Суперліга (жінки). 4-й тур. «Хімік» проти «Галичанки»

08:55 | 13 ноября 2015

 

 

За відсутності дуелі «Сєвєродончанка» - «Орбіта» статус центральної в 4-му турі жіночої Суперліги віддається двобію в Южному, адже зараз тернопільська команда випереджає чемпіонок України на два очки.

 

НАПЕРЕДОДНІ

«Хімік», як відомо, у вівторок провів три партії у матч-відповіді 1/16 фіналу Кубку ЄКВ, де завоював путівку в наступне коло. «Галичанка» мала можливість спокійно готуватися до матчів з конкурентом. Тернопільська команда приїхала до Южного в повному складі, в тому числі з Катериною Дудник, які останні два тури пропустила. Як зазначив керманич «галичанок» в інтерв’ю прес-службі ФВУ Андрій Романович, вона гратиме у цих матчах, але оптимальні кондиції ще не набрала.

 

СТАТИСТИКА

Підопічним Андрія Романовича завжди важко приходиться в Южному – останній раз вони вигравали тут п’ять років без одного тижня – 20 листопада 2010 року (3:2). Але всяка серія, навіть 16-матчева, має своє закінчення. В цьому сезоні, суперники зустрічалися на першому етапі Кубку України і тоді впевнену перемогу здобув «Хімік».

Поспілкувавшись з центральними блокуючими суперників, дізналися, що і южненські волейболістки, і тернопільські налаштовані на перемогу.

КОМЕНТАРІ 

Дар’я ДРОЗД, центральна блокуюча ВК «Хімік»:

- Тренер нам дав відпочити півтора дня, отримали заряд енергії - у мене таким енергетиком є дочка (сміється), і з новими силами в бій. Настрій хороший, настрій теж - тільки на перемогу.

«Галичанка» останніми роками завжди в четвірці, і це говорить багато про що. Зараз ця команда випереджає нас у турнірній таблиці і, впевнена, приїхала до Южного, щоб зберегти свою позицію. Відповідно і ми налаштовані з нею боротися. Це будуть не прохідні матчі - це точно.

- Досить впевнено «Хімік» переміг «Галичанку» на першому етапі Кубка України. Це не розслабить команду?

- Ні. Сьогодні перед випробуванням Сергій Іванович (бесіда проходила в четвер. – прес-служба) застеріг нас від шапкозакидацького настрою. Ми - дорослі люди, повинні розуміти ці моменти. Секундна розслабленість чревата наслідками - можна навести багато прикладів.

- Кого слід побоюватися у складі «Галичанці»?

- Останнім часом у складі цієї команди виділяється догравальниця Катерина Дудник, якої, звичайно, приділялося чимало уваги при підготовці. Природно, не забуваємо і про інших волейболісток.

- Але ви як блокуюча напевно знаєте, як боротися з Дудник?

- Безумовно. У нас грамотний тренерський штаб, і всі моменти по блокуванню нам, звичайно, розповіли.

- Пройшов вже місяць нового сезону в новій для вас команди. Можна сказати, що остаточно адаптувалися в Южному, в «Хіміку»?

- Звичайно. Колектив тут відмінний, по-іншому і бути не могло. Не можу сказати, що повною мірою вдається виконувати вимоги тренера, але я працюю над собою, щоб принести команді максимальну користь. Без роботи не буде прогресу, а в роботі завжди трапляються помилки.

- Перебуваючи під враженням від матчу з «Нантом», не можу не запитати про атмосферу поєдинку. Взагалі, раніше доводилося грати в такій обстановці?

- Так, щось подібне було в минулому сезоні в Шарлеруа, де мені у складі «Орбіти» нам довелося провести два єврокубкових поєдинку. Там був аншлаг, шум просто стояв неймовірний - вболівальники з барабанами сиділи мало не над головою, щось кричали, мабуть, підтримуючи свою команду. Але особисто я себе налаштувала так, що це нас підтримують, і тому ця обстановка надавала тільки позитивний вплив. Гарні ігри вийшли тоді, шкода програли тоді - обидва рази в п"яти сетах.

Що стосується атмосфери матчу з «Нантом», то грати було дуже приємно. Ти мало не шкірою відчуваєш підтримку залу, підтримку кожного з уболівальників, які прийшли підтримати команду. І це додає емоцій, не дозволяє опускати руки навіть у критичні моменти. Хотілося б, щоб глядачі так підтримували нас не тільки в єврокубкових матчах, але і в чемпіонаті України.

Оксана МАДЗАР, центральна блокуюча ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- Зараз ми йдемо на другій сходинці, але не можу сказати, що задоволені стартовим відрізком чемпіонату. Зокрема, програли вдома рівненській «Регіні». В цей день не вистачало емоцій, зконцентрованості. Але ми стараємося виправитися, працюємо щодня, щоб такі моменті не повторювалися. Звісно, у нас молода команда, і, можливо, десь досвіду не вистачає, але з часом він обов’язково прийде.

- З чим ви пов’язуєте невдалу гру з «Регіною», адже напередодні «Галичанка» більш ніж впевнено розібралися із суперником?

- Ми просто не змогли зібратися на цей матч, на майданчику не було команди. Крім того, щось стало з прийомом, все валилося з рук, а разом з цим, і командний дух впав. Звісно, нам дуже не вистачало основного гравця, лідера команди Катерини Дудник.

- В Южне вона приїхала?

- Так, вона вже готова, вже здоровенька, і допоможе нам добитися позитивного результату в матчах з «Хіміком». Настрій у нас бойовий, ми хочемо показати свою найкращу гру та реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

- І, тим не менш, на своєму майданчику «Хімік» рідко комусь програє. Не було стану приреченості перед візитом в Южне?

- Ну ми все ж таки спробуємо виграти. «Сєвєродончанці» це ж вдалося зробити, чому б нам це не зробити. Чиплятимемось з кожний м’яч, битимемося в кожному епізоді задля перемоги.

- Кого опасаєтеся у складі «Хіміку», з ким прийдеться більш складно на блоці, адже блок – ваша основна функція?

- Приділятимемо увагу всім нападникам суперника, все залежатимемо від ігрового моменту. Крім того, матимемо на увазі, що у «Хіміку» гарний прийом. Тож будемо зробити все, що знизити його рівень. Тож буде важливо, як подаватимемо. Також важливий фактор – блокування. Краще виконуватимемо подачу, це спростить гру на блоці. Тож зі свого боку прикладу максимум зусиль, щоб цей елемент у «Галичанки» був на високому рівні, намагатимемусь ускладнити життя нападникам «Хіміку».

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

26 матчів:+25-1, партії – 77-11, очки – 75-3.

В тому числі в Южному – 13 матчів:+13-0, партії – 39-4, очки – 38-1.

Суперліга-2014/15 – 7 матчів:+7-0, партії – 21-4, очки – 20-1. Южне – 3:0, 3:0, 3:0, 3:2. Тернопіль – 3:0, 3:1, 3:1.

Кубок Украині-2014/15 – 1 матч:+1-0, партії – 3-0, очки – 3-0. Южне – 3:0.

Суперліга-2013/14 – 4 матчі: +3-1, партії – 11-4, очки – 10-2. Южне – 3:0, 3:0. Тернопіль – 2:3, 3:1. Сєвєродонецьк – 3:1. Южне – 3:0.

Кубок-2013/14 - 1 матч:+1-0, партії – 3-0, очки – 3-0. Южне – 3:0.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі:+4-0, партії – 12-1, очки – 12-0. Южне – 3:0, 3:0. Тернопіль – 3:1, 3:0.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії – 3-0, очки – 3:0. Євпаторія – 3:0.

Суперліга-2011/12 – 6 матчів: +6-0, партії - 18-2, очки – 18-0. Южне – 3:1, 3:1, 3:0. Тернопіль – 3:0, 3:0. Луцьк – 3:0.

Кубок-2011/12 – 1 матч:+1-0, партії – 3-1, очки – 3-0. Луцьк – 3:1.

 

ОСТАННІЙ ОЧНИЙ ОФІЦІЙНИЙ МАТЧ

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарёв» - 3:0 (25:15, 25:16, 25:19)

Хімік: Кальченко, І.Молодцова, Політанська, Сильченкова, Чернуха, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Дрозд. Тренер - Сергій Голотов.

Галичанка: Дуб’янська, Дудник, Карпець, Карпушина, Єфременко, Туркула (к); Вер.Дельрос (л). Тренер - Андрій Романович.

Судді: В.Самодай (Суми), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 62 хв. (19+21+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Козлова - Вер.Дельрос.

3 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 195 глядачів.

 

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ.

«Хімік»: Кальченко, Дрозд, Політанська, Сільченкова, Чернуха, Козлова (к); Степанчук (л).

«Галичанка»: Дуб’янська, Карпушина, Мадзар, Єфременко, Дудник, Туркула (к); Вер.Дельрос (л).

 

Прес-служба ФВУ

Источник