Шлях на Європу! Українські збірні отримали суперників

09:26 | 02 ноября 2015

У суботу у штаб-квартирі ЄКВ у Люксембурзі відбулося жеребкування відбіркових етапів чемпіонатів Європи серед дорослих, а також молодіжних збірних. 

Після завершення першостей Старого Світу минуло зовсім небагато часу, а волейбольна Європа вже знаходиться у передчутті наступного змагального циклу для національних збірних.

Нещодавно обраний президент Європейської волейбольної конфедерації Александр Борічіч відкрив церемонію жеребкування відбору до наступних турнірів, побажавши успіхів усім учасникам.

Свято волейболу — на Кавказі! 

Керівництво ЄКВ офіційно повідомило, які країни стануть організаторами чемпіонатів Європи 2017 року.

Отже, Польща прийматиме у себе чоловічий чемпіонат континенту, і це після вдало проведеної першості світу-2014 навряд чи можна назвати несподіванкою. А ось господарями жіночого чемпіонату Європи стануть Азербайджан і Грузія. Ці країни вперше прийматимуть волейбольний турнір такого масштабу!

Крім країн-організаторів форумів, місця у фінальній стадії континентальних чемпіонатів забронювали шість чоловічих і п"ять жіночих збірних — згідно підсумкової класифікації чемпіонату Європи-2015.

Отже, у змаганнях чоловіків позбавлені необхідності проходити відбірковий етап Франція, Словенія, Італія, Болгарія, Росія та Сербія.

Національні жіночі збірні, які напряму потрапили до вирішальної стадії, — Росія, Нідерланди, Сербія, Туреччина і Німеччина.

Далі зупинимося докладніше саме на етапі кваліфікації до цих турнірів, адже це саме те, на чому мають сконцентруватися українські волейболісти.

 

Чемпіонат Європи-2017 (чоловіки)

Всього у фінальній стадії виступлять 16 збірних. Отже, сім з них вже відомі. За решту вакансій (їх усього 9) посперечається 31 команда.

12 збірних розпочнуть змагання з першого відбіркового раунда, а інші 19 (і серед них – збірна України) автоматично переходять у другий раунд.

Склад груп у 1-му відбірковому раунді (матчі відбудуться в травні 2016 року):

Група 1 (Грузія) Група 2 (Люксембург)  Група 3 (Норвегія) Азербайджан Австрія Англія Грузія Литва Угорщина Швеція Люксембург Ізраїль Швейцарія Молдова Норвегія

 

Українська збірна, як уже було сказано вище, розпочне турнір з 2-ї кваліфікації. Поєдинки пройдуть у два кола: 15–18 вересня та 22–25 вересня 2016 року.

Склад груп на даному етапі:

Група А (Чорногорія, Іспанія) Група В (Данія, Фінляндія) Група С (Греція, Бельгія) Німеччина  Фінляндія Бельгія Іспанія Португалія Греція Чорногорія Данія УКРАЇНА 2-га краща команда серед 2-х місць (раунд 1) 1-ша команда в групі 1 (раунд 1) Краща команда серед 2-х місць (раунд 1) Група D (Словаччина, Хорватія) Група Е (Туреччина, Нідерланди) Група F (Румунія, Чехія) Словаччина Нідерланди Чехія Хорватія Туреччина Естонія Латвія Білорусь Македонія 1-ша команда в групі 3 (раунд 1) 1-ша команда в групі 2 (раунд 1) Румунія

Збірні, що фінішують на першому місці у своїх групах, відразу потрапляють до фінальної частини чемпіонату Європи. Другі команди в кожній групі переходять у 3-й відбірковий раунд: шість збірних розіграють останні три путівки на Євро у спарених іграх з 16-го по 21 травня 2017 року. Пари склалися таким чином:

2-га команда гр. А – 2-га команда гр. С

2-га команда гр. Е – 2-га команда гр. В

2-га команда гр. D – 2-га команда гр. F

 

Чемпіонат Європи-2017 (жінки)

Так само як і у чоловічих змаганнях, у фінальній частині першості Європи виступлять 16 збірних. Сім з них вже відомі (див. вище). За решту вакансій посперечаються 29 команд.

Вісім збірних розпочнуть змагання з першого відбіркового раунда, а 21 команда (у тому числі – збірна України) стартує з другого. 

Склад груп у 1-му відбірковому раунді (матчі відбудуться в травні 2016 року):

Група 1 (Естонія) Група 2 (Литва) Данія Боснія та Герцеговіна Естонія Литва Люксембург Чорногорія Швеція Норвегія

Українська жіноча збірна розпочне турнір з 2-ї кваліфікації. Поєдинки пройдуть у два кола: 15–18 вересня та 22–25 вересня 2016 року.

Склад груп на даному етапі:

Група А (УКРАЇНА, Італія) Група В (Франція, Бельгія) Група С (Угорщина, Польща) Австрія Бельгія Фінляндія Італія Франція Угорщина Латвія Іспанія Польща УКРАЇНА 1-ша команда в групі 2 (раунд 1) 1-ша команда в групі 1 (раунд 1) Група D (Португалія, Хорватія) Група Е (Румунія, Болгарія) Група F (Чехія, Словенія) Словаччина Болгарія Чехія Хорватія Румунія Білорусь Португалія Швейцарія Греція Ізраїль Краща команда серед 2-х місць (раунд 1) Словенія

Збірні, що фінішують на першому місці у своїх групах, відразу потрапляють до фінальної частини чемпіонату Європи. Другі команди в кожній групі переходять у 3-й відбірковий раунд: у спарених матчах вдома та на виїзді будуть розіграні останні три путівки на Євро (матчі пройдуть з 16-го по 21 травня 2017 року). Пари склалися таким чином:

2-га команда гр. А – 2-га команда гр. В

2-га команда гр. Е – 2-га команда гр. С

2-га команда гр. F – 2-га команда гр. D

 

Чемпіонат Європи-2016 (U-20, чоловіки)

Фінальна першість пройде у Болгарії з 2-го по 10 вересня 2016 року. Напряму до вирішальної стадії потрапляють лише госпадарі. На 32 команди очікує кваліфікаційна стадія.  

Збірна України серед 20-річних потрапила відразу до 2-го етапу відбору, який запланований на 31 березня - 3 квітня 2016 року. "Синьо-жовті" зіграють у групі F (усього таких груп сім).

Група F (матчі у Словенії). Бельгія, Словенія, Фінляндія, УКРАЇНА.

Переможці груп потрапляють до фінальної частини напряму. Команди, що посядуть друге місце, а також краща збірна з тих, хто фінішує на третій позиції, сформують дві групи по чотири команди на 3-му відбірковому етапі (матчі - 7-10 липня 2016 року). Для того, щоб застрибнути на останню сходинку потяга, що прямує до Болгарії, потрібно буде посісти перше чи друге місце у квартеті.

 

Чемпіонат Європи-2016 (U-19, жінки)

 

Фінальна першість Європи серед дівочих команд пройде у Словаччина та Угорщині з 27 серпня по 4 вересня 2016 року. Порівняно з рештою наших команд, молодіжна жіноча збірна України, "завдячуючи" низькому рейтингу, стартує тут з першого кваліфікаційного раунду. Поєдинки відбудуться на різдвяні свята -- з 7-го по 10 січня 2016 року.  

Група 1 (матчі в Україні). Ізраїль, Косово, УКРАЇНА.

Цікаво відзначити, що збірна Косово -- абсолютний дебютант в офіційних поєдинках під егідою ЄКВ, та й з командами Ізраїлю шляхи українців перетинаються нечасто...

Переможець групи у першому раунді виходить до другого етапу. Склад нашої потенційної групи (поєдинки з 31 березня по 4 квітня 2016 року):

Група D (матчі в Росії). Польща, Росія, Швейцарія, 1-ша команда в групі 1 (раунд 1).

Переможці груп другого етапу потрапляють до фінальної частини напряму. Команди, що посядуть друге місце, а також краща збірна з тих, хто фінішує на третій позиції, сформують дві групи по чотири команди на 3-му відбірковому етапі (матчі - 7-10 липня 2016 року). Ці вісім колективів розіграють лише три останні путівки на молодіжне Євро: щасливчиками стануть переможці груп та одна з команд, що залишилася на другому місці з кращими показниками, ніж у конкурента.

 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник