Микола ПАСАЖИН: «Взяти перше місце у Хмельницькому не вдалося»

17:11 | 02 ноября 2015

У чоловічих клубів зараз перерва, що розділила ігри Кубку та матчі 3-го туру Суперліги. Враженнями про виступ команди поділився наставник «Хімпрому».

Через тиждень після завершення матчів I етапу Кубку України в Хмельницькому Микола ПАСАЖИН відповів на запитання клубної прес-служби. Розмова з головним тренером сумчан розпочалася саме зі спогадів про ті кубкові зустрічі.

– Не приховую, що ми хотіли виграти групу в Хмельницькому, тому невеликий осад від того турніру залишився, – зізнався Микола Миколайович. – Ми непогано зіграли з другою командою «Юракадемії» та «Фаворитом». Два з половиною сети виглядали краще «Новатора», ведучи у третій партії 18:14. Але, на жаль, хлопці не витримали, почали більше помилятися і віддали ініціативу суперникам. У підсумку зазнали прикрої поразки з рахунком 2:3, посіли друге місце в групі.

– І потрапили у півфінальну групу до харківського «Локомотиву»…

– Що поробиш, треба продовжувати готуватися і грати. Тим більше, що у «Фінал чотирьох» виходять дві команди. Наше завдання-мінімум тепер: перемогти другу команду залізничників і львівський «Барком-Кажани». Я вважаю, що це цілком нам під силу.

– У матчах на Кубок в команді дебютував молодий діагональний Дмитро Вієцький. Як оціните його дебют?

– Цілком нормально. Діма, можна сказати, з листа грав з новими партнерами і став найрезультативнішим у нашій команді. Тепер головне, щоб Вієцький показував стабільність в грі, а те, що у хлопця високий потенціал, беззаперечно.

– Нових придбань «Хімпром-СумДУ» не планує?

– Поки що ні. Будемо працювати з тими волейболістами, які є в наявності. Я впевнений, що у нас зараз цілком боєздатний колектив, і можна боротися з усіма суперниками Суперліги, хіба що з «Локомотивом» поки що важко. Це і показали матчі другого туру в Харкові.

– Наступний ваш суперник у чемпіонаті країни – «Дніпро». Що можете сказати про нього?

– Найкраще про цю команду говорить результат в Кубку України, де дніпропетровська команда виграла групу, залишивши за бортом турніру бронзового призера попередньої Суперліги харківську «Юракадемію». Так що суперник непростий, і ми готуємося дуже серйозно. Звичайно, будемо розраховувати на максимальний результат, а як вийде насправді, покажуть самі матчі.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімпром-СумДУ»

Источник