Кубок ЄКВ (жінки). «Хімік» розраховує і на себе, і на своїх вболівальників

13:56 | 10 ноября 2015

Сьогодні о 18.00 в Южному «Хімік» проведе матч-відповідь 1/16 фіналу Кубка ЄКВ, в якому чемпіонок України влаштує тільки перемога.

 

Нагадаємо, що у «Хіміка» були непогані шанси домогтися перемоги в першому матчі. Чемпіонки України перемогли у першому сеті і вели в другому сеті п"ять очок - 21:16, але довести справу до логічного результату не зуміли. Підопічні Сільвена Кінкіса переломили хід гри, і як зазначив сам наставник в післяматчевому інтерв"ю, саме друга партія стала переломною. Підопічні Сергія Голотова також проявили характер, зламавши в четвертій партії опір суперника, який набрав обертів. Перемога в цій партії може стати стратегічно важливою у двоматчевій дуелі. Адже навіть незважаючи на програш, одне турнірне очко «Хімік» завоював, і тепер може вирішити результат боротьби не вдаючись до «золотого сету». А лотерейний сет буде призначений тільки в одному випадку, якщо господарки виграють 3:2.

Аліна СТЕПАНЧУК, ліберо «Хіміка».

- Напередодні матчу у Франції Сергій Голотов говорив, що дуже важливо буде витримати прийом. Наскільки вдалося це зробити?

- Прийом не пішов - суперник цілеспрямовано подавав. Сподіваюся, що на нашому майданчику прийом буде краще.

- Хтось із волейболісток «Нанта» справив враження?

- Ні. Не можу сказати, що хтось вже сильно виділявся.

- Чи вдалося поспілкуватися з колишньою волейболісткою «Хіміка» Енджі Бланд, яка зараз захищає кольори «Нанта»?

- Тільки привітали один одного на розминці перед матчем - я пробігала мимо. І після матчу можливості поспілкуватися не було.

- Кілька слів про підготовку. Над чим більшою мірою працювали?

- Працюємо над тими компонентами, в яких були проблеми в першому матчі. Дивимося, звичайно, відео, вивчаємо суперника більш детально, оскільки інформації стало більше.

- Те, що ми граємо на своєму майданчику це великий плюс для «Хіміка»?

- Дуже великий. Свій пристреляний майданчик, свої вболівальники, свої стіни. Все це вселяє оптимізм напередодні матчу.

- Рік тому ми грали вдома з «Конельяно», також на цій стадії Кубка ЄКВ. Пам"ятаєте атмосферу того поєдинку?

- О! Атмосфера була просто «Вау!». Стільки глядачів (захоплено). Це, наскільки я пам"ятаю, рекорд для волейбольних матчів у Южному (на підйомі). Зал гуде, трибуни гудуть, у тебе всередині все гуде (емоційно жестикулює, показуючи свій внутрішній стан в тому матчі). Гарні спогади.

Сподіваюся, що цього року наші глядачі повторять таку атмосферу. І прийдуть в зал, підтримають команду. Ми дуже на це сподіваємося, сподіваємося на вашу підтримку (звертаючись до вболівальників). Будь ласка, приходьте і підтримайте нас.

 

Тетяна КОЗЛОВА, капітан ВК «Хімік»:

- Тетяна, як було повернутися в країну, де ви провели два роки кар"єри - в «Каннах»?

- Звичайно, приємно було повернутися до Франції. Публіка в цій країні скрізь однакова в плані глядацького інтересу. На ігри чемпіонату приходить досить багато вболівальників, не кажучи вже про єврокубки. Тому знала, що підтримка у «Нанта» буде колосальна. Грати було приємно. Навіть, коли ми вийшли після гри, нам плескали, підтримували нас. Звичайно, результат матчу незадовільний для нас, але було приємно перебувати в такій обстановці.

- Така обстановка додавала емоцій, або ж тиснула, все-таки нечасто, навіть таким досвідченим гравцям, як ви, доводиться грати в такій атмосфері?

- Тиск, звичайно, є, але знову ж, це залежить від того, як ти себе налаштуєш. Коли у тебе все виходить, то така атмосфера в допомогу, якщо йде збій у діях - чи особистих, чи командних, то відчуваєш і тиск суперника, і тиск трибун.

- «Хімік» досить успішно почав матч - переміг у першій партії, вів п"ять очок у другій. Чому не вдалося продовжити в такому ж дусі, як ви вважаєте?

- На жаль, пішов набір своїх помилок. Це не суперник нас змусив помилятися, ми помилялися самі. За це дуже прикро. Зробимо правильні висновки - буде все добре.

- З яким настроєм команда готується до першої домашньої єврокубкової грі?

- Ми вже забули матч, який програли. Сподіваюся, ми зробили правильні висновки, працюємо над помилками, над тим, щоб максимально їх виключити в своїй грі. Сподіваюся все буде добре.

- Як капітан, як лідер команди відчуваєте, що на вас лягає більш висока відповідальність?

- Мені здається, що в будь-якій команді завжди є гравець, на якого дивляться, від якого чекають підтримки. Якщо я такий є, то буду намагатися максимально докласти зусиль, щоб допомогти дівчатам. Якщо не вийде допомогти в ігровому плані, допоможу словами, підтримкою.

- Чи варто «Хіміку» побоюватися когось конкретно у складі «Нанта»?

- Важко сказати. Коли ми граємо, ми повинні самі себе побоюватися. Як можна менше своїх помилок - і все буде добре. У першу чергу, ми повинні зіграти в свою гру, командну гру. Все йде від психології. Якщо ми добре почнемо, все буде в нашу сторону.

 Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік».

- Сергію Івановичу, яка робота була виконана при підготовці до другого матчу з «Нантом»?

- Робота була виконана чимала. Суперник був повністю вивчений - інформації, самі розумієте, у нас зараз набагато більше. Проаналізували і наші дії, наші помилки. На превеликий жаль, у нас далеко не все вийшло. Хочемо, щоб це не повторилося у повторній грі при своїх глядачах.

- Чимось здивував суперник виходячи з тієї інформації, що у вас була?

- Ні, нічим, за винятком канадки Шаніс Марсель - вона не грала в тих матчах, що ми переглядали при підготовці. Вона зараз лідер «Нанта».

- Саме тому вона забила більше всіх?

- Ну, вона сама по собі непоганий гравець. Плюс, ми не були до неї готові.

- Те, що чимало часу на майданчику провела другий зв’язуюча «Нанта» - Ніна Стоіліковіч, якось відбилося на грі суперника?

- На щастя «Нанта», у цієї команди дві рівноцінні сполучні. Не пішла гра у першої, вийшла друга. Але для нас зміна зв’язуючої не стала сюрпризом. Тим більше, що обидві волейболістки вели гру в одному ключі.

- Як команда сприйняла поразку в Нанті, який настрій зараз?

- Ви знаєте, ми налаштовувалися дуже добре. І в першому матчі мене дуже порадував настрій, нехай і виконання не завжди задовольняло - і технічне, і тактичне. Звичайно, волейболістки засмутилися, переживали. Засмутила п"ята партія, яка вийшла провальною - вона не задалася з самого початку. Перші чотири партії пройшли, як ви знаєте, в боротьбі. Гравці були засмучені. Плюс накопичилося багато ігор - десяток за місяць. Виходить в середньому одна гра за три дні, а на кожну гру адже налаштовуєшся. Тому, до речі, і в Запоріжжі було важко.

- Зараз команда вже отямилася?

- Так. Якраз сьогодні на ранковому тренуванні я це відчув (бесіда відбувалася 5 листопада. - прес-служба). До цього волейболістки виглядали втомленими - і морально, і фізично. Час ще є, тому до гри будемо готові.

- Чи можна очікувати, що канадку ми все ж прихопимо?

- Однозначно. Ми налаштовуємося тільки на перемогу.

- Наскільки буде важливий фактор свого майданчика?

- Думаю, що з нашого боку буде інша команда в цьому матчі. Плюс ми сподіваємося, що прийдуть глядачі, яких ми дуже чекаємо. У Франції на трибунах було більше п"яти тисяч глядачів, які дуже сильно підтримували свою команду. Тому фактор свого майданчика буде дуже відчутним. Вболівальник - це як сьома людина у складі команди. Підтримка у «Нанта», як я вже говорив, була неабиякою. Сподіваюся, що і у нас буде така ж.

 

«ХІМІК» - «Нант» (Франція). Афіша матчу

Южне. 10 листопада. ФСК «Олімп» (2500 глядачів). 18.00

Судді: Мехмет ДЕМІРДЕЛЄН (Туреччина), Заур ХАДЖИЄВ (Азербайджан).

Трансляції: ВІДЕО (LAOLA1, http://24at.tv/olimp-tv), ТЕКСТ

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник