Володимир КОВАЛЬЧУК: «Грати проти «Юракадемії» – особливі емоції»

12:56 | 10 ноября 2015

Після успіху «Локомотива» у харківському дербі враженнями поділився зв’язуючий чемпіонів України, а в минулому – гравець юристів Володимир КОВАЛЬЧУК.

-- Володимире, вітаємо з двома перемогами у традиційному харківському протистоянні! І, звичайно, цілком очікуване питання – як грається проти «Юракадемії» у складі «Локомотива»?

-- Коли приходиш в зал, в якому починалася твоя кар"єра гравця – це завжди особливі емоції. Приємно бачити глядачів, знайомі обличчя на трибунах, на місцях для почесних гостей і керівництва Юридичної академії. Але всі в «Локомотиві» налаштовуються тільки на перемогу, і немає різниці проти кого і на якому майданчику ми виходимо на матч. Чи то «Юракадемія», чи то «Буревісник» або «Барком». У національному чемпіонаті шість очок в турі ми просто зобов"язані здобувати.

-- Що стосується ігор цього туру, «Юракадемія» перший матч почала досить непогано і зуміла взяти першу партію...

-- Мені здається, у першій партії першого матчу ми погано приймали і подавали. Але треба і віддати належне «Юракадемії», яка була на куражі. До того ж не можна не відзначити підтримку вболівальників – повний зал людей. Глядачі, наскільки я встиг помітити, стояли навіть у проходах між трибунами. Це додало емоційних сил юристам. Звичайно, вони налаштовувалися на матчі з нами, у них багато чого виходило, і нам довелося переламувати хід гри.

-- Зараз «Локомотиву» доводиться розраховувати тільки на одного досвідченого зв’язуючого. Як грається за таких умов?

-- Один зв’язуючий чи їх кілька – треба все одно виходити і грати на перемогу. Це обов"язкова умова. У нас є перспективний молодий зв’язуючий Олексій Головень, через пару років він зміцніє, і мені буде вже важко, оскільки конкуренцію у спорті ніхто не відміняв (посміхається). Відповідальність лежить на кожному гравці, будь ти на майданчику або в квадраті запасних – це одна команда. Тут немає особливого поділу.

На другий матч з «Юракадемією» вийшов інший склад, ніж у першому матчі. У першій грі на заміну вийшов Юрій Томін і дуже допоміг команді. У другій грі добре зіграли Ілля Ковальов, Микола Рудницький. Так що у нас ігрову практику отримують всі. Той же Олексій Головень виходив у другій грі в кожній партії. Так що свій час на майданчику він також отримує. Я думаю, Олексій налаштований працювати, і в майбутньому у мене з"явиться серйозний конкурент.

-- Попереду матчі четвертого туру чемпіонату країни з ВК «Вінниця». Вони розглядаються як своєрідна генеральна репетиція перед єврокубком?

-- У нас йде цілеспрямована підготовка від матчу до матчу. До ігор з «Юракадемією» ми готувалися, оскільки ця команда хороша, і, як ми переконалися, може чинити гідний опір. Тепер будемо готуватися до ігор з «Вінницею» та матчів єврокубків, розбирати команду зі Словаччини. Як відомо, ми змушені будемо грати обидва матчі на виїзді на майданчику суперника. Цим завдання дещо ускладнюється, але я думаю, що нічого неможливого немає. До початку гри шанси є у всіх, а результат буде відомий тільки після фінального свистка. Тож для нас настав час серйозної підготовки до відповідальних матчів.

 

 

Прес-служба ВК «Локомотив»

Источник