ГОТЬЄ-РАТ

центр.блокуюча

184

1993

14

Вікторія ФУШЕ

діагональна

182

1995

18

Шаніс МАРСЕЛЬ (Канада)

догравальниця

183

1990

Головний тренер: Сільвен КІНКІС

 

«Нант» - «Хімік». Афіша матчу

Нант. 27 жовтня. «Palais Des Sports Beaulieu» (5500 глядачів). 21.00

Судді: Кароль ХЕПП (Люксембург), Карлос РОБЛЕС Гарсія (Іспанія).

Трансляції: ВІДЕО (не планується), ТЕКСТ

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

 

 

 

 

 

Источник