«Хімік» та 1800 вболівальників вийшли в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ

14:26 | 11 ноября 2015

 Южненський «Хімік» за підтримки 1800-та своїх уболівальників переміг у трьох партіях французький «Нант» в матчі-відповіді 1/16 фіналу Кубка ЄКВ і вийшов у наступний раунд змагань. Нагадаємо, що у першій грі суперник взяв гору з рахунком 3:2.

 

Відзначимо, що за відвідуваністю цей волейбольний матч став другим в історії Южного після матчу із зірковим «Конельяно» (Італія) 11 листопада 2014 року, на якому побувало 2100 глядачів

В 1/8 фіналу «Хімік» зустрінеться з переможцем пари «Парі Сен-Клу» (Франція) - «Кангасала» (Фінляндія), другий матч в якій відбудеться 11 листопада на майданчику скандинавської команди, що виграла в гостях з рахунком 3:2.

«Хімік» - «Нант» (Франція) - 3:0 (25:20, 25:22, 25:23)

«Хімік»: Дрозд 5 очок (4 - атака, 1 - блок, 0 - подача), Політанська 6 (4,2,0), І.Молодцова 9 (7,2,0), Чернуха 25 (23,1, 1), Томич 9 (7,1,1), Козлова (к) 3 (2,1,0); Степанчук (л), Нємцева, Сильченкова. Тренер - Сергій Голотов.

«Нант»: Бланд 2 (0,1,1), Грант 3 (3,0,0), Рамос, Вандестен 11 (11,0,0), Хармс 10 (7,3,0), Друенн 2 (1 , 1,0); Унгерер (л), Стоїліковіч 3 (0,1,2), Фуше 8 (8,0,0), Барборкова 3 (3,0,0), Готьє-Рат (к) 3 (0,3,0). Тренер - Сільвен Кінкіс.

Судді: М.Демірделен (Туреччина), З.Гаджіев (Азербайджан).

Тривалість матчу: 91 хв. (25+35+31).

Набрані очки: 75-65 (47-33 - атака, 8-8 - блок, 2-4 - подача, 18-20 - помилки суперника).

10 листопада. Южне. ФСК «Олімп». 1800 глядачів.

Напередодні матчу 1/16-й, який повинен був визначити переможця пари, гравці і головний тренер «Хіміка» закликали глядачів заповнити трибуни, як це зробили французи в Нанті. Вболівальники відгукнулися на заклик. І не просто прийшли, а «всю дорогу» гнали команду до перемоги, ні на секунду не змовкаючи.

Наставники команд-суперників справили деякі зміни у складах, але одне було незмінно - обопільне прагнення до перемоги. Перший удар завдав «Хімік» - 2:0 після перехідного у виконанні Анастасії Чернухи, яка стала головною дійовою особою у складі чемпіонок України. Дві помилки господинь, і рахунок вже рівний. І надалі підопічні Сергія Голотова грішили помилками, як втім і команда Сільвена Кінкіса. Але, само собою, питання про переможця вирішувалося в змаганні в основних волейбольних елементах. Довгий час у першій партії жодна з команд не могла домогтися реальної переваги. Тетяна Козлова - потужно з четвертої зони - 4: 2, Кетрін Хармс - 4:3. Чернуха - красиво «вистрілила» по лінії - 11:11. Грант успішна на блоці, і «Нант» вперше вийшов вперед - 13:12. На другу технічну перерву команди пішли з мінімальною перевагою «Хіміка». Дар"я Дрозд ефектно використовувала передачу в другу зону - 16:15. А відразу після перерви Чернуха «зачохлила» добре відому южненським уболівальникам Енджі Бланд – чемпіонку України 2012 року у складі «Хіміку» - 17:15. Трохи згодом французькому наставнику довелося взяти перший тайм-аут. Не допомогло. Ще один за рахунку 20:16. Але «Хімік» продовжив прискорення. Знову Чернуха цього разу з «четвірки». 21:16. Інна Молодцова зберегла перевага класичної по виконанню і завершенню швидкою атакою - 23:18. Ті ж «+5» і на фініші партії - 25:20.

У другій партії чемпіонки України вже до перерви вже, здавалося, забезпечили собі вирішальний відрив. Молодцем, вибачте за тавтологію, проявила себе на сітці Інна Молодцова, додала очок у скарбничку Анастасія Чернуха. 6:0 в одній розстановці і 13:6. Сільвен Кінкіс у пошуках шляхів до перемоги зробив три заміни вже до другого тайм-ауту, але це нічого не змінило. 16:10.

У цей момент в грі сталася заминка - судячи з усього, уточнювалися якісь моменти в розстановці команд. Як би там не було, майже п"ять хвилин волейболістки не діяли, що явно було не на руку «Хіміку», який набрав хід. Атакуючий запал був збитий. Пішла серія помилок у нападі. Рахунок зрівнявся - 17:17. Все з початку. Христина Нємцева вийшла на задню лінію, давши відпочити своєму антиподу в ростовим відношенні (зріст гравців - 166 і 194 см) і головному снайперу в одній особі - Анастасії Чернусі. Бомбардир повернувся на майданчик, і команда з новими силами взялася завойовувати перевагу. Нервова кінцівка за «Хіміком» - 25:22.

У схожому ключі розвивалася і третя партія: на початку з перевагою «Хіміка», випад «Нанта» і щільна кінцівка.

Після своєчасного і чіткого по виконанню удару Алли Політанської - 7:3. Після блокування Інни Молодцової - вона «з"їла» молоду діагональну Вікторію Фуше - 12:6. За рахунку 13:9 на майданчик у складі «Нанта» вийшли основна зв’язуюча Рамос і основна діагональна Хармс, що забила «Хіміку» в Нанті 23 м"ячі. Це був останній шанс французького клубу переломити хід двораундового протистояння. Інших варіантів у суперника просто вже не було за визначенням. Тільки виграш третьої партії залишав «Нант» в гонці. Гра стала тягучою - волейболістки обох команд стелилися по майданчику, намагаючись залишити м"яч у грі. Незважаючи на всі старання суперника, 16:10 на користь «Хіміка». І знову на позначці «16» господарки дозволили «Нанту» створити інтригу. Досвідчена Ельс Вандестен блок-аутом скоротила відставання вдвічі. 16:13. Сергію Голотова довелося взяти тайм-аут, щоб призупинити спурт суперника і заспокоїти своїх підопічних. Загальновідомо, що близькість перемоги позначається на психологічному стані команди. Після удару Міни Томич, здавалося, результат україно-французької дуелі став ясний - 23:20. Але «Хімік» дозволив супернику розігратися на сітці, і матч завис - 23:23.

Вирішальний момент суперництва. На лінії вогню капітан «Нанта» Маріон Готьє-Рат. Подача дозволяє Аллі Політанській зіграти зі своєю центральною. Інна Молодцова зробила скид за голову блокуючої. Хармс підставила руку і начебто зберегла м"яч у грі. Розіграш продовжився, і завершився він результативним блоком «Нанта». Табло вже встигло переключитися на користь суперника - 23:24. Але це ще було не все. Другий суддя, який знаходився в декількох метрах від епізоду, відправився на консультацію до першого, і той показав, що м"яч все ж опустився на майданчик після удару Молодцовой. У динаміці з верхотури «Олімпу» цей епізод складно було оцінити, але потім в сповільненому повторі це було чітко видно. І тепер уже 24:23. Матчбол. Реалізували з першого разу, не давши супернику розігратися. Дар"я Дрозд «зачохлила» Вандестен - без варіантів для захисту суперника - і опинилася в обіймах одноклубниць. 25:23 - «Хімік» в 1/8 фіналу Кубка ЄКВ. Другий раз у своїй історії.

Вболівальники стоячи вітали перемогу своєї улюбленої команди. Команда подякувала глядачам, які прийшли в цей вечір на трибуни «Олімпу». У цьому успіху і їх чимала заслуга.

А вже через кілька днів - 13-14 листопада - волейболістки чекають підтримки своїх шанувальників в матчах чемпіонату України з «Галичанкою». Ігри пройдуть в 17 і 12:00 відповідно.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник