«Орбіта» - «Хімік». Коментарі тренерів

13:56 | 03 ноября 2015

 Головні тренери команд-учасниць центрального двобою 3-го туру жіночого чемпіонату України «Орбіта» - «Хімік» далі коментар за підсумками туру.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Сергію Івановичу, спершу про гру, яка відбулася в п’ятницю. Що сталося з командою після першої партії, ії немов підмінили?

- Причини такої зміни дві. Одна з причин - хороша гра суперника, інша - волейболістки дуже втомилися після перельоту з Франції. Досить довго ми перебували в дорозі - вилетіли вранці і тільки ввечері опинилися в Запоріжжі. Гравці не встигли відновитися.

- Які корективи були внесені в гру команди?

- Коректив було внесено чимало. І за схемою блокування, і за схемою захисту. І, крім того, за складом, ви бачили, були певні корективи.

- За рахунок чого вдалося у другому матчі зломити суперника, який знову вийшов з гарним настроєм?

- Думаю, що й ми з хорошим настроєм вийшли на гру. Після поразки ми були зобов"язані з таким настроєм виходити. Дуже серйозна розмова був у нас з волейболістками після першого матчу. Дуже серйозно розбирали суперника. І це принесло плоди.

Інтерв’ю Сергія ГОЛОТОВА. ВІДЕО  

 Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Ігоре Дмитровичу, те, що «Орбіта» показала в першому матчі з «Хіміком» - це те, що ви хочете бачити в принципі від своєї команди?

- Що мене влаштувало, це ритм гри команди. З такою командою як «Хімік» потрібно грати швидше, жвавіше, бажанішим. Нам це вдалося. Що стосується елементів, то в силу того, що ми граємо не так розмірено, не так потужно, як суперник, нам вдавалася гра на блоці і багато інших позицій. Дуже добре зіграла наша єднальна Ольга Скрипак, чого не скажеш про другу гру.

- Ви були готові до такої гри, яку, показала ваша команда, налаштовували на таку гру?

- Абсолютно ні. Мої підопічні виходять однаково на будь-яку гру. Внутрішній подразник? Ну-у, може бути він був присутній в єдиноборствах. В силу «засланих казачків», як тут дехто іронізує.

- Як ви вважаєте, ваша команда може розраховувати на більше, ніж «бронза» - результат, який був показаний в попередніх трьох сезонах?

- А мені подобаються бронзові медалі. Хіба це погано. Багатьох це дратує, а мені подобається. Це ж медалі. Розумієте, кожне досягнення повинно бути адекватно оцінено. Це не докір на адресу господарів клубу. Халява - це добре. Але в міру. Друге місце коштує дорожче, перше - ще дорожче. У клубі повинна бути інфраструктура більш об"ємна і заможна. Для досягнення першого місця необхідно дуже багато доданків. Гра - це ж тільки вершина айсберга, а є ще й навчальний процес, і внутрішня життя команди ...

- Що не вийшло у другому матчі?

- Ми грали одну партію, решта - змастили. Що не вийшло? В силу делікатних обставин, пов"язаних з жіночим здоров"ям. Що дозволило супернику покірливо нас прибити у всіх трьох партіях. Сказати, що гра далі була обоюдоцікавою, не можу. Якщо взяти сукупно, доданки мощі обох команд, то суперник апріорі могутніше. А прийняти такі правила гри? Ми суперника не переб’ємо. Тому таким вийшов результат. У першій партії він вийшов таким, як грали ми - ми блокували, грали жваво, швидко, злагоджено. Так, як грали вчора.

Інтерв’ю Ігоря ФІЛІШТИНСЬКОГО. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник